Progresul Spartac și-a atins obiectivul din partea a doua a sezonului și a bifat prima și singura victorie în Liga 2! Reacția lui Andrei Erimia după succesul cu CS Tunari

Andrei PASCU 13 May. 2024, 16:25 Liga 2
Progresul Spartac și-a atins obiectivul din partea a doua a sezonului și a bifat prima și singura victorie în Liga 2! Reacția lui Andrei Erimia după succesul cu CS Tunari

Progresul Spartac nu a reușit să se salveze de la retrogradare în acest sezon și va juca în Liga 3 din stagiunea următoare. A fost cea mai slabă echipă a întrecerii de Liga 2, dar a reușit să termine sezonul, etapa a 7-a a play-out-ului, cu o victorie, prima și singura din întrecerea 2023/ 2024!

Progresul Spartac a învins cu 3-1 CS Tunari, iar din vară va începe o strategie diferită, pentru Liga 3, poate chiar cu intenții de revenire în divizia secundă pentru formația lui Andrei Erimia.

Progresul Spartac termină sezonul cu victorie, 3-1 cu CS Tunari, prima și singura!

A condus cu 1-0 la pauză, după reușita lui Andrei Florescu, iar în minutul 59 s-a desprins la două goluri pe tabelă Progresul Spartac, după ce și-a trecut numele pe lista marcatorilor și Andreas Chirițoiu, de la punctul cu var. Apoi, CS Tunari a revenit în urma reușitei lui Mirko Ivanovski, tot de la 11 metri, în minutul 64, dar Progresul Spartac a avut ultimul cuvânt de spus.

A asigurat victoria și a marcat ultimul gol în Liga 2 al trupei lui Eremia Andrei Florescu, în minutul 88.

  • Progresul Spartac, în partida cu CS Tunari: D. Paraschiv – Parfeon (cpt.), Em. Pacionel (Străchinescu 90+2′), G. Petcu (Tong 81′), Mat. Andrei (Mirea 90+2′), Andr. Florescu, Calea, Crivac, Seb. Radu (Paliu 73′), Fîrțînescu, A. Chirițoiu (Rz. Stîngă 90+2′)
    Rezerve neutilizate: Al. Soare, Dav. Dumitrescu – M. Dumitru, Al. Bărbuț

Andrei Erimia voia ca Progresul Spartac să obțină măcar un succes

La final, Andrei Erimia a vorbit despre cum s-a simțit un astfel de succes, obiectiv trasat în a doua parte a întrecerii, pentru că lucrurile erau clare și se știa că echipa lui va pica în Liga 3. A dorit o victorie, jucătorii au obținut-o chiar în ultimul meci oficial, iar de acum atenția sa se îndreaptă către ce va urma pentru stagiunea care vine.

Sunt fericit pentru echipă, pentru că sigur nu meritam să terminăm sezonul fără victorie. Cred că am meritat victoria, am avut ocazii, cu toate că ne-am complicat viața în stilul caracteristic sau să complicăm meciul după un 2-0, când… mă rog, aceeași mentalitate, relaxați, deconcentrați, dar am câștigat și mă bucur!

Lotul e foarte subțire, în acest sezon am schimbat fără să îmi doresc neapărat. Stilul de joc, abordarea au fost asemănătoare cu meciurile trecute, cred că am arătat mai multă soliditate defensivă și drept dovadă am luat un singur gol, dar făcut cadou, la o fază fixă”, a spus Andrei Erimia după partida cu CS Tunari, scor 3-1.

Lucrări de modernizare ale stadionului la Spartac

Progresul Spartac a terminat Liga 2 cu doar 4 puncte. A finalizat Grupa B a play-out-ului pe ultimul loc, 7, și a fost prima formație care a retrogradat matematic. Așadar, recent-retrograda în Liga 3 a mai obținut doar un rezultat pozitiv, pe lângă succesul cu CS Tunari mai înregistrând o remiză, în sezonul regular, în etapa 5, 0-0 cu CSM Reșița.

Ca o concluzie, Erimia speră să nu mai vadă niciodată echipa în situația în care a fost în anul fotbalistic actual.

Sper să nu mai trec niciodată prin așa ceva (n.r. – referitor la ce s-a întâmplat în acest sezon cu Progresul Spartac).

(N.r. – La ce se așteaptă din sezonul următor) Sper să văd un stadion modernizat în Liga 3, oameni venind din nou și o echipă care câștigă meciuri!

Facem eforturi să modernizăm stadionul, vom face în continuare, sper să ne atingem obiectivul și cred că de aici ne putem dezvolta”, a mai spus Erimia.

Declarațiile lui Andrei Erimia după meciul Progresul Spartac – CS Tunari 3-1:

https://www.youtube.com/watch?v=nA-_MP0aPZc

Foto și video: Progresul Spartac

Andrei PASCU 13 May. 2024, 16:25 Liga 2
Pe aceeași temă