Călin Cheregi dă impresia că nu și-a dorit plecarea de la CSM Reșița: ”Aveam puterea să ne redresăm.” Ce spune despre rămânerea sa în club, despărțirea după 3 ani de Valea Domanului și ce crede că a dus la rezultatele nefavorabile din acest start de sezon

Marius ANGHEL 19 Aug. 2023, 00:29 Liga 2

Călin Cheregi (49 de ani) s-a despărțit în această săptămână de CSM Reșița, club la care a lucrat în ultimii trei ani în diverse poziții, în ultimul an fiind antrenorul principal care a reușit readucerea echipei în Liga 2.

Orădeanul a vorbit, într-un interviu acordat Radio Reșița, despre reziliere, momente emoționante trăite după luarea deciziei, dar și care crede că sunt motivele care au dus la rezultatele modeste din acest început de sezon.

A vrut Călin Cheregi să plece de la CSM Reșița? ”Am simțit jucătorii montaţi, mai mult ca niciodată, în ceea ce urma să facem sâmbătă”

CSM Reșița a decis să se despartă, la mijlocul acestei săptămâni, de antrenorul care a readus-o în Liga 2 la finalul unui al doilea sezon consecutiv petrecut în Liga 3 în care nu a avut neaparat ca obiectiv trecerea în eșalonul superior, însă mai surprinzător a fost faptul că reziliere s-a produs după doar trei jocuri oficiale, dintre care două în campionat, când totul se află abia la început.

După 0-1 în Valea Domanului cu Unirea Slobozia, la debutul în Liga 2, și 0-4 la Piatra Neamț cu nou-promovata Ceahlăul Piatra Neamț, dar în special după eșecul din Turul 3 al Cupei României, 0-1 la Lugoj cu Phoenix Buziaș (Liga 3), ședința la care au participat președintele Cristian Bobar și Călin Cheregi a dus la despărțirea antrenorului de club. Potrivit declarației conducătorului, propunerea a venit din partea lui Cheregi.

Despre încheierea colaborării dintre cele două părți a vorbit și Călin Cheregi și, din ceea ce spune, după cum veți putea citi mai jos, se înțelege că își făcea planuri, era încrezător că echipa va reuși să câștige următorul meci, cel cu Dumbrăvița, deci departe de gândul de a demisiona.

”În urma discuției avute cu domnul președintele Cristian Bobar, de comun acord am luat decizia să-mi reziliez contractul, un lucru care, sincer, în acest moment mă întristează, pentru că am o perioadă în care am avut o activitate bună și m-am simțit chiar bine profesional, aici, la Reșița. Dar, în cele din urmă, asta este viața antrenorului.

Să nu uităm, totuși, că au trecut doar două etape în campionat și cred că aveam puterea să ne redresăm. Aveam mare încredere că vom putea scoate un rezultat bun în meciul cu Dumbrăvița. Am simțit jucătorii montaţi, mai mult ca niciodată, în ceea ce urma să facem sâmbătă, dar, din păcate, decizia unilaterală, luată împreună cu președintele, a fost ca să reziliem contractul. Așadar, urmează ca să-mi iau bagajul (n.r. – a părut că i s-a pus un nod în gât și i-a venit să plângă) şi să plec acasă la Oradea”, a spus Cheregi în interviul acordat pentru Radio Reșița.

Bobar a spus că a fost luat prin surpridere de decizia sa!

Reșița spune că Cheregi nu a dat curs ofertei de a continua în club, antrenorul spune că a cerut timp de gândire!

Pe de altă, lucrurile se bat ușor cap în cap și din ceea ce a comunicat clubul în anunțul despărții de antrenor și ceea ce spune Călin Cheregi.

Dacă CSM Reșița a transmis că ”deși i s-a propus să rămână în club, domnul Călin Cheregi nu a dat curs acestei oferte”, antrenorul a spus altceva. Recunoaște că i-a fost propusă altă funcție în cadrul clubului, dar spune că încă nu a luat o decizie și a cerut timp de gândire. Ceea ce înseamnă că nu a respins total ideea de a continua la CSM Reșița.

”Nu pot să neg acest lucru sau să ascund că am avut câteva discuții cu domnul președinte pentru a rămâne în organigrama clubului. Mi s-a oferit o altă funcție din punct de vedere sportiv, dar, în acest moment, am cerut un timp de gândire, pentru a ajunge acasă, să mă liniștesc și să iau în continuare o decizie în primul rând benefică pentru mine și familia mea”, a spus, joi, în ziua în care s-a produs rezilierea, Călin Cheregi.

Acesta a fost mai întâi antrenor secund la CSM Reșița, venit odată cu Alexandru Pelici, în 2020, iar apoi, după plecarea timișoreanului, a rămas la echipă, unde a fost antrenor principal interimar, apoi din nou secund, ulterior a trecut ca șef al Centrului de Copii și Juniori și din vara anului 2022 a fost antrenor principal, cu el reușindu-se promovarea.

Despărțire de Reșița după 3 ani. ”Am avut o perioadă frumoasă aici, în care mi s-a oferit un cadru profesional foarte bun”

Antrenorul bihorean a fost apoi provocat să spună ”cu ce rămâne după 3 ani petrecuti în Valea Domanului”. Perioada de la CSM Reșița o descrie ”frumoasă” și a avut cuvinte de mulțumire inclusiv pentru contestatari!

”O, da, chiar sincer, această întrebare mă face puțin să uit de această zi nefastă, pentru că am avut, din punctul meu de vedere, o perioadă frumoasă aici, în care mi s-a oferit un cadru profesional foarte bun. Și, pe această cale, țin să le mulțumesc tuturor celor care mi-au oferit acest cadru, conducerii clubului, colegilor mei cu care am lucrat, jucătorilor, antrenorilor de la centru, foarte multă lume, foarte mulți prieteni care încontinuu îmi scriu, unii au venit chiar la stadion și – nu vreau să trec într-o dramă – unii chiar au plecat plângând de aici, ceea ce denotă că în această perioadă am făcut niște lucruri care, zic eu, au lăsat urmări pozitive în cadrul acestui club. Dar, încă o dată, așa cum v-am spus, viața merge înainte și sunt puternic și capabil ca să iau de la zero orice nou proiect care mi se va oferi. Vreau să mulțumesc încă o dată tuturor celor care au fost lângă mine și m-am susținut necondiționat. Vreau să mulțumesc tuturor contestatarilor, care, într-adevăr, au fost și aceștia destul de mulți în ultimul timp, dar pe mine m-au întărit aceste lucruri, chiar dacă au avut, să spun așa, niște directive destul de urâte asupra mea și asupra celor ce s-au întâmplat, dar lucrurile acestea m-au făcut mai puternic și vreau să rămân cu amintirile frumoase din Valea Domanului și îmi propun ca să revin aici, ori de câte ori o să am posibilitatea, chiar să mă reîntâlnesc cu oamenii dragi mie, cu spectatorii, cu jucătorii, pentru că chiar a fost perioadă frumoasă”, a spus Cheregi, cu un discurs senzațional, care te aduce în starea sa și aproape că își provoacă lacrimi.

De ce crede Cheregi că Reșița a luat startul greșit în Liga 2: ”Am crezut cu toții că Liga a 2-a este puțin mai ușoară.” Rezultatele din sezonul trecut, din amicale și accidentările au contribuit și ele

În final, fostul antrenor al CSM Reșița a fost întrebat și ce crede că s-a întâmplat de nu au mers lucrurile în Liga 2 așa cum se aștepta, mai ales că echipa a avut rezultate pozitive inclusiv în perioada de pregătire.

Tocmai evoluția bună din Liga 3, cumulată cu promovarea și apoi rezultatele bune din amicale crede Cheregi că a dat o încredere foarte mare lui și echipei, iar realitatea din Liga 2 a fost diferită față de ce se așteptau. În plus, a acuzat faptul că a rămas în această vară, într-un timp scurt, fără cinci-șase jucători importanți, lucru care a afertat evoluția.

”În perioada de pregătire am avut rezultate care ne-au dat încredere. Cred că impactul cu Liga a 2-a nu a fost unul pe care l-am abordat tocmai bine din punct de vedere, cred eu, mental, pentru că după acele rezultate și după faptul că am venit din Liga a 3-a, unde am avut foarte multe victorii, am crezut cu toții că Liga a 2-a este puțin mai ușoară, dar iată că nu este tocmai ușoară.

Toate aceste lucruri, coroborate cu aceste accidentări de ultim moment, din ultima perioadă, efectiv ne-a dereglat mult, mult de tot, primul 11. Sunt cinci-șase jucători care s-au accidentat, care erau titulari de bază, lideri în echipă, modele de pregătire, și aici mă refer la Dudea, la Bărboianu, care erau liderii echipei, imprimau un stil aparte în ceea ce transmiteam eu și ei duceau mai departe în teren. Aboubacar, care s-a operat la genunchi, nu mai pomenesc de Mensah, care știți bine că ne-a lăsat descoperiți. Lucrurile acestea au cântărit extrem de mult, dar cred, în acest moment, că au puterea și capacitatea ca să se ridice și să intre pe făgașul normal.

Știu ce am lucrat, știu în ce stadiu las echipa și cred că antrenorul care o să vină, dacă va reuși să ducă mai departe munca pe care am început-o, și sunt convins că va reuși, cred că această echipă se poate relansa şi poate readuce zâmbetul pe buzele spectatorilor. Pe această cale vreau să le mulțumesc pentru faptul că au fost alături de noi necondiționat în toate deplasările și ne-au susținut, au fost alături de echipă, de mine. Indiferent de momentele prin care am trecut, vreau să le mulțumesc încă o dată și să-i asigur de tot considerentul meu și simpatia mea”, a mai spus Cheregi. Pentru cei care vor să asculte interviul și în format audio, îl poate accesa AICI.

Călin Cheregi a mai antrenat echipele FC Bihor, CS Oșorhei și CSC Sânmartin.

Foto: Sebastian Tătaru (Mediafax Foto) și CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-cheregi-a-demisionat-de-la-csm-resita-19280830

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/phoenix-buzias-a-eliminat-csm-resita-din-cupa-romaniei-19280761

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-cheregi-concluzii-dupa-ceahlaul-csm-resita-4-0-19280435

Marius ANGHEL 19 Aug. 2023, 00:29 Liga 2
Pe aceeași temă