Ovidiu Burcă cere liniște și răbdare la Dinamo, chiar dacă tot el spune că un astfel de club nu are timp de așa ceva. Antrenorul așteaptă achiziții pe care să le așeze în vitrină

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 28 Jul. 2022, 01:29 Liga 2

Cu Ovidiu Burcă numit antrenor principal, Dinamo a reușit două victorii consecutive în amicalele din această vară, după ce înaintea venirii sale înregistrase trei eșecuri în tot atâtea jocuri.

E drept însă că trupa din ”Ștefan cel Mare” a întâlnit în ultimele două partide adversari din Liga 3, anterior pierzând în fața a trei viitori oponenți din Liga 2.

După 2-1 cu CSO Plopeni, weekendul trecut, Dinamo a trecut miercuri cu 1-0 de SC Popești Leordeni. Unicul gol al jocului a venit în minutul 35, din partea lui Valentin Lazăr, care a profitat și de o ieșire hazardată la circa 25 de metri a portarului Andrei Voican.

Ovidiu Burcă, după victoria cu SC Popești Leordeni: ”M-a mulțumit organizarea defensivă foarte bună”

La finalul partidei desfășurate pe stadionul Inter Gaz, Ovidiu Burcă a vorbit despre lucrurile care l-au mulțumit la echipă.

”Mă bucură faptul că astăzi n-am primit gol, în primul rând, mai ales că am făcut două antrenamente destul de intense ieri. Dar, mă bucură faptul că și pe fondul ăsta de oboseală începem să arătăm lucruri. Suntem departe de a fi la forma pe care mi-o doresc eu. Din păcate, timpul e scurt, dar e important când câștigi, chiar și cu 1-0. În primul rând, trebuie să pornim de la o organizare defensivă foarte bună, iar asta m-a mulțumit astăzi”, a spus Burcă, aflat la prima sa experiență ca antrenor la nivelul Ligii 2, după ce anterior condusese două echipe în Liga 3, pe Rapid 2 și CSM Slatina, cu aceasta din urmă reușind în această vară promovarea, însă unde nu a mai continuat.

”Lecția asta trebuie să o învățăm cu toți. Trebuie să construim încet, cu liniște, cu răbdare”

Întrebat ce a găsit la Dinamo, un club aflat în insolvență și care suferă și din punct de vedere financiar, Burcă a preferat să nu vorbească despre acest subiect, chiar dacă mimica feței sale a transmis că nu este prea încântat.

”Lucrurile sunt așa cum mă așteptam să fie. N-aș vrea să folosesc niciun cuvânt, sunt așa cum știam. Am venit și m-am înhămat la munca asta și acum nu are rost să mă apuc să spun ce am găsit aici. Dar ușor, ușor, simt că lucrurile se mișcă în direcția bună. Am spus-o că timpul este cel mai mare dușman al nostru, dar, pe de altă parte, cred că lecția asta pe care trebuie să o învățăm cu toții este că trebuie să construim încet, cu liniște, cu răbdare, ceea ce la fotbal nu există, și mai ales la cluburile astea cu tradiție”, a comentat antrenorul echipei Dinamo, care a răspuns și întrebării dacă are în lot jucători blazați: ”Nu sunt blazați jucătorii, dar nu se simt confortabil să știe că au retrogradat și că în momentul ăsta este unul dintre cele mai grele momente din istoria clubului. Va trebui, în scurt timp, să-i resuscitez din punctul ăsta de vedere. Dar îi simt că își doresc să o readucă pe Dinamo în prima ligă, în elita fotbalului românesc. De aici încolo, zi de zi, pas cu pas, trebuie să aducem lucrurile pe făgașul lor normal.”

Burcă spune că Dinamo este o vitrină pentru jucători, însă aceștia sunt speriați de instabilitatea financiară

Cu o săptămână rămasă până la primul ei meci oficial din Liga 2, Dinamo a prezentat doar patru jucători: Bogdan Gavrilă, Valentin Lazăr, Neluț Roșu și Vasile Buhăescu. Burcă spune că și alți jucători sunt în acest moment în nefocieri cu echipa, și, pe de altă parte se contrazice. Declară că numele Dinamo atrage fotbaliști care vor să îmbrace tricoul alb-roșu, însă că toți se gândesc la instabilitatea financiară a clubului și sunt greu de aduși.

”Sunt în preajma echipei niște jucători tineri, de mare perspectivă, dar care au nevoie de timp pentru a deveni niște jucători importanți pentru Dinamo. Pe termen scurt, e nevoie de întăriri, pentru că pe jucători pe care să te poți baza azi sunt încă destul de puțini. Știu că cei din conducere sunt în discuții cu mai mulți jucători. Vom vedea în zilele următoare. Nu e ușor să aduci jucători. Nu numai jucători, și stafful mi-a fost greu să-l fac. Lumea e speriată de instabilitatea care a fost la Dinamo în ultimul timp. În primul rând, să îmbraci tricoul lui Dinamo este o mândrie, și cred că sunt foarte mulți jucători care au dorință de afirmare, iar Dinamo poate însemna tocmai o vitrină în care să-ți expui calitățile și sunt ferm convins că sunt foarte mulți jucători care încă își doresc să vină la Dinamo”, e de părere Ovidiu Burcă.

”Cred că suporterilor le trebuie și lor o perioadă de pauză. Încercăm să-i aducem din nou alături de echipă”

La partida cu SC Popești Leordeni, banderola de căpitan a fost purtată de Alin Dudea. Ovidiu Burcă a comentat și pe acest subiect, al căpitanului în noul sezon.

”Căpitanul trebuie să aibă anumite calități. În primul rând, Dudea este de foarte mult timp la Dinamo, este jucător care are anumite caracteristici, e jucător de centrul terenului. Dar asta nu înseamnă că Lazăr nu poate să fie și el căpitan. Așa am decis eu astăzi. Vom vedea în continuare care va fi cea mai bună alegere pentru postul de căpitan”, a spus antrenorul dinamovist, care a vorbit și despre suporteri.

”Dinamo înseamnă să mergi oriunde să joci, iar oamenii să vină să te vadă. Ideea e că, în ultimul timp, oamenii au fost dezamăgiți, foarte dezamăgiți de ceea ce s-a întâmplat și, nu știu, cred că le trebuie și lor o perioadă de pauză. Dar eu sper ca odată cu începerea Ligii a 2-a și odată cu jocul pe care îl vom presta să încercăm să-i aducem din nou alături de echipă”, a declarat Burcă.

  • În această perioadă de pregătire de vară, Dinamo a disputat amicale cu: Concordia Chiajna (scor 0-1), Unirea Slobozia (scor 0-5), Unirea Constanța (scor 1-3), CSO Plopeni (scor 2-1) și SC Popești Leordeni (scor 1-0).
  • Următorul meci amical îl va disputa sâmbătă, la ora 10:00, cu CS Tunari, în cantonamentul de la Săftica.
  • Debutul în Liga 2 va avea loc joi, 4 august, în meciul din deplasare, la Buftea, cu nou-promovata Progresul Spartac.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-da-startul-noului-sezon-de-liga-2-la-chiar-prima-participare-a-sa-in-acest-esalon-steaua-joaca-in-incheierea-primei-etape-programul-rundei-si-meciurile-televizate-19238660

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-la-a-doua-victorie-consecutiva-cu-ovidiu-burca-pe-banca-succesul-unul-la-limita-cu-sc-popesti-leordeni-venit-in-urma-unei-gafe-a-portarului-advers-19238583

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-pe-punctul-de-a-se-despartit-de-inca-doi-jucatori-ramasi-in-lot-din-liga-1-ovidiu-burca-apel-catre-unul-dintre-ei-trebuie-sa-iasa-din-depresie-sa-se-reorienteze-la-fotbal-19238571

https://liga2.prosport.ro/seria-1/decizii-pentru-reducerea-cheltuielilor-la-dinamo-nu-se-mai-dau-bani-de-chirii-cine-sunt-cei-direct-afectati-exclusiv-19238567

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 28 Jul. 2022, 01:29 Liga 2
Pe aceeași temă