CSM Reșița a pierdut meciul revenirii în Liga 2! Călin Cheregi, după eșecul cu Unirea Slobozia: ”Era clar că doar o greșeală de genul ăsta poate să pecetluiască rezultatul final”

Marius ANGHEL 05 Aug. 2023, 18:53 Liga 2

CSM Reșița a pierdut pe teren propriu, în Valea Domanului, în meciul revenirii în Liga 2 după doi ani. Nou-promovata din Banatul montan a cedat cu scorul de 0-1 partida cu Unirea Slobozia, unde dintre echipele considerate printre favoritele la accederea în play-off.

Ialomițenii au marcat cu mult noroc după o oră de joc, iar cărășenii n-au putut egala în minutele de final, când s-au aflat în superioritate numerică.

CSM Reșița, învinsă acasă de Unirea Slobozia la revenirea în Liga 2

La jocul de debut în Liga 2, echipa lui Călin Cheregi a avut o primă repriză bună pe stadionul ”Mircea Chivu”. Ciprian Rus a irosit o primă ocazie încă din minutul 3, când a trimis cu capul peste poarta ialomișenilor. Tot el avea să marcheze în minutul 21, după ce a scăpat singur cu portarul, pe care l-a învins cu un șut la colțul lung, dar reușita sa a fost anulată pentru o poziție de offise. La scurt timp, după un un-doi creat de Drăghiceanu (24), fostul rapidist a ajuns într-o poziție asemănătoare cu cea a lui Rus de la golul anulat, însă el a șutat în portar.

Reșița a fost nevoită să mute la mijlocul primei reprize, după ce Dudea a acuzat o accidentare. În locul său a intrat Alexandru Sabău, una dintre achizițiile făcute în această vară.

Tot Drăghiceanu a condus jocul spre poarta oaspeților, iar mingea trimisă pentru Popescu a fost deviată în bară. Nu a fost însă ultima ocazie din prima repriză, fiindcă Drăghiceanu l-a pus la încercare pe Denis Rusu și din lovitură liberă, dar portarul a prins.

În partea a doua, Unirea a echilibrat jocul și a reușit chiar să înscrie, norocos. În minutul 61, Coadă a sărit peste minge la o lovitură liberă de la circa 25 de metri ușor spre dreapta, Constantin Toma a executat cu piciorul stâng, zidul a deviat, iar portarul Contra, în sezonul trecut chiar la Unirea Slobozia, a fost prins pe picior greșit, iar balonul a intrat în plasă.

Tot jucătorii lui Adrian Mihalcea au fost pe punctul să mai înscrie o dată, dar balonul șutat de Vlăsceanu din interiorul careului s-a dus în transversală.

În prelungiri, în ciuda faptului Serge Ekollo (90+1) a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene, după ce a comentat la adresa arbitrului Sorin Vădana, și a lăsat Unirea în inferioritate numerică, CSM Reșița nu a reușit să înscrie măcar golul egalizator.

Călin Cheregi, după eșecul cu Slobozia: ”Am avut o evoluție bună, mulțumitoare până la primirea golului”

După joc, la conferința de presă, antrenorul Călin Cheregi s-a declarat mulțumit și și-a felicitat jucătorii pentru modul în care s-au prezentat până la primirea golului. Evoluția de după reușita lui Toma a pus-o și pe seama faptului că unii dintre jucătorii săi, cei mai puțin experimentați, au acuzat șocul.

”Am reglat niște lucruri care am considerat că trebuie reglate, din punct de vedere tactic. Am avut, din punctul meu de vedere, până la primirea golului, o evoluție bună, mulțumitoare și pe această cale vreau să-i felicit pe jucători pentru modul cum au respectat indicațiile tactice, până la primirea golului. E păcat că în prima repriză nu am reușit să fructificăm ocaziile pe care le-am avut. Din păcate, ăsta este fotbalul. La primul șut pe poartă, deviat din zid, s-a făcut 1-0 și acolo cred că a fost, așa, un șoc emoțional puțin pentru anumiți jucători și s-a simțit. S-a simțit și presiunea. Dar ăsta este fotbalul, trebuie să ne adunăm, să mergem mai departe, pentru că este abia prima etapă și cred că după felul cum am arătat în prima repriză avem potențial ca să reușim să adunăm punctele pe care le-am pierdut acasă”, a spus antrenorul Reșiței, redat de Radio Reșița.

”Sunt 100 la sută convins că dacă nu luam acel gol cu totul și cu totul era altă partitură, alt rezultat”

Cheregi consideră că meciul se îndrepta către o remiză în cazul în care nu ar fi avut loc avea eroare a jucătorilor săi de la faza golului, în care au ”spart” zidul și chiar pe acolo a trecut mingea deviată care l-a surprins pe portar.

”Nu cred că s-a pus problema de cădere fizică. Au echilibrat bine prin schimbările pe care le-au făcut. Au introdus jucători cu experiență bună, rutinați cu Liga a 2-a, și acolo cred că s-a făcut un echilibru. Ultimele 10-15 minute din nou am fost sus, în treimea adversă și nu cred că a fost o problemă de ordin fizic. Vă dați seama că și ei se pregătesc, sunt jucători care se antrenează, nu poți să ai pretenția ca în fiecare minut să ți echipa adversă sus. Sunt momente în care cedezi terenul deliberat. Nu cred că am ieșit după pauză ușor relaxați. Din contră, i-am simțit foarte foarte bine la pauză, am pedalat mult pe aspectul de a intra bine de la început. Acolo a fost o greșeală clară. Dacă urmărim imaginea golului marcat de ei, și îmi rămâne foarte bine întipărit, am spart zidul și exact unde s-a spart a fost minge deviată. Sunt 100 la sută convins că dacă nu luam acel gol cu totul și cu totul era altă partitură, alt rezultat. Era un joc echilibrat, se ducea spre un 0-0, era clar că doar o greșeală de genul ăsta poate să pecetluiască rezultatul final.

După prima repriză sunt mulțumit de toți jucătorii, nu am ce să le reproșez. Nu sunt genul de antrenor care să reproșez jucătorilor. Dacă am ceva să le reproșez, le reproșez în vestiar sau individual. Vreau să fiu alături de ei. Indiferent de rezultat nu mi se pare normal ca după o perioadă foarte bună, în care tot timpul au fost, din punctul meu de vedere, acolo unde ne-am dorit cu toții, acum să vin să nominalizez jucători care m-au nemulțumit. Nu, din punctul meu de vedere, au totală încredere în ceea ce va urma mai departe și sunt convins, încă o dată, că vom reuși să scoatem punctele pe care le-am pierdut”, a mai spus Călin Cheregi.

CSM Reșița în meciul cu Unirea Slobozia: M. Contra – Fota (Godwin 71′), Andr. Răuță, Dudea (Al. Sabău 26′), Szijj – Gomboș, Drăghiceanu (cpt.), Fr. Cristea (Velcotă 61′), I. Popescu – Al. Negru (Rimovecz 71′), Cip. Rus (Chera 61′). Rezerve neutilizate: I. Rus – Domil, Dolghi, Cega.

Deplasare la Piatra Neamț pentru Reșița, în etapa a 2-a a Ligii 2

La partida cu Unirea Slobozia, pe stadionul din Valea Domanului au fost circa 1.500 de spectatori, un număr surprinzător de mic, ținând cont că la jocul în care s-a reușit promovarea, contra CSM Deva, au fost aproximativ 8.000 de persoane. Inclusiv cei care au format galeria ”Guardia Ultra” au fost puțini.

În etapa a doua, CSM Reșița va juca în deplasare la ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, tot o nou-promovată în Liga 2, ca și ea. Nemțenii vor juca în prima rundă duminică, la Corvinul Hunedoara.

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-inceput-noul-sezon-cu-o-remiza-contra-argesului-19278943

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-pornit-ca-din-tun-la-tunari-in-noul-sezon-al-ligii-219278933-19278933

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-jucat-amical-cu-ciucas-tarlungeni-19278929

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-in-noul-sezon-de-liga-2-19278853

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-avram-si-gianluca-mancuso-prezentati-de-steaua-19278921

Marius ANGHEL 05 Aug. 2023, 18:53 Liga 2
Pe aceeași temă