Fotbal doar din pasiune. Povestea fotbalistului de la ”U” Cluj care joacă pe gratis. Costel Enache a debutat cu Hușana Huși alți doi jucători, iar unul a și marcat

Partida cu Hușana Huși, din 16-imile Cupei României, a fost încă o ocazie pentru Yaniv Segev să evolueze pentru Universitatea Cluj. Acesta este un mijlocaș la închidere israelian de 24 de ani, care a mai evoluat pentru formația ardeleană doar la precedentul joc din competiția KO, cu Unirea Dej.

Practic, acesta a apărut ”de nicăieri” pentru fanii lui ”U” Cluj, Segev neavând parte de o prezentare oficială, spre deosebire de multiplii jucători achiziționați în acest sezon de echipă. Asta pentru că Segev nici nu are un contract de profesionist cu ”U” Cluj.

Yaniv Segev (foto, în dreapta) îl felicită pe Idan Golan, celălalt israelian din lotul echipei ”U” Cluj, pentru unul dintre cele două goluri marcate în meciul cu Hușana Huși. Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Yaniv Segev a jucat în Israel și Suedia înainte de a ajunge să evolueze pe gratis la ”U” Cluj

Israerlianul este amator, el nefiind remunerat pentru prestațiile sale. Segev a fost anunțat însă ca achiziționat de ”U” Cluj în… presa străină, pe site-ul kickoff.com.

Yaniv Segev a început fotbalul în Israel, unde a jucat doar 11 partide la nivelul ligii secunde, iar apoi a plecat în Suedia, la o echipă de amatori. De acolo a venit la ”U” Cluj în vară, recomandat de un agent care încerca să-i găsească un angajament. A dat probe și nu i-a convins pe clujeni, dar aceștia au acceptat până la urmă să-l legitimeze, după ce Yaniv Segev a fost de acord să nu fie plătit și să beneficieze doar de cazare.

Israelianul a fost văzut ca o soluție de avarie, pentru postul de mijlocaș central.

”Nu am fost eu cel care a gestionat venirea lui și nu pot să vă spun ce l-a recomandat, dar Segev este un jucător corect cu fotbalul, un jucător profesionist care se antrenează foarte bine. Din păcate, pe poziția lui concurența e foarte mare. E un jucător serios, care e foarte disciplinat și vine cu o mentalitate pozitivă”, îl caracteriza Enache pe fotbalistul israelian.

Segev are două meciuri la ”U” Cluj, ambele în Cupa României

În Israel a trecut pe la Maccabi Petah Tikva FC, Hapoel Nir Ramat HaSharon FC, Maccabi Yavne FC, Hapoel Jerusalem FC și Ironi Nesher FC, iar în Suedia a fost legitimat la IFK Lidingo și Karlbergs BK.

Yaniv Segev a debutat la ”U” Cluj în meciul din turul 3 al Cupei României, cu Unirea Dej, câștigat cu 2-0 pe Cluj Arena la data de 8 octombrie. A început ca titular și a fost schimbat la pauză cu Matei Moraru.

Probabil ar fi fost folosit și în jocul cu Viitorul Șelimbăr, din turul 4 al cupei, dacă echipa sibiană nu ar fi avut probleme cu COVID-19 și ”U” Cluj n-ar fi câștigat din oficiu cu 3-0.

Cu Hușana Huși a fost integralist, iar ”U” Cluj a câștigat cu un nemilos 8-2.

În campionatul Ligii 2, Yaniv Segev nu a fost inclus niciodată în lot în meciurile desfășurate în acest sezon.

Andrei Gorcea și Dan Berci, utilizați pentru prima dată în acest sezon la ”U” Cluj

La meciul cu Hușana Huși, în primul ”11” al Universității Cluj au apărut și doi jucători neutilizați deloc în acest sezon.

În poartă a fost trimis Andrei Gorcea (19 ani), care în sezonul trecut a avut două meciuri în care a apărat, iar în acesta nu a evoluat deloc.

Andrei Gorcea a primit două goluri în meciul Universității Cluj cu Hușana Huși. Unul a fost din penalty, fază la care el a faultat și a primit cartonaș galben. Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

În plus, în apărare, în flancul stâng, a reapărut Dan Berci (21 de ani), care a și marcat un gol la Huși, al optulea al Universității, din penalty, în minutul 79. Fundașul adus din Italia, de la Perugia, în vara lui 2018, n-a fost utilizat deloc în acest campionat, după ce în urmă cu două sezoane a avut 25 de apariții, iar în cel trecut de Liga 2 a avut 9 meciuri disputate.

Dan Berci a reapărut în lotul Universității Cluj, iar la primul meci, cu Hușana Huși, a și marcat, din penalty. Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

”U” Cluj cu Hușana Huși: Gorcea – Inacio Miguel, Andr. Mureșan (cpt.), Dican (Telcean 36′, Taub 78′), Berci – Segev, Negrean, Sergio Ribeiro (Nic. Pîrvulescu 60′), Ștefănescu (Mat. Moraru 60′) – Golan, Gavra (Bg. Barbu 60′). Rezerve neutilizate: Muțiu – Mâneran, D. Novac.

În 2020, ”U” Cluj, aflată după 14 etape pe locul 13 în Liga 2, cu 17 puncte strânse în 12 meciuri, mai are de disputat partide cu Farul (acasă, 2 decembrie, ora 16:45, restanță din etapa 11), Dunărea Călărași (acasă, 8 decembrie, ora 16:45, etapa 15) și Ripensia (acasă, 11 decembrie, restanță din etapa 13).

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/aproape-de-istorie-u-cluj-s-a-distrat-la-husi-cu-husana-si-fara-gabi-tamas-dar-8-2-n-a-fost-diferenta-cea-mai-mare-la-care-au-castigat-sepcile-rosii-19160444

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/16-imi-cupa-romaniei-ripensia-astra-e-primul-meci-al-zilei-partida-de-la-timisoara-incepe-la-ora-1215-19160360

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/gabi-tamas-a-revenit-pe-teren-pentru-u-cluj-jucatorul-cu-care-a-surprins-costel-enache-la-meciul-cu-unirea-dej-si-ceilalti-doi-debutanti-19151593

Pe aceeași temă