Interviu cu Stejărel Vișinar, la o lună după accidentarea horror suferită: ”Tragediile vieții sunt când mor oameni și când sunt copii bolnavi, nu când te lovești.” Nu mai este jucătorul nemțenilor: ”În acte sunt al Aerostarului, cu gândul și cu sufletul sunt la Ceahlăul”

Narcis POHOAȚĂ 17 Jan. 2024, 23:43 Liga 2
Interviu cu Stejărel Vișinar, la o lună după accidentarea horror suferită: ”Tragediile vieții sunt când mor oameni și când sunt copii bolnavi, nu când te lovești.” Nu mai este jucătorul nemțenilor: ”În acte sunt al Aerostarului, cu gândul și cu sufletul sunt la Ceahlăul”

La șase săptămâni de la accidentarea gravă suferită în meciul din deplasare cu Unirea Slobozia, ultimul din 2023, – dublă fractură de peroneu și maleolă, căpitanul Ceahlăului, Stejărel Vișinar, începe să vorbească deja despre revenirea pe teren.

Operația fundașului central în vârstă de 25 de ani a decurs fără probleme, iar fotbalistul a început deja recuperarea. O primă parte a efectuat-o la Piatra Neamț, sub îndrumarea kinetoterapeutului Cosmin Stan, a doua parte – și cea mai importantă, va fi făcută la Bucxurești, la clinica lui Ovidiu Kurti.

Reporterul Liga2.ro l-a contactat pe Stejărel Vișinar pentru a afla care este starea sa de sănătate, dar și situația contractuală, știut fiind faptul că angajamentul său cu Ceahlăul a expirat chiar după meciul accidentării.

Stejărel Vișinar speră să revină la antrenamentele Ceahlăului în trei luni 

Viși, spune-ne mai întâi cum te simți?
Mă simt bine, recuperarea merge chiar bine. Am fost la control acum trei săptămâni prima dată și doctorul a zis că totul este foarte bine. Urmează să mai fac o radiografie, acum pe 18 ianuarie și în funcție de rezultat îmi va spune exact domnul doctor care va timpul de recuperare, cât trebuie să stau.

Din primele estimări, cam cât va trebui să stai?
Voi afla în zilele următoare, dar eu zic că undeva la trei luni, cam așa. Fizioterapie probabil o lună și jumătate, după care sper să pot intra pe teren pentru recuperare, până să intru în circuitul echipei. La cum decurg lucrurile acum și la cum este piciorul, cam trei luni. Bine că nu a fost mai grav. Dacă se rupea tibia sau tendonul lui Ahile era foarte rău. Eu am avut dublă fractură de peroneu și maleolă, bine că nu a fost fractură de tibie.

Unde vei face recuperarea?
Momentan sunt la Piatra Neamț, am făcut recuperare cu Cosmin Stan, kinetoterapeutul echipei. Am vorbit cu Ovidiu Kurti și acolo voi merge, la București. Nu am putut merge până acum, pentru că a fost în cantonament cu FCSB. Am stat să treacă perioada asta și după 21 ianuarie mă așteaptă la București pentru a face recuperarea acolo.

”În acte sunt jucătorul Aerostarului, dar cu gândul și cu sufletul sunt al Ceahlăului”

Tu mai ești jucătorul Ceahlăului acum?
Momentan nu mai sunt jucătorul Ceahlăului, pentru că mi-a expirat contractul. Din ce știu, clubul Ceahlăul poartă discuții cu cei de la Aerostar Bacău și eu sper să se găsească o soluție. Clar, îmi doresc să rămân la Ceahlăul și sper să se rezolve.

Mai ai contract doar până în vară cu Aerostar, deci oricum nu vei mai putea juca pentru Aerostar în acest sezon.
Da, sunt sub contract cu Aerostar Bacău până în vară, după care devin liber. Oricum nu mai pot juca pentru ei până mi se termină contractul. Sezonul acesta e compromis. Chiar dacă mi-aș reveni undeva pe la sfârșitul lui aprilie, nu vreau să forțez. Voi intra când voi fi 200 la sută sigur că nu mai e niciun risc și sunt bine. Dacă nu se va rezolva nimic după aceste discuții, probabil din vară sigur o să devin jucătorul Ceahlăului și în acte. Eu oricum sunt jucătorul Ceahlăului spiritual. În acte sunt al Aerostarului, dar cu gândul, cu mintea și cu sufletul sunt la Ceahlăul.

”Ceahlăul mi-a plătit totul, nu cred că trebuie să mai ofere și o sumă de bani”

Din ce știu, cei de la Bacău vor 10.000 de euro pe tine.
Da, eu când am venit în iarnă la Piatra Neamț au pus o clauză, dacă echipa promovează să primească o sumă de bani. Dar, după ce m-am accidentat, clubul Ceahlăul mi-a asigurat toate condițiile de refacere, mi-a plătit operația și nu cred că mai pot să ofere suma de 10.000 de euro. Pentru că sunt foarte multe cheltuieli cu recuperarea. Și dacă ei mă ajută, cei de la Aerostar ar trebui să înțeleagă că fiind în ultimele șase luni nu mai au ce să facă.

Și tu de cine ești plătit în momentul de față?
Asta urmează să discutăm zilele următoare și să stabilim. Normal, dacă în acte sunt al Aerostarului, ar trebui să iau de la Aerostar, pentru că îmi merge contractul în continuare cu ei. Dar voi avea o discuție cu președintele de la Ceahlăul și sunt sigur că se va rezolva. Dar, momentan, credeți-mă că nu la bani mă gândesc eu. Important este să mă face eu bine, să revin cât mai repede și cât mai bine pe teren, să fiu apt din toate punctele de vedere.

”Tragediile vieții sunt când mor oameni și sunt copii bolnavi”

Psihic cum ești acum?
Psihic sunt foarte bine. Nici în momentul în care m-am lovit nu am fost mai rău. Știu că astea sunt întâmplări în viață peste care trebuie să treci. Tragediile în viață sunt altele, nu când te lovești. Astea se pot întâmpla. Se pot reface. Când mor oameni, când sunt copii bolnavi, astea sunt tragediile vieții. Ce am pățit eu sunt niște lucruri pe care ți le dă Dumnezeu și peste care trebuie să treci. Dacă treci peste lucrurile astea cu siguranță poți deveni mult mai puternic. Trebuie să mergem înainte, orice s-ar întâmpla. Doar așa poți să te construiești ca om și să te întărești pentru ceea ce va urma.

Dar care a fost până azi cel mai greu moment de după accidentare?
Nu pot să zic că am avut un moment foarte greu în care am zis că gata, cedez psihic. Tot timpul am fost pozitiv și am avut familia alături de mine. Toată lumea m-a susținut. Și dacă aș fi dat semne că cedez, cu siguranță mă încurajau mereu. Poate la început a fost puțin mai greu, în prima zi, pentru că nu am mai avut până acum nicio accidentare de genul ăsta și m-am acomodat cam greu cu situația la început. Dar după a fost chiar totul bine.

Cum vezi ultimele patru meciuri din sezonul regular?
Le-am mai spus și băieților în vestiar, vor fi patru finale. Dacă vrem să fim acolo unde ne dorim, trebuie să ne pregătim foarte bine. Ei să se pregătească foarte bine acum, în iarnă, să fie la fel de uniți și dacă vom fi ca anul trecut, dacă vom da totul pe teren nu avem cum să nu prindem play-off-ul. Iar acolo, totul va fi posibil. Ținând cont că vor fi și echipe fără drept de promovare, chiar ne jucăm șansa. E o șansă foarte mare, nu știu dacă anul viitor ne vom mai întâlni cu această șansă. Eu probabil voi fi la meci în prima etapă, îi voi încuraja pe băieți din tribune.

Ce ar însemna o nouă promovare cu Ceahlăul?
Eu nu voi mai putea juca în acest sezon, dar vă dați seama că dacă echipa va promova voi fi pe teren să ridic și eu trofeul. Îmi doresc enorm. Măcar să mă bucur de băieți. Tot orașul își dorește lucrul acesta și cred că este momentul să ducem echipa înapoi unde îi este locul.

Anton Măzărianu și Cătălin Anton, despre situația lui Vișinar

Președintele Ceahlăului, Cătălin Anton, a declarat că speră să ajungă la un acord cu oficialii de la Aerostar, astfel încât Vișinar să rămână la Ceahlăul fără ca nemțenii să plătească o sumă de bani. Asta în condițiile în care Ceahlăul l-a ajutat pe jucător cu costurile operației și cu recuperarea.

”În ceea ce privește situația lui, încă nu ne-am înțeles cu Aerostar. Cei de acolo au pretenții financiare. Noi am fost de acord ca el să rămână la club, plătind salariile, fără să mai plătim acea taxă. Dacă răspunsul final este să se prezinte la clubul din Bacău, se va prezenta acolo, dar din vară Vișinar este liber și poate veni liber la noi. Important să fie recuperat. El vrea să rămână, face parte dintr-un grup foarte unit aici, noi am dat dovadă de atitudine, de prietenie, ne-am comportat ca o echipă”, a declarat președintele Cătălin Anton.

Și finanțatorul Anton Măzărianu a vorbit pentru Liga2.ro despre situația căpitanului Stejărel Vișinar, afirmând că este în negocieri cu oficialii de la Aerostar: ”Încă suntem în negocieri. Vom stabili în perioada următoare ce facem. Noi ni-l dorim pe Vișinar, am fost alături de el, el vrea să continue cu noi, a fost și la reunirea echipei.”

  • În această primă parte a sezonului de Liga 2, Stejărel Vișinar a evoluat în 13 meciuri din cele 15 din campionat, în primele 12 fiind integralist, iar în ultimul accidentându-se grav. În cariera sa a mai jucat pentru Bucovina Rădăuți, Foresta Suceava și Aerostar Bacău.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-constantin-si-ferencz-bajko-sunt-la-ceahlaul-19297497

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-faragau-si-rassambek-akhmatov-au-semnat-cu-gloria-buzau-19297662

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-tincu-a-respins-oferta-ceahlaului-19297433

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-buziuc-se-desparte-de-steaua-si-continua-la-ceahlaul-19297373

https://liga2.prosport.ro/seria-1/preparatorul-fizic-al-ceahlaului-este-imobilizat-la-pat-19297307

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-dat-si-ea-start-pregatirii-de-iarna-19297115

Narcis POHOAȚĂ 17 Jan. 2024, 23:43 Liga 2
Pe aceeași temă