Ce urmează la Dinamo în cazul retrogradării în Liga 2. Răzvan Zăvăleanu a spus lucrurilor pe nume

Andrei PASCU 19 May. 2024, 17:18 Liga 2
Ce urmează la Dinamo în cazul retrogradării în Liga 2. Răzvan Zăvăleanu a spus lucrurilor pe nume

Ce se va întâmpla cu Dinamo dacă va retrograda în Liga 2? Este întrebarea pe care fanii, inevitabil, dar și oamenii din fotbalul românesc și-o pun. Răzvan Zăvăleanu, administratorul special al clubului din SuperLigă, a răspuns, mai ales că echipa se pregătește de barajul de menținere/ promovare.

FK Miercurea Ciuc stă în calea menținerii lui Dinamo în prima divizie, iar o ratare a obiectivului ar însemna o schimbare radicală a lotului de jucători.

Răzvan Zăvăleanu, anunț în cazul posibilei retrogradări a lui Dinamo

Formația din ”Ștefan cel Mare” este în insolvență, însă o cădere în Liga 2 nu ar afecta, se pare, prea mult aspectul financiar, iar ieșirea din această postură ar continua să fie un obiectiv realizabil și care va fi bifat, conform lui Zăvăleanu.

Deși banii din drepturile TV în Liga 2 sunt puțini, Dinamo ar conta, probabil, pe banii investitorilor, banii sponsorilor, de la suporteri și așa mai departe. Lotul ar urma, însă, să fie reformat, să vină jucători noi, pe remunerații mult mai mici, dar cu dorința revenirii în SuperLiga României după numai un sezon în divizia secundă.

(n.r. Ce se întâmplă cu Dinamo dacă retrogradează?) ”Nu m-am liniștit pentru că sunt la al treilea baraj. Sunt meciuri care complicate și am îndemnat mereu la prudență și concentrare. Cred că dacă vom juca cu determinarea de la meciul cu UTA vom avea succes. Nu s-a terminat totul pentru că jucăm cu Miercurea Ciuc. Sunt jucători puternici și cred că trebuie să fim atenți. 

Nici nu am luat în discuție, pentru că toată lumea este concentrată pe baraj. În general, jucătorii de Liga 1 nu prea rămân la echipele care retrogradează. Nu-mi fac probleme pe partea financiară, deci oricum se va ieși din insolvență. Dacă se retrogradează, cred că se va construi o echipă cu pretenții de competitivitate în vederea promovării. 

Se refereau la luna iunie, nu au mai fost discuții, însă vom avea niște ședințe și vom stabili totul. O dată cu ieșirea din insolventă și noi ne încheiem activitate, a spus Răzvan Zăvăleanu la Digi Sport.

Dinamo, o obișnuită a barajelor în ultimii ani

Dinamo nu este pentru prima dată în barajul de evitare a retrogradării. La finalul sezonului 2021/ 2022 îl juca pe primul și retrograda după ce pierdea dubla manșă cu Universitatea Cluj Cluj 1-3 la general.

Apoi, și la finalul sezonului trecut, 2022/ 2023, Dinamo juca baraj, dar de promovare, fiindcă era în postura de divizionară secundă. A reușit surpriza în fața celor de la Campionii FC Argeș, câștigând cu 8-5 la general.

În acest moment, în privința antrenorului lui Dinamo, Zeljko Kopic simte presiunea care se pune în fața unui astfel de moment, poate mai puternică decât a fost vreodată de la venirea lui.

Speră să salveze Dinamo de la retrogradare, să nu fie ”tehnicianul” care a retrogradat clubul din ”Ștefan cel Mare”, însă e sigur că nu va fi ușor.

Ne descărcăm bine la antrenament, trebuie să pregătim meciul cu Miercurea Ciuc, care este o echipă bună. Trebuie să fim la nivel maxim! Suntem favoriți, dar totul se decide pe teren. Am văzut câteva meciuri din Liga 2, Miercurea Ciuc e o echipă serioasă.

Trebuie să dăm totul în ambele manșe! Am auzit că s-au dat peste 20.000 de bilete, știu că vom avea mulți fani. E important că vom fi împreună la meci. În alte campionate nu am mai avut baraje, e prima dată când joc la baraj. Nu îmi place să arăt că am emoții.

Este presiune din primul moment în care am venit. Fiecare meci a fost important, mai ales ultimele. Următoarele două vor fi cu presiune, dar trebuie să știm să ne stăpânim pentru a juca bine. Încerc să dau totul și în aceste două meciuri.

Nu știu nimic despre viitor, nu vreau să vorbesc, vom vorbi la finalul sezonului, acum mă concentrez pe aceste două meciuri. (…)”, a declarat Zeljko Kopic, printre altele, despre turul Dinamo – FK Miercurea Ciuc.

Andrei PASCU 19 May. 2024, 17:18 Liga 2
Pe aceeași temă