Andrei Erimia, pus pe gânduri de accidentările cu care se confruntă Progresul Spartac. Lista achizițiilor rămâne deschisă: ”Putem aduce jucători liberi de contracte”

Andrei PASCU 13 Feb. 2023, 12:58 Liga 2
Andrei Erimia, pus pe gânduri de accidentările cu care se confruntă Progresul Spartac. Lista achizițiilor rămâne deschisă: ”Putem aduce jucători liberi de contracte”

Progresul Spartac este, în mare parte, gata de reluarea Ligii 2, mai fiind de pus la punct doar câteva detalii. Însă, o problemă pe care o are nou-promovata e legată de faptul că anumiți jucători nu sunt apți medical și pregătirea lor a fost, mai mult sau mai puțin, dată peste cap.

Andrei Erimia a făcut o scurtă analiză la finalul amicalul cu CSM Slatina, scor 0-0, în care a vorbit despre nivelul echipei, ce urmează în zilele următoare, dar și ce jucători mai pot veni sub comanda sa.

Andrei Erimia a explicat problemele pe care le are Progresul Spartac

Referitor la accidentări, acesta este detaliul care îl nemulțumește cel mai mult pe antrenor, pentru că voia ca toți jucătorii să fie la același nivel, iar ulterior să decidă pe cine va miza în primul meci oficial din acest an.

Detaliul este accentuat și de faptul că, după cum a afirmat Andrei Erimia, lotul Progresului Spartac nu este unul numeros, pe lângă faptul că nu are în componență jucători cu prea multă experiență la nivelul Ligii 2.

Nu sunt mulțumit din anumite puncte de vedere, pentru că sunt jucători care au accidentări, lucru care face să fie întreruptă pregătirea lor, dar și evoluția e afectată. Nu avem un lot numeros, încât să avem dubluri pe toate posturile, așa că lucrul acesta nu mă mulțumește.

Dar, suntem încrezători că vom fi la un nivel bun la ultimele meciuri din sezonul regular și avem nevoie de victorii pentru a ne ridica din zona clasamentului în care ne aflăm”, a spus Andrei Erimia.

Progresul Spartac mai poate face câteva achiziții. Până acum a adus doar un jucător

Referitor la achiziții, Progresul Spartac a legitimat doar un jucător până acum, pe Patrick Ziepop, fundaș central în vârstă de 27 de ani. Sunt șanse să urmeze și altele în aceste zile, dar nu foarte multe, pentru că nou-promovata nu dispune nici de un buget prea consistent.

În ultimele zile, Erimia a avut și câțiva jucători în teste și va decide dacă merită să fie în lot pentru partea a doua a sezonului de Liga 2.

Ținând cont că luni e ultima zi de transferuri, suntem aproape de a finaliza perioada. Mai pot apărea jucători care nu au contracte și pot semna și după această perioadă de transferuri, însă nu vor fi mari modificări. Probabil că lotul e cel care a fost în partida cu Slatina.

Au fost și câțiva jucători în probe, rămâne de văzut dacă vor veni sau nu aici, dar în mare parte lotul e definitivat”, a mai spus Erimia.

Progresul Spartac, doar amicale cu echipe din Liga 2

Progresul Spartac va încheia seria amicalelor din această iarnă cu CS Dinamo, formație din Liga 3, în ”Ștefan cel Mare”, săptămâna acesta. A mai jucat trei amicale cu adversari tot din Liga 2 până la confruntarea cu CSM Slatina: 1-0 cu Concordia Chiajna, 2-0 cu Unirea Slobozia și 0-4 cu Steaua.

Progresul Spartac ocupă locul 18, cu 15 puncte, la egalitate cu Minaur Baia Mare, locul 17, care momentan are un golaveraj superior. În 2023, Progresul Spartac mai are de disputat meciuri cu FK Miercurea Ciuc (deplasare), CSC Dumbrăvița (acasă) și Poli Iași (deplasare) în sezonul regular.

În cele 16 etape disputate în 2022, Progresul Spartac a adunat trei victorii, șase egaluri și șapte înfrângeri și un golaveraj de 14 goluri marcate și 23 primite.

Foto și video: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-si-csm-slatina-au-remizat-intrun-amical-19260193

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-prima-achizitie-a-iernii-19260161

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unul-dintre-cei-mai-vechi-jucatori-de-la-progresul-spartac-a-decis-sa-se-retraga-din-fotbal-la-26-de-ani-o-accidentare-l-a-facut-sa-ia-aceasta-decizie-inca-mai-am-dureri-o-sa-plec-in-stra-19259976

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-steaua-insira-victoriile-in-amicale-ultima-victima-din-ghencea-progresul-spartac-19259848

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 13 Feb. 2023, 12:58 Liga 2
Pe aceeași temă