Progresul Spartac este nevoită să joace la Buftea meciurile din noul sezon al Ligii 2, pe termen scurt cel puțin. Arena pe care a evoluat în Liga 3 nu a fost, în cele din urmă, omologată pentru duelurile din divizia a doua, astfel că nou-promovata este obligată să se mute!
Andrei Erimia a recunoscut pentru Liga2.ro că Buftea a fost cea mai la îndemână variantă găsită de echipa pe care o pregătește, iar primele meciuri din Liga 2, de pe teren propriu, vor avea loc acolo.
În mod cert, la Buftea se va disputa și confruntarea din prima rundă, pe care Progresul Spartac o va juca acasă, cu Dinamo. Au fost mai multe aspecte care au făcut ca stadionul propriu să nu fie omologat, iar alte arene au fost luate în calcul. Însă, s-a apelat la varianta Buftea, la Centrul Național de Fotbal Buftea, iar administratorii stadionului și-au dat acordul.
În privința meciului cu Dinamo în sine, Progresul Spartac este pregătită de un meci mare, Andrei Erimia precizând pentru Liga2.ro că jucătorii săi tineri sunt plini de entuziasm și se gândesc că pot face surpriza contra ”câinilor roșii”, retrogradați în Liga 2 sezonul trecut.
”(N.r. – Despre meciul cu Dinamo) Poate nu ne închipuiam la începutul promovării în Liga 3 și în momentul în care am demonstrat că putem să reușim, că vom întâlni Dinamo, dar ne bucură, e o provocare, vom fi pregătiți cât mai bine. Băieții sunt entuziasmați de când am promovat în Liga 2.
Majoritatea jucătorilor e din momentul în care am promovat în Liga 3 și abia așteaptă să joace. Că e Dinamo în primul meci, probabil că e o motivație în plus pentru ei.
(N.r. – Despre stadion) Vom juca la Buftea în primele etape. Nu știu exact câte etape vom juca la Buftea, poate ulterior va fi omologată și arena noastră. Am primit acceptul celor care se ocupă de baza de la Buftea să jucăm acolo”, a spus Andrei Erimia pentru Liga2.ro.
După discuția dintre patronul-antrenor cu reporterul nostru, Progresul Spartac a detaliat situația stadionului propriu. Erimia nu deține date tehnice cu privire la motivele pentru care arena echipei sale nu a fost omologată, dar o postare ulterioară pe pagina de Facebook a clubului a lămurit situația.
E vorba de mai multe motive, fiind greu de crezut că acestea vor intra în normele omologării fie și pe parcursul sezonului 2022-2023. E vorba de lucrări ample pentru ca avizul să fie dat, de la parcare și până la numărul locurilor din tribune.
Comunicatul emis de Progresul Spartac pe pagina de Facebook:
”Buftea devine casa temporară a Progresului
După cum am anunțat de-a lungul ultimei luni și jumătate, șansele de a începe sezonul nostru de Liga a 2-a în Intrarea Vrabiei erau infime, spre neexistente. Clubul nostru a încercat să obțină până pe ultima sută de metri o omologare cu derogări, însă, din păcate, am realizat eventual că nu vom putea continua meciurile oficiale ale seniorilor la baza noastră. Problemele principale ar fi lipsa unei parcări, numărul scăzut de locuri, și anumite nepotriviri legate de clădirea noastră principală.
Pe lângă formarea graduală a unei academii de juniori, și reînvierea spiritului fostului Progresul București, unul dintre obiectivele proiectului nostru a devenit, cu timpul, pătrunderea Progresului Spartac în comunitatea învecinată nouă, din cartierele Giurgiului și Ferentari. În acest scop am inițiat de-a lungul anilor mai multe proiecte sociale locale, am facilitat recrutarea juniorilor din aceste zone, având acum chiar tineri din cartier care debutează la echipa mare, și, pur și simplu, i-am primit cu brațele deschise pe localnicii curioși de proiectul care se naște în Intrarea Vrabiei. Acest lucru a fost evident mai ales la meciul final, cu Tunari, care ne-a adus promovarea, celebrând victoria nu doar cu fanii loiali al fostului Progresul din Cotroceni, ci și cu oameni din cartier, și având parte de o sărbătoare cu adevărat locală în mica noastră vecinătate, de lângă Șoseaua Giurgiului, în acea dup-amiază memorabilă de Iunie. Astfel, probabil cel mai dureros lucru legat de mutarea noastră este faptul că vom pierde, cel puțin pe moment, conexiunea cu comunitatea locală.
Totuși, asta nu înseamnă că nu vom încerca să ne întoarcem înapoi în Intrarea Vrabiei. Pe termen scurt, însă, neavând susținerea unei instituții publice, sau a unui sponsor cu capital semnificativ, am fost nevoiți să ne reprofilăm către închirierea unui alt stadion, pentru meciurile echipei de seniori. Pentru că realizăm că unii suporteri nu vor fi mulțumiți cu mutarea noastră în Buftea, recunoaștem că de la accederea în eșalonul secund și până acum, clubul nostru s-a interesat de ABSOLUT TOATE arenele din zona București-Ilfov, capabile de a găzdui meciuri de Liga a 2-a. Din păcate, am fost inundați de refuzuri, probleme birocratice, și oferte nerezonabile, din punct de vedere financiar. Așadar, Centrul de Fotbal Buftea a rămas una dintre singurele variante posibile, cel puțin pentru primele etape.
Așa că haideți să ne interesăm puțin de noua noastră casă temporară: Centrul Național de Fotbal Buftea este o bază sportivă construită de către Federația Română de Fotbal în 2010, pentru a facilita meciuri și antrenamente anumitor selecționate de juniori, dar și unor campionate de tineret. Acesta are două terenuri sintetice, și două de iarbă, câte unul din fiecare având parte de o tribună acoperită cu 450 de locuri, dar și nocturne regulamentare pentru jucarea unor meciuri până și după ce apune soarele. Centrul se află între localitățile Buftea și Mogoșoaia, și poate fi accesat de pe Șoseaua București-Târgoviște, având și o parcare spațioasă.
Cât despre mult-așteptatul nostru debut în acest eșalon, împotriva celor de la Dinamo București, nu putem să anunțăm încă modul de organizare al partidei, însă vă asigurăm că vom veni cu mai multe detalii în următoarele două săptămâni.
Sperăm că veți înțelege situația în care ne aflăm, și vă asigurăm că scopul proiectului Progresul Spartac rămâne același: dezvoltarea unei academii de juniori moderne, și reînvierea spiritului bleu-albastru din Cotroceni!
Tot înainte!”.
În primele 10 etape din sezonul regular al Ligii 2, Progresul Spartac va juca șase confruntări pe teren propriu, cu Dinamo, CS Comunal Șelimbăr, FC Brașov, SC Oțelul, Unirea Dej și Steaua.
Per ansamblu, Progresul Spartac are, teoretic, meciuri ceva mai ușoare în primele runde din noua stagiune a Ligii 2. Va întâlni Dinamo (etapa 1, acasă), Unirea Constanța (etapa 2, deplasare), CS Comunal Șelimbăr (etapa 3, acasă), Poli Timișoara (etapa 4, deplasare), FC Brașov (etapa 5, acasă), SC Oțelul (etapa 6, acasă), Viitorul Pandurii (etapa 7, deplasare), Unirea Dej (etapa 8, acasă), iar abia în etapa a 9-a va juca împotriva unei echipe care vrea promovarea, Concordia Chiajna.
https://liga2.prosport.ro/seria-1/astazi-se-trage-la-sorti-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-procedura-de-stabilire-a-jocurilor-19237953
https://liga2.prosport.ro/seria-1/tragere-la-sorti-acceptabila-pentru-progresul-spartac-iar-nou-promovata-spera-la-cat-mai-multe-puncte-in-primele-etape-din-liga-2-andrei-erimia-a-anuntat-unde-se-va-juca-meciul-cu-dinamo-din-prima-19238141
https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-umilit-progresul-spartac-formatia-lui-cristian-pustai-a-marcat-cinci-goluri-doar-in-prima-repriza-a-amicalului-iar-omul-meciului-a-fost-un-atacant-de-liga-2-nou-venit-19237548
https://liga2.prosport.ro/seria-1/10-cluburi-din-liga-2-in-randul-celor-mai-bune-academii-din-romania-fk-miercurea-ciuc-e-pe-locul-2-iar-in-top-10-se-mai-regasesc-doua-echipe-din-divizia-secunda-cate-formatii-din-liga-3-au-prins-i-19237322
https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-terminat-la-egalitate-amicalul-cu-unirea-constanta-andrei-erimia-per-total-sunt-multumit-am-vazut-multe-lucruri-bune-19237096
https://liga2.prosport.ro/seria-1/ministerul-sportului-a-introdus-obligativitatea-utilizarii-sportivilor-romani-in-procent-de-40-la-suta-iar-cluburile-incep-sa-isi-spuna-nemultumirile-legea-sanctionata-pe-principiul-discriminarii-19236840