Jordan Gele, golgheterul Șelimbărului în sezonul trecut, la unul dintre cele mai importante cluburi din România? ”Este pe listă. Sperăm că o să-l aleagă”

Marius ANGHEL 07 Feb. 2024, 12:41 Liga 2
Jordan Gele, golgheterul Șelimbărului în sezonul trecut, la unul dintre cele mai importante cluburi din România? ”Este pe listă. Sperăm că o să-l aleagă”

Jordan Youri Gele, francez în vârstă de 31 de ani, fost la echipa CSC Șelimbăr, în ediția 2022/23 a Ligii 2, este dorit înapoi în țara noastră de una dintre cele mai importante echipe de fotbal din România.

Atacantul legitimat acum în Elveția, la FC Wil, ar putea ajunge la Dinamo, ultima clasată din SuperLigă, formație împotriva căreia a jucat o dată în sezonul trecut și chiar a și marcat în acel 2-1 pentru bucureșteni pe stadionul Municipal din Sibiu, în penultima etapă a sezonului regular.

Jordan Gele, dorit de Dinamo

Promovată în vară în prima ligă în urma barajului câștigat contra Campionii FC Argeș, după primul an petrecut în istoria sa în Liga 2, Dinamo o duce rău în SuperLigă și, dacă va continua în același ritm, se va întoarce în liga secundă.

Echipa antrenată acum de croatul Zeljko Kopic stă foarte rău la capitolul ofensivă, după 24 de meciuri având marcate numai 15 goluri. Are de departe cea mai slabă defensivă din prima ligă, următoarea clasată la acest capitol fiind FC Botoșani, penultima în SuperLigă, cu 23 de goluri date. La polul opus este liderul FCSB, cu 46 de goluri înscrise.

Dinamo caută jucători pentru a îți întări lotul și a spera la salvare, iar una dintre opțiuni este Jordan Gele.

Francezul înalt de 192 cm a fost observat de dinamoviști în sezonul trecut de Liga 2, în care a evoluat în 23 din cele 25 de meciuri disputate de CSC Șelimbăr și în care a înscris de 6 ori. O dată a marcat chiar împotriva ”câinilor”, în succesul echipei lui Ovidiu Burcă la Sibiu, scor 2-1, în penultima rundă a sezonului regular, victorie în urma căruia trupa bucureșteană rămânea în cărțile calificării în play-off, pe care avea să o și obțină.

Gele a fost golgheterul CSC Șelimbăr în sezonul 2022/23 și a înscris o dată contra dinamoviștilor

Jele a fost utilizat ca titular în 21 din cele 23 de meciuri în care a evoluat pentru CSC Șelimbăr și de 8 ori a fost înlocuit. A strâns în total 1856 minute pe teren. A fost un vârf în care și-a pus baza Eugen Beza și mai apoi Claudiu Niculescu, însă interesant este că transformarea sa într-un marcator s-a înfăptuit abia după ce Niculescu a preluat echipa sibiană. O arată cifrele sale. În cele 15 meciuri jucate în 2022 nu a înscris nici măcar o dată, iar după pregătirea de iarnă și sub indicațiile lui Niculescu a punctat de 6 ori în cele 8 meciuri disputate în 2023.

În vară, CSC Șelimbăr l-a dorit în continuare pe francez, însă clubul nu a reușit să-l convingă să semneze un nou contract. În cele din urmă, Gele s-a întors în Elveția, unde jucase înainte să ajungă în România, iar în actualul sezon are 18 partide disputate pentru FC Wil, în liga secundă. A fost utilizat în doar 5 meciuri ca titular, are un total de 614 minute pe teren și a înscris 2 goluri.

În cariera sa a mai evoluat pentru Boulogne II, Compiegne, Sainte Genevieve (în liga a cincea din Franța), Mulhouse, Nantes II (în liga a patra din Franța), Winterthur (liga secundă din Elveția) și Rapperswil-Jona (liga a treia din Elveția). Apoi a ajuns la Șelimbăr, unde cu cele 6 goluri înscrise a fost golgheterul echipei în ediția 2022/23 a Ligii 2.

Ousmane Viera, agentul lui Gele: ”L-a dorit Ovidiu Burcă, dar Șelimbăr nu a vrut să-l lase să plece”

Agentul lui Jordan Gele este Ousmane Viera, fost fotbalist la CFR Cluj, Internațional Curtea de Argeș, Pandurii, Sepsi și FC Hermannstadt, iar acesta spune că așteaptă un răspuns din partea conducătorilor clubului Dinamo.

”Jordan este pe listă. Am vorbit cu cineva de la Dinamo, nu-i voi spune numele. Momentan, nu au făcut o ofertă concretă. Ei caută alt calibru de jucători. Mâine (n.r. – marți, 6 februarie) vom primi un răspuns final. Sperăm că o să-l aleagă pe Jordan.

El a fost pe listă în vară, l-a dorit Ovidiu Burcă, dar Șelimbăr nu a vrut să-l lase să plece. Am vorbit cu Ovidiu atunci, era foarte interesat, dar nu s-a materializat nimic. Acum, el are oferte. Și din Elveția, dar și din Liga 1, din România.

El vrea doar la Dinamo. Îi place clubul și el vrea aici. M-au sunat echipe din Liga 1. El preferă Dinamo”, a spus Ousmane Viera, citat de iamsport.ro.

Dinamo îi are, în acest moment, ca atacanți pe Goncalo Gregorio (portughez, 28 ani, 5 goluri în 24 de meciuri), Christian Ilic (austriac, 27 ani, 0 goluri în 17 meciuri) și Hakim Abdallah (malgaș, 26 ani, 3 goluri în 22 de meciuri).

  • Zilele trecute, Dinamo și-a pierdut căpitanul, pe Lucas Alves, ajuns la un club din Vietnam care îi achită clauza de reziliere, 65.000 euro.
  • Printre jucătorii achiziționați în această iarnă de Dinamo se numără și Dorian Railean, titularul din poartă al Chindiei în prima parte a actualului sezon de Liga 2.

Foto: Valentin Macrea (Sport Pictures) și CSC Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/liga-3/emanuel-baba-ayine-ajunge-la-csc-selimbar-19298972

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-remizat-in-turcia-cu-fk-andijon-19298849

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorian-railean-s-a-despartit-de-chindia-si-a-ajuns-la-dinamo-19297995

Marius ANGHEL 07 Feb. 2024, 12:41 Liga 2
Pe aceeași temă