Un derby al Banatului nervos, adjudecat de CSM Reșița! Dumbrăvițenii au făcut scandal la final

Anda DELIU 19 Aug. 2023, 16:48 Liga 2

CSM Reșița a triumfat cu scorul de 2-1 în partida cu CSC Dumbrăvița jucată sâmbătă, 19 august, în Valea Domanului, în cadrul etapei a 3-a a Ligii 2.

Deși oaspeții au deschis scorul prin Paulevici în această versiune a anului 2023 de derby bănățean în liga secundă, ulterior, gazdele au egalat rapid prin Popescu, din penalty, iar în repriza a doua au jucat mult mai bine și au preluat conducerea grație reușitei lui Domil.

Pe final, timișenii au cerut penalty și au făcut un adevărat scandal, soldat și cu eliminări dictat după ultimul fluier al arbitrului Marius Naidin.

Dumbrăvița a început meciul de la Reșița mai convingător ofensiv

CSC Dumbrăvița a mers optimistă că poate profita de faptul că pe banca Reșiței a dat indicații jucătorul Ștefan Bărboianu, după plecarea după doar două etape a lui Călin Cheregi, antrenorul care a promovat echipa. Dragan Paulevici a fost incisiv în atac din debutul partidei, iar în minutul 24 a deschis scorul. Portarul Ionuț Rus a făcut ”cadou” cu o minge degajată total aiurea la Paulevici, care a înscris după ce mingea a ricoșat din bara laterală în poartă.

Bucuria echipei lui Cosmin Stan nu a durat însă prea mult. În trei minute, Gladun l-a agățat pe Lascu în careu. Ionuț Popescu a transformat penalty-ul (foto), și a spart gheața aproape literalmente, căci a fost primul gol al cărășenilor din acest sezon de Liga 2.

Echipa fără antrenor, CSM Reșița, a ieșit mai bine de la cabine

După trecerea pe la vestiare, Reșița a dominat clar jocul, mult mai hotărâtă ca în prima repriză. În minutul 52, Cristian Domil a marcat (foto), după o centare venită de la Fota.

Și Lascu a avut o ocazie bună câteva minute mai târziu. Dumbrăvița era să-și dea autogol în minutul 83, când Lalic a reluat cu capul, din cădere, spre propria poartă, de unde Trifon era ieșit.

Peste patru minute, parcă mai trezită, Dumbrăvița a avut o minge trimisă cu capul în bară de Salhi, însă imediat după, pe contraatac, și Gomboș putea da lovitura.

S-au dat 6 minute de prelungiri, în condițiile în care s-a dat și pauză de hidratare, întrucât a fost foarte cald. După o treime din minute, dumbrăvițenii au cerut penalty, invocând faptul că Bogdan Szijj ar fi protejat o minge cu mâna în propriul careu.

Isterie pe final

Atât le-a trebuit timișenilor să izbucnească. De altfel, Cosmin Stan a tot strigat din minutul 3 al meciului, de multe ori la elevii săi, dar s-a luat și la harță cu spectatori, chiar dacă nu erau foarte numeroși, un gest deloc inteligent pentru un antrenor principal.

Pe final, o minge trimisă de Velcotă a ricoșat din transversală, iar după ultimul fluier, scandalul a izbucnit la modul total exagerat pentru un joc din a treia etapă a sezonului. Jucătorii aveau reproșuri la adresa arbitrului Marius Naidin.

Cosmin Stan a fost isteric și urla inclusiv la Cristian Bobar, căruia i-a spus la un moment și că ”Țara nu merge din cauza voastră”. Starea s-a ”transmis” și la jucători. Lalic a primit încă un ”galben” după cel luat în timpul jocului și s-a trezit eliminat de arbitru, iar apoi Vlad Gîsă a fost avertizat cu cartonaș roșu după ce a făcut reproșuri arbitrului. Din unele informații ale Liga2.ro, Gîsă era furios pentru că ar fi fost scuipat de Adrian Popa, preparatorul fizic al Resiței.

Cum-necum, Stan nu are doi fundași pentru meciul viitor și arbitrii au așteptat să iasă, alături de jandarmi, până ce dumbrăvițenii au intrat la vestiare.

Meciul a fost următor din tribuna oficială și de Flavius Stoican, posibil noul antrenor al Reșiței.

CSM REȘIȚA – CSC DUMBRĂVIŢA 2-1

Ionuț Popescu 27′ – penalty, Cristian Domil 52′ / Dragan Paulevici 24′

CSM Reșița: I. Rus – Szijj, Andr. Răuță (Al. Sabău 68′), Rimovecz, Fota (Chera 80′) – I. Popescu, Domil (Gomboș 80′) – Al. Negru, Dolghi (Velcotă 58′), Drăghiceanu (cpt.) – Lascu (Cip. Rus 80′)
Rezerve neutilizate: Ct. Căpățână – Cociș, Bărboianu, Cega
Preparator fizic: Adrian Popa

CSC Dumbrăvița: Trifon – Gîsă, Zurbagiu (cpt.)(Andr. Olaru 59′), Lalic – Moțiu (Tismonar 59′), Cibi (Ristin 69′), Salhi, Zaluschi (A. Toroc 69′), Gladun – Martinov (Nortey 78′), Paulevici
Rezerve neutilizate: P. Toroc – Țieranu, I. Tănase, Plokhotnyuk
Antrenor: Cosmin Stan

Stadion: ”Mircea Chivu” (Reşiţa – Caraş Severin). Arbitru central: Marius Naidin (Piteşti). Arbitri asistenți: Casian Băla (Arad) și Cristian Cosmescu (Râmnicu Vâlcea). Arbitru de rezervă: Dragoș Pîrîu (Curtea de Argeş). Observator de arbitri: Mircea Ciglenean (Cluj-Napoca). Delegat de joc: Radu Bitea (Oradea).

CSM Reșița a trecut peste CSC Dumbrăvița în clasamentul Ligii 2

CSM Reșița a adunat, astfel, primele 3 puncte în noul sezon și este, momentan, pe locul 11 în Liga 2. Runda viitoare se va deplasa la Miercurea Ciuc.

CSC Dumbrăvița, cu un joc mai puțin disputat, deoarece partida din prima etapă cu Progresul Spartac urmează să fie reprogramată, rămâne cu 1 punct și e pe locul 18 în campionat. Etapa viitoare va juca acasă cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-stoican-noul-antrenor-al-resitei-19281036

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-stan-a-fost-un-car-de-nervi-in-meciul-pierdut-de-dumbravita-la-resita-19281098

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-castigat-cu-barboianu-interimar-primul-joc-in-liga-2-19281090

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-cheregi-da-impresia-ca-nu-si-a-dorit-plecarea-de-la-csm-resita-19280960

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-3-liga-2-19280963

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-cheregi-a-demisionat-de-la-csm-resita-19280830

Anda DELIU 19 Aug. 2023, 16:48 Liga 2
Pe aceeași temă