Tot mai multe achiziții la CSM Alexandria. Ultima noutate, un tânăr care a promovat în SuperLiga României sezonul trecut

Andrei PASCU 24 Aug. 2023, 10:13 Liga 2
Tot mai multe achiziții la CSM Alexandria. Ultima noutate, un tânăr care a promovat în SuperLiga României sezonul trecut

CSM Alexandria a mai făcut o achiziție miercuri, după ce a anunțat aducerea lui Gabriel Dodoi. La gruparea din Teleorman a ajuns și extrema de 20 de ani Alexandru Mogoș, care în ultima jumătate de an a evoluat la Politehnica Iași.

El a fost parte din lotul moldovenilor în stagiunea trecută, când s-a bifat promovarea în SuperLiga României.

CSM Alexandria l-a adus pe Alexandru Mogoș

În vârstă de 20 de ani, mijlocașul central Alexandru Mogoș s-a născut în data de 30 august 2002, la Drobeta Turnu Severin și a făcut junioratul în Italia, la Virtus Entella. De la Virtus a ajuns la Corvinul Hunedoara, în 2020, cu care a ratat promovarea în liga secundă.

În vara anului trecut, Mogoș a semnat un angajament pe două sezoane cu Ripensia Timișoara, dar nu a stat pe Bega decât până în decembrie, când și-a reziliat contractul.

În prima parte a campionatului ligii secunde – sezonul 2022/2023, mijlocașul stânga a evoluat în 15 din cele 16 meciuri ale Ripensia, în 12 partide fiind titular și de nouă ori a fost schimbat. A totalizat 993 de minute pe teren și nu a înscris.

Alexandru Mogoș, noua achiziție a CSM Alexandria, a jucat și în SuperLiga României în acest sezon

La sfârșitul lunii ianuarie, Mogoș a ajuns la Politehnica Iași, grupare cu care a semnat un angajament pe trei ani și jumătate. A prins în total 11 meciuri, iar două dintre dueluri au fost bifate în actuala stagiune, în SuperLiga României, evoluând opt minute într-o partidă cu UTA și 20 într-un duel cu Universitatea Craiova.

Acum a revenit în Liga 2, dar la CSM Alexandria, care are alt obiectiv decât avea Poli Iași sezonul trecut, anume salvarea de la retrogradare.

Alexandru Mogoș la CSM Alexandria

Cunoscutul jucător Alexandru Mogoș, cu două meciuri la activ în prima ligă, a semnat cu CSM Alexandria, el venind de la Poli Iași.

Extremă stângă, cu posturi secundare mijlocaș ofensiv sau mijlocaș stânga, Mogoș este un jucător cu experiență și calități, care vine să întărească echipa noastră, în acest sezon provocator de Liga a II-a și Cupa României.

Mogoș are 23 de ani, a mai jucat la Ripensia și Corvinul Hunedoara, fiind de patru ori internațional U20, echipă națională pentru care a și marcat un gol.

Bun venit la Alexandria, Alexandru Răzvan Mogoș!”, a anunțat CSM Alexandria.

CSM Alexandria, nenumărate transferuri după promovare

În această campanie de achiziții, CSM Alexandria i-a mai prezentat, pe lângă Alexandru Mogoș și Gabriel Dodoi, pe: Claudiu Borțoneanu (ex Metalul Buzău), Adrian Gîdea (ex CFR Cluj), Ștefan Cană (ex Foresta Suceava), Mihai Nițescu (ex CS Blejoi), Enrichi Finica (ex Politehnica Iași), Ovidiu Horșia (ex ”U” Cluj), Cosmin Costea, Constantin Mitulețu (ambii luați de la Farul), Petre Simon (ex CSC Dumbrăvița), Martin Bueno (ex Eastern Suburbs – Australia), Ianoș Brînză (ex Poli Iași), Ciprian Perju (ex Unirea Slobozia și FC Brașov) și Gabriel Nedelea (ex SC Oțelul).

Între timp, Borțoneanu a cerut rezilierea și s-a întors la Metalul Buzău.

CSM Alexandria, duel cu Steaua în etapa a 4-a de Liga 2

CSM Alexandria va juca în etapa a 4-a a Ligii 2 pe teren advers, în Ghencea. Duminică, de la ora 11:00, merge pe terenul Stelei, formație fără eșec în primele trei runde.

Trupa lui Ștefan Odoroabă a început cu un eșec Liga 2, 0-1 la Unirea Dej, iar în runda a doua a reușit surpriza, câștigând cu 1-0 în deplasare la Concordia Chiajna. În runda trecută a mai bifat un eșec, 0-1 cu CSC Șelimbăr. Între timp a debutat și în Cupa României, câștigând acasă, la Turnu Măgurele, partida din Turul 3 cu CSM Slatina, scor 1-0.

În play-off-ul Cupei României va întâlni, pe teren propriu, Concordia Chiajna.

Foto: CSM Alexandria

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-stoican-prezentat-oficial-la-csm-resita-19281641

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u19-victorie-intr-un-amical-cu-ungaria-u19-3-2-19281660

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciuri-play-off-cupa-romaniei-19281593

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-i-a-adus-pe-alexandru-dandea-si-andrei-iana-19281649

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-primeste-100-000-de-lei-de-la-aquacaras-19281642

Andrei PASCU 24 Aug. 2023, 10:13 Liga 2
Pe aceeași temă