CSM Alexandria a perfectat încă o achiziție: un jucător care și-a reziliat după mulți ani contractul cu Dinamo

Marius ANGHEL 12 Sep. 2023, 20:08 Liga 2
CSM Alexandria a perfectat încă o achiziție: un jucător care și-a reziliat după mulți ani contractul cu Dinamo

CSM Alexandria continuă să facă achiziții și după încheierea perioadei de transferuri. Cel mai recent jucător convins să semneze cu echipa antrenată de Ștefan Odoroabă era liber de contract de la finalul lunii august, atunci când s-a despărțit de Dinamo, club unde a fost legitimat în ultimii șapte ani.

Este vorba despre mijlocașul Geani Mihai Crețu, în vârstă de 23 de ani.

Geani Crețu a semnat cu CSM Alexandria după despărțirea de Dinamo

Anunțul achiziționării lui Geani Crețu a fost făcut marți, 12 septembrie, de către CSM Alexandria. Jucătorul născut la Piatra Neamț era liber de contract de la 31 august, când s-a despărțit de Dinamo, echipă pentru care în acest sezon a prins doar 10 minute pe final într-un meci în SuperLigă (1-1 cu Petrolul) și a fost integralist în jocul din Play-off-ul Cupei României cu Metaloglobus (scor 2-1).

În cariera sa a mai jucat, sub formă de împrumut de la Dinamo, la Rapid (14 meciuri în Liga 2) și Campionii FC Argeș (17 meciuri în SuperLigă în sezonul trecut). Pentru Dinamo a prins un total de 42 de jocuri în prima ligă și unul în Liga 2.

”Sunt convins că vom face treabă bună la Alexandria. Avem avantajul că suntem noi promovați, nu ne știe lumea, deci putem face surprize. Pentru cariera mea, CSM Alexandria este o bornă importantă și sper să ajut echipa cât mai mult”, a spus Crețu după ce a semnat cu CSM Alexandria.

”Geani Crețu la CSM Alexandria
Noul transfer al echipei de fotbal CSM Alexandria este Geani Crețu, mijlocaș central adus de la Dinamo.
Născut la Piatra Neamț, cotat de Transfermarkt la suma de 150.000 euro, Geani Crețu este mijlocaș de creație, care poate juca și în bandă. El a mai evoluat până acum la Rapid, FC Argeș și Dinamo, de alb-roșii legându-l și cel mai important moment al carierei sale, prezența în Superligă.
Geani Crețu are 47 de meciuri și un gol pe prima scenă, pentru Dinamo, el fiind folosit inclusiv în actuala stagiune într-un meci de campionat și unul de Cupa României”, a transmis echipa care își desfășoară meciurile de acasă pe stadionul din Turnu Măgurele.

Unii dintre nou-veniți la echipa teleormăneană au și plecat!

În această campanie de achiziții, cu CSM Alexandria au mai semnat: Claudiu Borțoneanu (ex Metalul Buzău), Adrian Gîdea (ex CFR Cluj), Ștefan Cană (ex Foresta Suceava), Mihai Nițescu (ex CS Blejoi), Mihai Neicu (revenit sub formă de împrumut de la CSM Slatina), Enrichi Finica (ex Politehnica Iași), Ovidiu Horșia (ex ”U” Cluj), Cosmin Costea, Constantin Mitulețu (ambii luați de la Farul), Petre Simon (ex CSC Dumbrăvița), Martin Bueno (ex Eastern Suburbs – Australia), Ianoș Brînză (ex Poli Iași), Ciprian Perju (ex Unirea Slobozia și FC Brașov), Alex Băican (ex Viitorul Pandurii), Gabriel Nedelea (ex SC Oțelul), Alexandru Mogoș (ex Poli Iași) și Gabriel Dodoi (ex Chindia).

Între timp, Borțoneanu a cerut rezilierea și s-a întors la Metalul Buzău, iar Marius Neicu, Martin Bueno și Enrichi Finica, tot dintre nou-veniți, au intrat pe lista neagră a lui Odoroabă.

CSM Alexandria este pe locul 16 în Liga 2

CSM Alexandria ocupă locul 16 în clasamentul Ligii 2, cu 4 puncte acumulate în cinci etape desfășurate în acest sezon, la fel ca Viitorul Pandurii și Campionii FC Argeș, iar în runda a 6-a va evolua în deplasare la Gloria Buzău (locul 3, 11 puncte), sâmbătă, de la ora 11:00.

Echipa teleormăneană este calificată pentru al doilea sezon consecutiv în faza grupelor Cupei României, acum din postura de echipă din Liga 2, urmând să joace meciuri cu CFR Cluj, FC Botoșani și Steaua.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și CSM Alexandria

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-si-cs-tunari-au-avut-amicale-tari-cu-fcsb-si-dinamo-19284438

https://liga2.prosport.ro/program-tv/prima-etapa-din-noul-sezon-in-care-se-joaca-mai-devreme-de-sambata-runda-a-6-a-a-ligii-2-incepe-cu-un-meci-in-nocturna-si-se-incheie-marti-la-apus-19284195

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/grupele-si-meciurile-din-faza-grupelor-cupei-romaniei-19283966

Marius ANGHEL 12 Sep. 2023, 20:08 Liga 2
Pe aceeași temă