Bogdan Barbu, primul transfer efectuat de Rapid în 2021. Mijlocașul recent despărțit de ”U” Cluj se declară fan al noii sale echipe: ”Am mers prima dată pe Giulești când aveam 2 ani. M-a dus tata în cărucior”

Marius ANGHEL 04 Jan. 2021, 16:21 Liga 2

După anunțurile de despărțire de patru jucători aflați în lot în prima parte a sezonului, Rapid a comunicat și primul transfer oficial făcut în 2021. Mijlocașul Bogdan Barbu (28 de ani), recent plecat de la Universitatea Cluj, a semnat un contract pe un an și jumătate cu echipa giuleșteană.

Primul transfer efectuat de Rapid pentru partea a doua a campionatului Ligii 2, ediția 2020/2021, este Bogdan Barbu, un jucător originar din București, care cunoaște foarte bine actuala ”casă” a giuleștenilor: stadionul Regie. Mijlocașul a crescut la Sportul Studențesc, pentru care a jucat în Liga 2 pe când avea 20 de ani.

Bogdan Barbu, primul transfer al Rapidului în 2021

În cariera sa, pe lângă ”U” Cluj, Barbu a mai evoluat pentru Sportul Studențesc, Juniorul București, Fortuna Poiana Câmpina, FC Voluntari, Viitorul Domnești și Academica Clinceni, cu aceasta din urmă reușind promovarea în Liga 1, în 2019.

Barbu se declară un rapidist la semnarea contractului cu echipa alb-vișinie. ”Am venit cu gândul de a promova și de a juca în Liga 1. Prima dată când am venit pe Giulești cred că aveam 2 ani și m-a dus tata în cărucior, la Tribuna a II-a, dar nu mai știu ce meci era. Ulterior, pentru o perioadă îndelungată, am mers pe stadion, mai ales în galerie. Acum sper să revină suporterii la meciuri cât mai repede, să fie alături de noi și să facem treabă bună, iar la finalul sezonului să ne bucurăm împreună”, a spus Bogdan Barbu.

Barbu a jucat puțin la ”U” Cluj

Bogdan Barbu semnase cu ”U” Cluj în luna ianuarie a anului 2020, în pauza de iarnă din sezonul trecut. Atunci a fost adus de la prim-divizionara Academica Clinceni. A apucat să joace în cele trei meciuri de Liga 2 până la ”înghețarea” sezonului regular din cauza pandemiei.

În actualul sezon, Barbu a fost utilizat în nouă dintre cele 14 meciuri desfășurate de ”U” Cluj în campionat, cu ASU Poli (0-1, a), SCM Gloria Buzău (2-1, d), Unirea Slobozia (3-1, a), Metaloglobus (0-0, d), Concordia Chiajna (1-1, a), Rapid (0-1, d), CSM Reșița (1-2, d), Ripensia (1-0, a) și FK Csikszereda (1-2, d). De cinci ori a fost titular, de patru ori a fost schimbat, astfel că în total a prins 400 de minute pe teren.

În plus, a prins și două meciuri în Cupa României, intrând pe final atât cu Unirea Dej (2-0), cât și cu Hușana Huși (8-2).

Un transfer și patru rezilieri, murările de până acum de la Rapid

Bogdan Barbu este primul transfer perfectat în această iarnă de Rapid, până acum, de la încheierea meciurilor oficiale din prima parte a sezonului, anunțând patru reziliere de contracte.

Atacanții Alexandru Pop (27 de ani) și Cătălin Țîră (26 de ani), fundașul Bogdan Manole (24 de ani) și mijlocașul Alexandru Dulca (23 de ani) nu au intrat în vederile antrenorul Nicolae Grigore.

Rapid îi dorea și pe frații Herea, însă aceștia nu sunt lăsați de Metaloglobus să revină la clubul giuleștean.

Foto: FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 04 Jan. 2021, 16:21 Liga 2
Pe aceeași temă