Unirea Constanța capătă și ea moral după amicalul cu Dinamo, care e ciuca bătăilor în testele cu echipele de Liga 2. ”Câinii”, pe urmele ”agenților” 007

Răzvan STÎNGĂ 16 Jul. 2022, 14:46 Liga 2
Unirea Constanța capătă și ea moral după amicalul cu Dinamo, care e ciuca bătăilor în testele cu echipele de Liga 2. ”Câinii”, pe urmele ”agenților” 007

Dinamo e ciuca bătăilor după retrogradarea în Liga 2 și pare imaginea în oglindă a formației de sezonul trecut din Liga 1. ”Câinii roșii” au pierdut și amicalul cu Unirea Constanța, de sâmbătă, de la Clinceni, împotriva unei echipe care a început târziu pregătirile la un nivel ridicat.

Dinamo a pierdut și amicalul cu Unirea Constanța

Unirea Constanța încă nu a format lotul final pentru Liga 2 până acum, situație în care trebuie să recunoaștem că se află și Dinamo, și a învins în test cu 3-1. Însă, meciul a început bine pentru formația bucureșteană, care chiar a deschis scorul. Cătălin Țîră a făcut 1-0 în minutul 32, dar constănțenii au revenit și au întors rezultatul.

Elevii lui Dacian Nastai au egalat în ultimele minute ale primei reprize, prin Robert Tudor, acesta profitând de o inexactitate în apărarea lui Dinamo. Chiar dacă ”interimarul” Iulian Mihăescu a făcut mai multe schimbări la pauză, ”câinii roșii” tot au suferit în defensivă, iar o eroare a trecut Unirea Constanța în avantaj.

Luca Mitrică a reușit dubla și a adus victoria pentru Unirea Constanța în amicalul cu Dinamo

Alin Demici l-a faultat în careu pe Cătălin Gogor, iar Luca Mitrică a făcut 2-1 de la 11 metri, în minutul 70. Același Mitrică a prins curaj după reușita de la punctul cu var și a mai marcat un gol, în minutul 76, stabilind astfel scorul final, 3-1 pentru Unirea Constanța.

  • Dinamo în prima repriză: Eșanu – Moura, Țone, Dudea, Amzar – Neluț Roșu, Iulian Roșu – Bordușanu, Geani Crețu, Lazăr – Țîră;
    Dinamo în repriza a doua: Fara – Buleică, Dudea, Dragomir, Demici – Iulian Roșu, Neluț Roșu – Bordușanu, Bani, Lazăr – Dinu;
  • Unirea Constanța a început în formula: Udrea – Zamfir, Coza, Tudose, Șuteu, Ciuciulete, Pandele, Enache, Horșia, Chirițoiu, Neacșu. Au mai intrat: Popescu, Andrei – Cireșoiu, Tălmaciu, Ștefan, Arnold, Trucă, Lăcătuș, Mitrache, Șerbănescu, Trif, Tudor, Ardelean, Niță;

Cătălin Țîră speră să convingă și să semneze cu Dinamo: ”Vedem zilele viitoare”

Cătălin Țîră, marcatorul lui Dinamo în amicalul cu Unirea Constanța, a declarat la final că nu știe dacă va semna contractul, cei din staff urmând să decidă acest aspect după următoarele antrenamente. Oricum, atacantul este decis să pună umărul la promovarea lui Dinamo în Liga 1, dacă va avea această ocazie.

Deși a ajuns de numai câteva zile la Dinamo, Țîră a vorbit, în linii mari, și de problemele financiare pe care le are clubul, despre care știe că sunt destul de ample:

Am înscris, este un meci amical, de pregătire. Ne facem antrenamentul ca să intrăm bine în Liga 2. Sper să facem o treabă bună, chiar dacă sunt probleme financiare la echipă. Asta nu e treaba noastră, noi trebuie să intrăm în teren și să ne facem treaba. Încă nu știu dacă semnez, vedem zilele viitoare.

Pentru mine e dureros (n.r. – că Dinamo e în Liga 2), eu am crescut aici, opt ani am făcut junioratul aici dar trebuie să trecem peste etapa asta. A fost și Rapidul, au fost echipe mari în situația asta. În fotbal se pot întâmpla multe, sunt perioade în viața unui club în care pur și simplu nu ai ce să faci.

La mine e o problemă mai veche, mai am și niște bani de luat dar nu mă gândesc la ei. Vreau să ajut echipa să ajungă în Liga 1. E un gol când mă uit la meciuri și nu văd Dinamo în Liga 1. Asta este, trebuie să revenim mai puternici, sper să vină și un sponsor la echipă. Cred că poate rezista în Liga 2 echipa asta”.

Dinamo, ”agentul” 003 în amicale

Dinamo are trei meciuri și trei înfrângeri în amicalele jucate după retrogradare. Înainte de acest eșec de sâmbătă cu Unirea Constanța, a pierdut și cu Concordia Chiajna (scor 0-1) și Unirea Slobozia (scor 0-5).

Rămâne să vedem cum se va descurca echipa din ”Ștefan cel Mare” în celelalte partide de verificare, pentru că debutul divizie a doua se apropie și nu mai e mult timp până la prima rundă.

Unirea Constanța, rezultate pozitive în testele verii

În privința Unirii Constanța, ea s-a aflat la al doilea amical. A întâlnit săptămâna trecută nou-promovata Progresul Spartac, cu care a remizat, scor 2-2. Constănțenii vor mai juca meciuri amicale, două la număr, cu CS Afumați (23 iulie) și o echipă de Liga 2 (30 iulie), care va fi decisă după ce va fi stabilit programul sezonului 2022-2023.

Foto: Cocoloș Octavian/ Sport Pictures

Răzvan STÎNGĂ 16 Jul. 2022, 14:46 Liga 2
Pe aceeași temă