UTA întâlnește ”U” Cluj în Cupa României, iar statistica aprinde la Arad speranța câștigării unui nou trofeu. Laszlo Balint: ”Doar la prima vedere e un adversar accesibil”

Călin MNERIE 12 Jan. 2021, 14:27 Cupa României
UTA întâlnește ”U” Cluj în Cupa României, iar statistica aprinde la Arad speranța câștigării unui nou trofeu. Laszlo Balint: ”Doar la prima vedere e un adversar accesibil”

Pentru al doilea tur consecutiv, UTA evită o formație de Liga 1 în Cupa României, deși, ca și componentă a Urnei B, avea toate șansele să dea peste una dintre colegele de campionat. Cea care i-a ieșit în cale în optimile de finală în urma tragerii la sorți este Universitatea Cluj, echipă aflată pe locul 6 în Liga 2, ultimul de play-off cu șase runde rămase de jucat din sezonul regulat.

Partida se va juca într-o singură manșă, pe Cluj Arena, între 9 și 11 februarie, dată până la care arădenii vor mai juca nu mai puțin de șapte meciuri oficiale în Liga 1, pe când „Șepcile roșii” vor fi la primul meci oficial al anului.

Laszlo Balint: ”Având de tonus de competiție am putea fi avantajați puțin”

Antrenorul Laszlo Balint a vorbit despre adversarul pe care îl va întâlni UTA în 8-imi și despre planurile echipei sale.

”Doar la prima vedere U Cluj e un adversar accesibil. Va trebui să demonstrăm pe teren că suntem mai buni într-o competiție a surprizelor, a rezultatelor imprevizibile. Va fi important și cum ajungem la ora acelui meci, căci vom avea foarte multe partide solicitante în Liga 1, pe când adversarul va fi la primul meci oficial al acestei ierni. Sigur, având de tonus de competiție am putea fi avantajați puțin, dar, pe de altă parte, e clar că vom pierde ceva resurse fizice. Dar, indiferent de cum decurge lucrurile până pe 9, 10 februarie, Cupa rămâne un obiectiv de-al meu și al UTA-ei, bineînțeles. Am spus-o de la bun început că ne dorim să avansăm cât mai mult în această competiție și vom aborda partidele de această manieră. Nu mă uit neapărat la culoarul ce s-a deschis, să zicem, după această tragere la sorți, ci doar la cât de mult și de bine vom munci de acum înainte pentru a fi competitivi în ambele competiții oficiale pe care le vom juca în acest sezon”, susține Laszlo Balint, antrenorul „roș-albilor”.

”U Cluj a rămas focusată pe obiectivul promovării în Liga 1”

Universitatea Cluj s-a reunit pe 8 ianuarie, în ziua în care UTA câștiga cu 3-0 amicalul de la Szeged și până la această oră a perfectat două transferuri. Mijlocașul defensiv Donaldo Acka și cel ofensiv, Lucas Chacana, au fost transferați de la Poli Iași pentru a da o mână de ajutor în sprintul pentru promovarea în Liga 1.

”U Cluj a rămas focusată pe obiectivul promovării în Liga 1, iar poziția de clasament, stabilitatea de la nivelul clubului și un antrenor foarte bun inclusiv pentru nivelul Ligii 1, ca și Costel Enache, care mi-e și prieten, sunt argumente serioase pentru a reuși ceea ce-și propun. Au perfectat și două transferuri importante la acest nivel, probabil vor mai urma și altele, dar, repet, depinde mult de noi, de cum vom ajunge la ora acelui meci. Cu toții sperăm să ieșim din zona periculoasă, să fim ceva mai liniștiți, deși la fotbal și la un club ca și UTA presiunea punctelor și a rezultatelor va exista mereu indiferent de situația din clasament”, a adăugat Balint.

UTA a eliminat-o pe ”U” Cluj din Cupă în anii singurelor trofee

Universitatea Cluj și UTA se vor înfrunta pentru a patra oară în Cupa României. De două ori, cele două formații s-au duelat chiar în optimi, împărțindu-și victoriile.

UTA a câștigat pe Someș cu 3-2 în 1948, iar ”U” Cluj pe Mureș în 1971, cu 2-0. În anul 1953, cele două echipe remizau (2-2) în semifinale, dar în ultimul act s-au calificat „roș-albii”, fiindcă au jucat în deplasare și regulamentul o avantaja din acest punct de vedere. În finala de pe Stadionul Republicii, din București, UTA câștiga trofeul în fața celor de la CCA (Steaua), grație reușitei lui Vaczi din minutul 112.

Așadar, statistica spune că edițiile în care a trecut de U. Cluj, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a și pus mâna pe Cupa României. În 1948, în finala cu CFR Timișoara, arădenii se impuneau cu 3-2, golurile arădene purtând semnătura lui Băcuț, Ad. Kovacs și Reinhard.

UTA 1953, câștigătoare a Cupa României: Farmati, Vaczi, Kapas, Mercea, Serfözö, Dumitrescu, Popa (sus) Kovacs, Popovici, Lupeș, Szucs (jos)
  • ”U” Cluj ocupă locul 6 din 21 în clasamentul Ligii 2 după 15 etape, în timp ce UTA se află pe poziția a 9-a din 16 în Liga 1, tot după 15 etape.
  • ”U” Cluj s-a calificat în optimile Cupei României după ce a trecut în tururile precedente de Unirea Dej (Liga 3, 2-0), Viitorul Șelimbăr (Liga 3, 3-0 la ”masa verde”, fiindcă sibienii au avut multe cazuri de COVID-19 și nu au putut juca) și Hușana Huși (Liga 3, 8-2). UTA a eliminat tot o echipă din Liga 2, pe FK Csikszereda, cu 2-0.

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/acum-are-loc-tragerea-la-sorti-pentru-stabilirea-meciurilor-din-8-imile-cupei-romaniei-19164666

 

Călin MNERIE 12 Jan. 2021, 14:27 Cupa României
Pe aceeași temă