Chiar că fotbal la matineu! Toate jocurile din etapa a 4-a a Ligii 2 au loc de la ora 11:00. Se revine în trecutul îndepărtat și în privința televizărilor

Marius ANGHEL 20 Aug. 2023, 17:03 Liga 2
Chiar că fotbal la matineu! Toate jocurile din etapa a 4-a a Ligii 2 au loc de la ora 11:00. Se revine în trecutul îndepărtat și în privința televizărilor

Etapa a 4-a a Ligii 2 va fi una în care toate meciurile se vor desfășura de la ora la care i-a și dat competiției denumirea populară de ”matineu”. Inclusiv în zilele noastre, dacă spui ”matineu”, gândul ți se duce automat la liga secundă de fotbal, cu toate că în ultimii ani jocurile au fost programate și în nocturnă sau după-amiaza, dar e drept că mare parte dintre ele au loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Dacă pe timpuri toate jocurile din eșalonul secund se desfășurau sâmbătă, de la ora 11:00, acest lucru se va întâmpla și de această dată, în etapa a 4-a, cu două mici excepții, însă și aceste două meciuri vor avea loc tot de la ora 11:00, numai că în ziua de duminică.

Runda a 4-a a acestui sezon ajunge să bifeze și o contraperformanță. Numai două partide vor fi transmise în direct de deținătorii de drepturi tv ai competiției.

Opt jocuri au loc sâmbătă, două se dispută duminică, în etapa a 4-a a Ligii 2, toate de la ora 11:00

Sâmbătă, 26 august, nu mai puțin de opt din cele zece jocuri ale etapei de Liga 2 sunt programate să se dispute în același timp, de la ora 11:00. Se va juca la Chiajna, Slatina, Buzău, Mioveni (CFC Argeș), Slobozia, Piatra Neamț, Dumbrăvița și Miercurea Ciuc.

Celelalte două partide au loc duminică, tot de la ora 11:00: Steaua – Alexandria și Progresul Spartac – Corvinul.

Dintre acestea, vor fi televizate Campionii FC Argeș – Chindia Târgoviște, sâmbătă, acesta fiind derby-ul rundei, și Steaua – CSM Alexandria. Și celălalt joc de duminică va fi transmis, însă o va face FRF pe platforma sa, una ușor accesibilă după crearea unui cont.

Doar două jocuri televizate în etapa a 4-a a Ligii 2!

Astfel, cu doar două partide televizate pe posturi naționale în etapa a 4-a, Liga 2 bate un minim nemaiîntâlnit, cel puțin în sezonul regular, de multe ediții în urmă.

Asta, în condițiile în care toți antrenorii, jucătorii și conducătorii din Liga 2 spun în această perioadă că actualul sezon este poate cel mai dificil din ultimii ani, cu multe echipe puternice care au făcut transferuri importante, care au bugete mari și oricine poate bate pe oricine.

Numai că interesul televiziunilor pentru jocurile din Liga 2 spune altceva. În etapa a 4-a a sezonului 2023-2024, numai două jocuri din cele zece vor fi televizate! Oricum, numărul partidelor transmise era în scădere încă din debutul sezonului. S-a început cu patru jocuri și în etapele 2 și 3 au fost televizate doar câte trei meciuri.

Acum două sezoane erau televizate șapte jocuri într-o etapă de Liga 2!

Prin comparație, în ediția 2022-2023, etapa de sezon regular avea cel puțin patru meciuri transmise, dar au fost și cinci sau șase. Nu doar în sezonul trecut, ci și mai în urmă.

Premiera istorită pentru Liga 2 s-a produs în etapa a 2-a a sezonului regular 2021-2022, când nu mai puțin de șapte partide din zece au fost televizate de către DigiSport, TelekomSport și LookSport. Acum, din ediția 2023-2024, au rămas doar două dintre acestea care mai transmit jocuri: DigiSport și PrimaSport (fostul LookSport). TelekomSport, transformat între timp în OrangeSport, a renunțat să mai televizeze jocuri din Liga 2 și Cupa României din această vară!

Explicația FRF față de cluburi pentru motivul în care s-a ajuns ca etapa următoare de Liga 2 să fie programată sâmbata și duminica de la ora 11:00 și doar două jocuri să fie televizate a fost că acest lucru se întâmplă fiindcă în această perioadă temperaturile sunt ridicate și nu s-a putut pune jocuri la alte ore!

Mai degrabă, etapa a fost programată astfel, fiindcă în săptămâna următoare etapei a 4-a a Ligii 2 vor avea loc meciurile din Play-off-ul Cupei României, în care vor juca 18 din cele 20 de echipe din liga secundă.

Program etapa 4 Liga 2, sezon 2023-2024:

sâmbătă, 26 august 2023, ora 11:00
Concordia Chiajna – CSC Şelimbăr
CSM Slatina – Unirea Dej
Gloria Buzău – Metaloglobus Bucureşti
Campionii FC Argeş – Chindia Târgovişte – DigiSport, PrimaSport
Unirea Slobozia – CS Tunari
Ceahlăul Piatra Neamţ – CS Mioveni
CSC Dumbrăviţa – Viitorul Pandurii Târgu Jiu
FK Miercurea Ciuc – CSM Reșița

duminică, 27 august 2023, ora 11:00
Steaua – CSM Alexandria – DigiSport, PrimaSport
Progresul Spartac – Corvinul Hunedoara – FRF.tv

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-la-mioveni-tunari-si-dej-in-etapa-a-3-a-a-ligii-2-19281158

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciurile-din-play-off-ul-cupei-romaniei-19280949

https://liga2.prosport.ro/special/radiografia-cni-unde-o-sa-avem-stadioane-noi-ce-contestatii-sunt-pe-rol-pentru-arenele-din-constanta-pitesti-si-hunedoara-ce-se-intampla-la-dinamo-harta-salilor-polivalente-si-a-bazinelor-de-inot-19281278

Marius ANGHEL 20 Aug. 2023, 17:03 Liga 2
Pe aceeași temă