Retrogradarea în Liga 2 poate fi doar începutul pentru Dinamo! ”Câinii”, umiliți de Unirea Slobozia, una dintre favoritele la play-off. Reacțiile categorice ale lui Ionel Augustin și Costel Enache

Dinamo a disputat o nouă partidă amicală și a înregistrat un nou eșec. După ce a cedat cu 0-1 cu Concordia Chiajna, formația din București a suferit o înfrângere dureroasă în deplasare, cu Unirea Slobozia, scor 0-5. La pauză partida nu părea că va fi o umilință pentru Dinamo.

Dinamo, eșec cu 0-5 în amicalul cu Unirea Slobozia

2-0 pentru Unirea Slobozia a fost după primele 45 de minute, dar Dinamo nu a început neapărat rău și a fost aproape să deschidă scorul încă din primul sfert de oră, când a trecut pe lângă gol Antonio Bordușanu. Formația lui Constantin Enache a preluat inițiativa apoi și a marcat pentru 1-0 în minutul 30.

Serges Ekollo a înscris, dar în minutul 40 scorul a devenit 2-0, când pe lista marcatorilor și-a trecut numele și Denis Golda.

”Interimarul” Ionel Augustin a făcut câteva modificări la pauză, dar cu toate acestea Dinamo a mai încasat trei goluri și a suferit o înfrângere care poate atârna greu în contextul actual al clubului, cu probleme financiare, fără președinte și fără antrenor principal. Moralul lotului poate avea mult de suferit.

Unirea Slobozia a forțat și în a doua repriză a amicalului cu Dinamo

Unirea Slobozia și-a făcut jocul și a marcat în prima fază, în repriză a doua, prin Robert Silaghi, în minutul 52, iar tabela a fost închisă de Ciprian Rus, cu golul din minutul 69, și Christ Afalna, care a marcat în finalul amicalului, în minutul 87.

Unirea Slobozia în prima repriză: M. Contra – Ibrian, I. Dinu, Perju, C-tin. Toma – Cruceru, Coadă – Boțogan, Ekollo, Bolohan – Golda;
Unirea Slobozia în repriza a doua: M. Contra – M. Ciobanu, Gab. Lazăr, I. Dinu, Ibrian – Prejmerean, Coadă – Rob. Silaghi, Afalna, Gârbăcea – Cip. Rus;

Dinamo în prima repriză: Fara – Amzăr, Ehmann, Patriche, Demici – Țone, Roșu – Lazăr, Gavrilă, Bordușanu – D. Dinu;
Dinamo în repriza a doua: Fara – Moura, Patriche, Ehamnn, Amzăr – Roșu, G. Crețu – Șutru, Bani, Florescu – Măgureanu;

Ionel Augustin: ”Nu ieșim din mizeria asta cu rezultate proaste”

Ionel Augustin i-a taxat pe jucătorii săi după acest eșec, chiar dacă a evitat să dea numele celor care l-au dezamăgit. A făcut referire la toți, precizând, în primul rând, că pe lângă lipsa de valoare e vorba și de lipsa de dăruire. Nici măcar nu au alergat, a declarat Augustin, care speră să vină și câțiva jucători noi.

”E al doilea amical, după Chiajna. Cu Chiajna a fost o partidă destul de bună, care ne-a bătut prin jucători cu experiență. Azi am greșit, multe erori. M-a deranjat foarte mult faptul că jucătorii nu au alergat. Încă nu au valoare, din punctul meu de vedere jucătorii trebuie să mai crească.

Jucătorii nu au valoarea respectivă (n.r. – de Dinamo), au o responsabilitate mare și nici nu pot să alerge. Aceasta e problema. Ne-am confruntat la antrenamente mult cu această problemă și nu putem să îi scoatem din această stare.

Nu ieșim din mizeria asta cu rezultate proaste. Cu Chiajna a fost vorba de un gol norocos, dar atunci am și avut situații foarte bune, în primele 30 de minute chiar ne-am descurcat bine, numai că apoi a venit golul lor. Dacă ei nu marcau, probabil că ne creștea și nouă moralul, dar nu reușim nici să marcăm. Nu știu ce ar putea să îi motiveze pe jucători.

Am fost în contact cu anumiți jucători, dar i-am pierdut. A fost și domnul Țâlnar care a avut discuții cu câțiva jucători, patru de la Rapid. Copiii au vrut să vină, s-a discutat cu ei, dar nu au mai ajuns”, a declarat Ionel Augustin.

Constantin Enache: ”La modul general sunt mulțumit, cred că avem o echipă omogenă, echilibrată”

Constantin Enache, total surprinzător, a declarat că au fost și lucruri care i-au displăcut sau detalii pe care trebuie să le mai pună la punct. Totul, după o partidă în care Unirea Slobozia a umilit Dinamo, chiar dacă vorbim de o echipă a ”câinilor roșii” cu foarte mulți tineri.

În privința noului sezon, Enache vrea să le dea șanse și tinerilor. Vrea să se bazeze mult pe ei, dar le cere acestora un randament bun, la nivelul fotbaliștilor cu experiență.

Sunt mulțumit în mare, am făcut lucruri bune în meciul de azi, dar au fost și momente în care am arătat limitele sau lucrurile la care trebuie să lucrăm. La modul general sunt mulțumit, eu cred că avem o echipă omogenă, echilibrată. Am văzut forță de joc și în prima repriză, și în repriza a doua. Suntem o echipă care face multe acțiuni de poartă și asta mă bucură foarte mult.

Fotbalul este pentru spectacol și pentru spectatori. Cât timp marchezi și joci fotbal, poți să bucuri pe cineva. Acesta este obiectivul nostru, să transmitem sentimente oamenilor, celor care se bucură de apariția noastră pe teren. M-aș bucura să terminăm perioada de pregătire cu toată lumea sănătoasă, pentru că eu am mare încredere în jucători.

Sunt mulți jucători tineri în echipa noastră, trebuie răbdare, dar timpul nu este cel mai bun aliat în acest moment, încerc să scurtez procesul de cunoaștere și încerc să obțin cât mai mult de la fiecare jucător. Avem copii de mare calitate și vreau să îi tratez exact ca pe ceilalți jucători din lot, dar vreau ca și ei să aibă aceleași responsabilități”, a declarat Enache, pentru Liga2.ro.

Unirea Slobozia pleacă în cantonamentul din Poiana Brașov

Dinamo s-a aflat la al doilea meci amical, după 0-1 cu Concordia Chiajna, în timp ce Unirea Slobozia s-a aflat la a treia partidă. Le-a câștigat și pe precedentele, 8-0 cu Abatorul Slobozia și 2-0 cu Gloria Buzău.

Pentru trupa lui Enache urmează deplasarea în cantonamentul de vară, care va avea loc la Poiana Brașov, începând cu 11 iulie. Acolo va disputa mai multe partide amicale, iar prima va avea loc în compania echipei FC Brașov, la 15 iulie.

Foto: Petronel Tudor / Sport Pictures

Pe aceeași temă