Rezultatele Turului 2 al Cupei României | FC Brașov, Poli Timișoara și Ripensia au ieșit din competiție după doar un joc, Ceahlăul și Reșița s-au calificat. FC Bacău a obținut scorul zilei

Marius ANGHEL 09 Aug. 2023, 20:18 Cupa României
Rezultatele Turului 2 al Cupei României | FC Brașov, Poli Timișoara și Ripensia au ieșit din competiție după doar un joc, Ceahlăul și Reșița s-au calificat. FC Bacău a obținut scorul zilei

Meciurile din Turul 2 al Cupei României, ediția 2023-2024, s-au disputat miercuri, 9 august 2023. Cu excepția unui joc, CS Axiopolis Cernavodă – CS Amara, care a avut startul de la ora 19:00, celelalte s-au desfășurat de la ora 17:30, într-o singură manșă, eliminatorie. Este vorba despre 30 de partide între echipe din Liga 4, Liga 3 și chiar Liga 2.

FC Bacău a înregistrat scorul turului. FC Brașov, Poli Timișoara și Ripensia, eliminate

Dintre cele 30 de jocuri, șapte au ajuns în prelungiri și doar două până la lovituri de departajare. Meciul Viitorul Ileana – SC Popești Leordeni nu s-a jucat și va fi decis la ”masa verde” în favoarea oaspeților.

Cea mai mare diferență de scor a înregistrat-o FC Bacău, care a trecut cu 9-1 de CSM Bacău.

Divizionarele secunde Ceahlăul și CSM Reșița, singurele incluse din acest tur, au obținut fără emoții calificarea în faza următoare, în care vor intra și celelalte 18 echipe din Liga 2.

În schimb, retrogradatele din Liga 2 FC Brașov, Poli Timișoara și Ripensia au fost eliminate, alb-violeții ajungând până în prelungiri. În schimb, Minaur Baia Mare, tot o retrogradată din Liga 2, a trecut mai departe după ce a câștigat la Satu Mare.

CSM Reșița și Ceahlăul, echipele din Liga 2 introduse de FRF în acest tur al Cupei României

În această fază a competiției au participat 60 de echipe:

  • 38 de echipe calificate din Turul 1, printre care sunt patru dintre cele șapte câștigătoare ale Fazei regionale,
  • 2 ocupante ale locului 3 din play-off-ul sezonului recent al Ligii 3, care nu au intrat în Turul 1,
  • 14 ocupante ale locurilor 1 și 2 din play-off-ul Ligii 3, echipe care nu au reușit să promoveze în Liga 2,
  • 4 echipe retrogradate în această primăvară din Liga 2,
  • 2 ultimele clasate într-o ierarhie a celor cinci nou-promovate în Liga 2.

Retrogradatele din Liga 2 care au jucat în Turul 2 sunt Minaur Baia Mare, Ripensia Timișoara, Politehnica Timișoara (toate din punct de vedere sportiv) și FC Brașov (fără certificare pentru Liga 2).

Dintre cele cinci nou-promovate în Liga 2 au fost incluse în acest tur al Cupei României echipele Ceahlăul Piatra Neamț și CSM Reșița. Ambele s-au calificat mai departe după ce au trecut fără emoții, în deplasare, de Somuz Fălticeni, respectiv Voința Lupac, echipe din Liga 3.

Dintre cele șapte câștigătoare ale Fazei regionale, de Turul 1 au trecut în Turul 3 două: SCM Râmnicu Vâlcea (Vâlcea), după prelungiri, și Axiopolis Cernavodă (Constanța). Au fost eliminate CS Gloria al Oraşului Geoagiu (Hunedoara) și Viitorul Ileana (Călărași).

Rezultatele meciurilor din Turul 2 al Cupei României, ediția 2023-2024:

Viitorul Ianca – Unirea Braniştea 1-0
Lotus Băile Felix – FC Bihor Oradea 0-3
Crişul Chişineu Criş – Şoimii Lipova 0-2
ACB Ineu – Progresul Pecica 0-3
Sănătatea Cluj – Viitorul Cluj 1-0
SCM Zalău – Gloria Bistriţa Năsăud 2-1
CSM Olimpia Satu Mare – Minaur Baia Mare 2-3
AFC Odorheiu Secuiesc – FC Braşov 2-0
ACS Târgu Mureş – Unirea Ungheni 1-2
CS Universitar din Alba Iulia – Metalurgistul Cugir 2-2, 4-3 după prelungiri
CS Gloria al Oraşului Geoagiu – CSM Deva 0-2
CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – Ripensia Timișoara 2-0
Phoenix Buziaş – Politehnica Timișoara 0-0, 2-0 după prelungiri
Voinţa Lupac – CSM Reșița 1-3
CSM Jiul Petroşani – Flacăra Horezu 2-0
Olimpic Zărneşti – ACS Muscelul Câmpulung Elite 0-3
SCM Râmnicu Vâlcea – Viitorul Dăeşti 2-2, 3-2 după prelungiri
Viitorul Şimian – ACSO Filiaşi 2-1
Vediţa Coloneşti – Petrolul Potcoava 1-1, 3-2 după prelungiri
Flacăra Moreni – CSO Plopeni 0-1
Unirea Bascov – CS Afumaţi 2-2, 2-3 după prelungiri
Gloria Băneasa – Dunărea Călăraşi 3-4
Viitorul Ileana – SC Popeşti Leordeni 0-3
Partida nu s-a desfășurat, deoarece gazdele nu au putut asigura asistența medicală regulamentară. Brigada de arbitri a așteptat 30 de minute de la ora oficială de start, după care a fluierat finalul. Comisia de Disciplină și Etică a FRF va dicta succes la ”masa verde” pentru oaspeți.
CS Păuleşti – Metalul Buzău 0-5
CSM Râmnicu Sărat – CS Blejoi 1-1, 2-2, 1-3 la lovituri de departajare
Rapid Brodoc – Sporting Lieşti 1-0
FC Bacău – CSM Bacău 9-1
Şomuz Fălticeni – Ceahlăul Piatra Neamţ 0-3
Bucovina Rădăuţi – Foresta Suceava 1-1, 1-1, 6-5 la lovituri de departajare
Axiopolis Cernavodă – CS Amara 7-0

Echipele notate primele sunt gazde, în urma clasării pe o poziție inferioară față de adversar în sezonul precedent.

  • Din Turul 1 s-au calificat cu victorie la ”masa verde” echipele: Voința Lupac, Lotus Băile Felix, Unirea Bascov, AFC Odorheiu Secuiesc și Flacăra Horezu. Dintre acestea, doar ultima a jucat pe teren și chiar a pierdut, dar merge mai departe din cauza unei erori a adversarului Cozia Călimănești.
  • Dintre cele șapte câștigătoare ale Fazei regionale, de Turul 1 au trecut patru: CS Gloria al Oraşului Geoagiu (Hunedoara), SCM Râmnicu Vâlcea (Vâlcea), Viitorul Ileana (Călărași) și Axiopolis Cernavodă (Constanța).

Ulterior, Turul 3, în care intră și restul echipelor din acest sezon de Liga 2, este programat să aibă loc în data de 16 august 2023.

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ce-a-facut-ileana-cu-dinamo-in-doua-nopti-de-povestit-la-copii-si-nepoti-calarasenii-din-baragan-cu-cinci-jucatori-africani-in-liga-4-si-primar-la-al-saptelea-mandat-am-scris-istorie-cu-10-19279216

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/turul-1-al-cupei-romaniei-se-disputa-astazi-trei-echipe-sunt-calificate-la-masa-verde-in-faza-urmatoare-a-competitiei-19278680

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/castigatoarele-celor-sapte-finale-din-faza-regionala-a-cupei-romaniei-echipa-lui-petre-grigoras-a-obtinut-din-nou-trofeul-19277855

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/finalele-regionale-ale-cupei-romaniei-dupa-incheierea-grupelor-axiopolis-cernavoda-este-singura-echipa-care-poate-obtine-din-nou-trofeul-rezervat-acestei-faze-a-competitiei-19277609

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/rezultatele-etapei-a-doua-a-fazei-regionale-din-cupa-romaniei-primele-doua-echipe-care-si-au-castigat-grupa-academica-recea-spulberata-din-nou-19277388

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-sezonul-2023-2024-faza-regionala-19277241

 

Marius ANGHEL 09 Aug. 2023, 20:18 Cupa României
Pe aceeași temă