Israelianul care evolua pe gratis pentru ”U” Cluj schimbă echipa în Liga 2! A treia plecare de la ardeleni

Marius ANGHEL 12 Jan. 2021, 15:18 Liga 2
Israelianul care evolua pe gratis pentru ”U” Cluj schimbă echipa în Liga 2! A treia plecare de la ardeleni

Universitatea Cluj a anunțat în mod oficial despărțirea de mijlocașul Yaniv Segev (24 de ani), un israelian care nu avea contract de profesionist cu clubul ardelean și care a fost folosit doar în două meciuri de Cupa României. Acesta va continua în Liga 2, la Aerostar Bacău.

Yaniv Segev reprezintă al treilea jucători care pleacă de la ”U” Cluj în această iarnă, după despărțirea de George Florescu (36 de ani), fostul internațional pe care nu l-a folosit deloc în acest sezon din care au trecut 15 etape, și Bogdan Barbu (28 de ani), mijlocaș care a semnat cu Rapid între timp.

  • La capitolul achiziții, ”U” Cluj a adus până acum doi mijlocași, pe albanezul-grec Donaldo Acka (23 de ani) și argentinianul Lucas Chacana (27 de ani). Ambii vin de la Poli Iași.

”Mijlocașul israelean Yaniv Segev va evolua în a doua parte a sezonului pentru formația Aerostar Bacău.
Jucătorul în vârstă de 24 de ani a bifat trei partide pentru ”U” și a reușit un assist în meciul cu Hușana Huși din Cupa României, câștigat de „studenți” cu 8-2.
Mult succes, Yaniv!”, a anunțat ”U” Cluj pe site-ul oficial.

Segev are două meciuri la ”U” Cluj, ambele în Cupa României

Yaniv Segev a jucat pentru ”U” Cluj doar în două meciuri în prima parte a sezonului, ambele din Cupa României.

A debutat la formația la care a ajuns în vara trecută în meciul din turul 3 al Cupei României, cu Unirea Dej, câștigat cu 2-0 pe Cluj Arena la data de 8 octombrie 2020. A început ca titular și a fost schimbat la pauză cu Matei Moraru.

Probabil ar fi fost folosit și în jocul cu Viitorul Șelimbăr, din turul 4 al cupei, dacă echipa sibiană nu ar fi avut probleme cu COVID-19 și ”U” Cluj n-ar fi câștigat din oficiu cu 3-0.

Cu Hușana Huși, în 16-imile Cupei României, a fost integralist, iar Universitatea a câștigat cu un nemilos 8-2.

În campionatul Ligii 2, Yaniv Segev nu a fost inclus niciodată în lot în meciurile desfășurate în acest sezon.

Segev a apărut ”de nicăieri” pentru fanii lui ”U” Cluj, neavând parte de o prezentare oficială, spre deosebire de multiplii jucători achiziționați în acest sezon de echipă. Asta pentru că israelianul nici nu avea un contract de profesionist cu ”U” Cluj. Este amator, el nefiind remunerat pentru prestațiile sale.

Yaniv Segev în meciul dintre Hușana Huși și ”U” Cluj, din șaisprezecimile Cupei României, disputat pe stadionul Municipal din Huși. Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Yaniv Segev a jucat în Israel și Suedia înainte de a ajunge să evolueze pe gratis la ”U” Cluj

Yaniv Segev a început fotbalul în Israel, unde a jucat doar 11 partide la nivelul ligii secunde, iar apoi a plecat în Suedia, la o echipă de amatori. De acolo a venit la ”U” Cluj în vară, recomandat de un agent care încerca să-i găsească un angajament. A dat probe și nu i-a convins pe clujeni, dar aceștia au acceptat până la urmă să-l legitimeze, după ce Yaniv Segev a fost de acord să nu fie plătit și să beneficieze doar de cazare.

Israelianul a fost văzut ca o soluție de avarie, pentru postul de mijlocaș central.

”Nu am fost eu cel care a gestionat venirea lui și nu pot să vă spun ce l-a recomandat, dar Segev este un jucător corect cu fotbalul, un jucător profesionist care se antrenează foarte bine. Din păcate, pe poziția lui concurența e foarte mare. E un jucător serios, care e foarte disciplinat și vine cu o mentalitate pozitivă”, îl caracteriza Enache pe fotbalistul israelian.

În Israel a trecut pe la Maccabi Petah Tikva FC, Hapoel Nir Ramat HaSharon FC, Maccabi Yavne FC, Hapoel Jerusalem FC și Ironi Nesher FC, iar în Suedia a fost legitimat la IFK Lidingo și Karlbergs BK.

  • Altfel, în urma tragerii la sorți efectuate astăzi la Casa Fotbalului, Universitatea Cluj a picat în optimile Cupei României cu prim-divizionara UTA Arad. Meciul se va disputa în jurul datei de 10 februarie, data exactă nefiind încă stabilită de deținătorii drepturilor TV.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbal-doar-din-pasiune-povestea-fotbalistului-de-la-u-cluj-care-joaca-pe-gratis-costel-enache-a-debutat-cu-husana-husi-alti-doi-jucatori-iar-unul-a-si-marcat-19160558

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/uta-intalneste-u-cluj-in-cupa-romaniei-iar-statistica-aprinde-la-arad-speranta-castigarii-unui-nou-trofeu-laszlo-balint-doar-la-prima-vedere-e-un-adversar-accesibil-19164691

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/acum-are-loc-tragerea-la-sorti-pentru-stabilirea-meciurilor-din-8-imile-cupei-romaniei-19164666

Marius ANGHEL 12 Jan. 2021, 15:18 Liga 2
Pe aceeași temă