Dinamo a început cu stângul seria amicalelor. ”Câinii” au pierdut partida de verificare cu Concordia Chiajna, în care au jucat și Bogdan Gavrilă, Neluț Roșu și Valentin Lazăr

Răzvan STÎNGĂ 02 Jul. 2022, 15:31 Liga 2
Dinamo a început cu stângul seria amicalelor. ”Câinii” au pierdut partida de verificare cu Concordia Chiajna, în care au jucat și Bogdan Gavrilă, Neluț Roșu și Valentin Lazăr

Dinamo a disputat primul meci amical de la reluarea pregătirilor. A întâlnit, la Chiajna, Concordia Chiajna, sâmbătă, 2 iulie, într-o partidă pe care a pierdut-o la limită, la un gol diferență, 0-1. Ilfovenii s-au aflat la a doua partidă de verificare, jucând zilele trecute FC Voluntari, în fața căreia au cedat la scor, 0-4.

Dinamo, eșec în primul amical al verii, cu Concordia Chiajna

Dinamo a fost condusă de pe banca tehnică de Iulian Mihăiescu în acest test, după ce Gheorghe Mihali a decis să plece pentru că nu avea garanția postului de antrenor principal. Pe teren a intrat și singurul transfer făcut de bucureșteni până acum, Bogdan Gavrilă, dar și doi jucători care se pregătesc cu formația din ”Ștefan cel Mare” de câteva zile, Neluț Roșu și Valentin Lazăr. Cei doi sunt foarte aproape de acorduri cu Dinamo.

Referitor la desfășurarea amicalului, singura reușită a venit în prima repriză și i-a aparținut atacantului Azdren Llullaku, care a punctat în minutul 32. Accesul fanilor a fost interzis, astfel că meciul s-a disputat fără oameni în tribune.

Dinamo, două șanse importante în amicalul cu Concordia Chiajna

În partea a doua, când Dinamo a arătat diferit din perspectiva jucătorilor din teren, a fost aproape de egalare în două rânduri, prin Valentin Lazăr și Ahmed Bani. Au ratat din poziții bune, iar Dinamo a înregistrat primul eșec în amicale, în chiar prima partidă de după reluarea pregătirilor.

Dinamo în prima repriză: Eșanu – Buleică, Ehmann, Dudea, Amzăr – N. Roșu, Cl. Stan – Bordușanu (cpt), Gavrilă, An. Florescu – C. Măgureanu;
Dinamo în repriza a doua: Fara – Moura, Patriche, Giafer, Demici – Ivanov, Țone, G. Crețu, Bani, V. Lazăr – Daniel Dinu;

Concordia Chiajna: -;

Valentin Lazăr: ”A fost inițiativa mea să vin, sunt liber de contract”

Valentin Lazăr a declarat, la finalul meciului cu Concordia Chiajna, că a fost ideea lui să propună revenirea la Dinamo, dar până acum nu a semnat contractul. Este de așteptat ca înțelegerea să fie parafată în zilele următoare, fiind de la sine înțeles că formația din ”Ștefan cel Mare” are nevoie de jucători cu experiență dacă vrea să revină în Liga 1 la finalul sezonului care va începe, 2022-2023.

A fost inițiativa mea să vin, sunt liber de contract. Sunt la cursurile de antrenor în Republica Moldova, mă axez pe asta. Dar în situația în care e Dinamo am dorit să vin și să ajut. Nu-mi imaginam ca Dinamo să ajungă în Liga 2, dar de trei ani se simțea ca ar putea fi această posibilitate.

Sunt foarte mulți juniori, jucători care au fost împrumutați. Suntem câțiva jucători cu experiență, dacă voi semna și eu. Cred că, cu ceva întăriri, putem să ne batem la play-off. Trebuie să-și dea acceptul staff-ul tehnic ca să vin.

Nu cred că o să-mi dea cel mai mare salariu, vin la Dinamo ca să ajut. E un salariu ok pentru vârsta mea și ce pot să fac. Sper să ne batem pentru play-off, pentru că multe echipe de Liga 2 au probleme. Nu ne interesează problemele privind insolvența.

Sunt obișnuit cu Liga 2, am mai jucat. Jumătate dintre echipe se pun pe două linii și e greu să îi desfaci. E mai bine în Liga 1. Eu zic că Steaua – Dinamo rămâne un derby. Ei sunt mai puternici financiar decât noi, sper să ne ridicăm la nivelul lor, a spus Valentin Lazăr, citat de DigiSport.

Dinamo nu a anunțat celelalte amicale, Concordia Chiajna întâlnește echipe din Liga 1 și Liga 2

Dacă Dinamo s-a aflat la primul amical, Concordia Chiajna a fost la al doilea. În precedenta partidă de verificare, ilfovenii au cedat la diferență clară testul cu echipa din Liga 1 FC Voluntari, scor 0-4.

Dacă în cazul lui Dinamo rămâne o enigmă perioada meciurilor amicale, Concordia Chiajna, chiar dacă e și ea destul de zgârcită cu informațiile la nivel oficial, declarații sau comunicate de presă, va mai juca, în perioada următoare, amicale cu Campionii FC Argeș, Metaloglobus și Progresul Spartac. Va face și un cantonament în afara țării foarte probabil.

Ne vom reuni pe 20 iunie, vizita medicală va fi pe 21, pe 25 avem un amical cu FC Voluntari, după aceea avem amicale cu FC Argeș, Dinamo, Metaloglobus și Progresul Spartac. Meciurile sunt deja stabilite, dar vom face un program și pentru cantonamentul de vară, pe care l-am preconizat să îl facem între 11 și 23 iulie. Locația încă nu a fost stabilită.

Urmează să stabilim și adversarii, dar cel mai probabil cantonamentul va fi în afara României”, preciza directorul sportiv Cristian Bălașa înaintea reunirii Concordiei Chiajna.

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures

 

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 02 Jul. 2022, 15:31 Liga 2
Pe aceeași temă