Chipciu a fost amendat după ce a ironizat Steaua! Reacția jucătorului: ”O să deschid un proces împotriva celor de acolo.” Oficialii Universității Cluj, supărați pe decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF | EXCLUSIV

Vlad MĂCICĂȘAN 06 Nov. 2023, 20:39 Liga 2
Chipciu a fost amendat după ce a ironizat Steaua! Reacția jucătorului: ”O să deschid un proces împotriva celor de acolo.” Oficialii Universității Cluj, supărați pe decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF | EXCLUSIV

Alexandru Chipciu (34 de ani) și-a aflat luni, 6 noiembrie 2023, pedeapsa din partea Comisiei de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal, după ce clubul Steaua l-a reclamat în urma declarațiilor făcute de mijlocașul brăilean la finalul partidei din Cupa României dintre Steaua și Universitatea Cluj, desfășurată la data de 28 septembrie 2023 și încheiată cu victoria prim-divizionarei cu scorul de 3-1.

Alexandru Chipciu, amandat cu 5.000 de lei pentru declarațiile făcute la adresa Stelei

Jucătorul a ironizat atunci echipa Steaua din cauza proceselor pe care le are cu FCSB.

”Dacă aici e Steaua, am luat-o razna, să-mi bag piciorul dacă nu. Dacă eram copil nu mai țineam cu Steaua. Ce Steaua, mă, cu echipamentul ăla fake și cu, Doamne ferește, jucători? (își face cruce). Bătaie de joc. Suntem bătaie de joc noi ca țară, oricum”, a spus Chipciu, înainte de declarațiile oficiale de după meci, dar vorbele sale au fost înregistrate pe camerele video și mai apoi prezentate în toată presa.

”Un stadion fabulos, dar parcă nu are legătură cu ideea de Steaua pe care o aveam când eram mic. Mi se pare ceva fantomă, dar în același timp pot spune că Peluza Sud nu îmi e indiferentă. Am trăit niște momente cu ea, chiar dacă m-a înjurat și m-a făcut sclavul domnului Becali.. Dar nici nu mă interesează, înseamnă că ei sunt sclavii Armatei! Măcar am câștigat ceva la viața mea, ei sunt sclavii Armatei! Păcat de stema Stelei, e frumoasă rău de tot, dar, în rest, sincer…”, a mai spus Chipciu.

Comisia de Disciplină și Etică a FRF a venit astăzi cu răspunsul la sesizarea clubului Steaua. ”Admite sesizarea formulată de reclamantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua. În temeiul art. 52/2/a din RD cu aplicarea art. 12, 14 Bis și 15 RD, pârâtul Alexandru Chipciu se sancționează cu Avertisment și penalitate sportivă de 5000 de lei”, a anunțat comisia decizională a FRF.

Reacția lui Chipciu: ”O să deschid un proces împotriva celor de acolo”

Alexandru Chipciu a răspuns în premieră pentru ProSport deciziei luate împotriva sa. Fotbalistul spune că se va adresa și el Instanțelor.

”Asta e decizia comisiei și o accept. Acum, după ce am aflat verdictul, următoarea acțiune este să deschid un proces împotriva celor de acolo pentru injuriile aduse de galeria lor la acel meci”, a spus Alex Chipciu pentru ProSport.

Gabriel Giurgiu: ”Jucătorii o să răspundă cu da sau nu la interviuri, de teamă să nu fie suspendați”

Oficialii Universității Cluj nu sunt de acord cu pedeapsa primită de Chipciu.

”Din punctul nostru de vedere, decizia ne surprinde. Ne așteptam la un avertisment, dar nu și la penalitate sportivă. A folosit cuvinte care nu sunt extraordinar de jignitoare și nu poți spune că atinge imaginea clubului. Fanii echipei gazde l-au înjurat în permanență atunci de familie, de soție, de copii. Cineva de la CSA Steaua putea să se sesizeze în timpul jocului, dar nu a făcut-o. Și nu cred că a făcut gesturi care să-l facă să merite să fie înjurat tot meciul. Mi se pare exagerată decizia. O să vedem și o să discutăm cu avocații noștri ce este de făcut. De acum te poți aștepta să fi și suspendat sau amendat când declari orice. Jucătorii o să răspundă cu “da” sau “nu” la interviuri, de teamă să nu fie suspendați. Nu mai poți spune nimic că nu ști ce se întâmpla”, a spus, pentru ProSport, Gabriel Giurgiu, directorul sportiv al Universității Cluj.

Chipciu a evoluat timp de patru sezoane și jumătate pentru FCSB după ce a fost achiziționat de la FC Brașov. A fost vândut la Anderlecht (Belgia), iar în cariera sa a mai jucat pentru Sparta Praga (Cehia), CFR Cluj și ”U” Cluj. Are 47 de meciuri disputate pentru naționala României și 6 goluri. Ultima dată a jucat la națională în 2019.

Foto: Mihai Antonio Vasile (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-fost-conflict-dupa-dumbravita-steaua-0-0-si-pe-tema-salariului-lui-oprita-19292225

https://liga2.prosport.ro/seria-1/discutii-aprinse-intre-daniel-oprita-si-cosmin-stan-19291996

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-concluzii-dupa-csc-dumbravita-steaua-0-0-19291861

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chipciu-si-a-primit-replica-din-parte-suporterilor-stelei-dupa-declaratiile-facute-la-finalul-jocului-din-ghencea-19286915

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/alexandru-chipciu-atac-dur-la-adresa-echipei-steaua-19286892

Vlad MĂCICĂȘAN 06 Nov. 2023, 20:39 Liga 2
Pe aceeași temă