Flavius Stoican, noul antrenor al Reșiței? A asistat la meciul cu CSC Dumbrăvița alături de posibilul său ”secund”. Bobar nu ascunde negocierile cu fostul dinamovist | EXCLUSIV

Anda DELIU, Marius ANGHEL 19 Aug. 2023, 14:31 Liga 2
Flavius Stoican, noul antrenor al Reșiței? A asistat la meciul cu CSC Dumbrăvița alături de posibilul său ”secund”. Bobar nu ascunde negocierile cu fostul dinamovist | EXCLUSIV

Flavius Stoican (46 de ani), ultima dată antrenor în prima ligă, sezonul trecut, la FC Botoșani, acum liber de contract, are șanse mari să fie noul antrenor principal al CSM Reșița, unde a mai antrenat la începutul carierei sale, între 2010 și 2011, chiar la actuala echipă care atunci se numea Școlar Reșița și se afla în Liga 3.

Fostul fundaș, originar din Vânju Mare (Mehedinți), a asistat astăzi, 19 august, la meciul din Valea Domanului pe care CSM Reșița l-a disputat cu CSC Dumbrăvița (scor 2-1), în cadrul etapei a 3-a a Ligii 2. Reporterul Liga2.ro l-a surprins pe acesta în tribună, alături de el fiind și Octavian Chihaia, ultima dată antrenor la echipa U19 a clubului Rapid.

Cristian Bobar, președintele CSM Reșița, a recunoscut că în acest moment este în negocieri cu Stoican pentru ca acesta să preia locul lăsat vacant în urma despărțirii de Călin Cheregi.

Flavius Stoican și Octavian Chihaia, spectatori la meciul Reșiței. Ei ar putea fi noii antrenori ai echipei

CSM Reșița s-a despărțit joi de antrenorul care a promovat-o în Liga 2, după doar trei jocuri oficiale în actualul sezon, numai două în campionat. Călin Cheregi a demisionat, potrivit spuselor lui Cristian Bobar, în urma ședinței pe care au avut-o după eșecul rușinos din Turul 3 al Cupei Românei, 0-1 la Lugoj cu Phoenix Buziaș (Liga 3).

Au fost zvonuri că Reșița urmează să-și schimbe antrenorul încă după eșecul de la Piatra Neamț, 0-4 cu Ceahlăul în etapa a 2-a a Ligii 2, iar variantele de înlocuite erau Flavius Stoican și Dan Alexa. La începutul săptămânii, la întrebarea redactorului Liga2.ro dacă cei doi sunt variante pentru banca tehnică, dacă nu se va mai continua cu Cheregi, așa cum se zvonea în ”piață”, Cristian Bobar a spus că, momentan, antrenorul bihorean are susținerea sa și i se oferă încredere. Ulterior, a urmat jocul din Cupă, eșecul și a doua zi și anunțul plecării lui Cheregi, cum că ar fi demisionat.

Coincidență sau nu, următorul meci al Reșiței, acasă cu CSC Dumbrăvița, din tribuna oficială a privit jocul chiar… Flavius Stoican. Întrebat de reporterul Liga2.ro dacă este noul antrenor al echipei, Stoican a spus, râzând: ”Da! Da!”, apoi a plecat.

Alături de acesta a fost și Octavian Chihaia (42 de ani), ultima dată antrenor la juniori la Rapid, dar fost antrenor principal la FC Voluntari 2 și ”secund” la Astra și FC Voluntari.

Ulterior, după finalul jocului, Cristian Bobar a fost întrebat de reporterul Liga2.ro dacă Stoican este noul antrenor al Reșiței, iar președintele a recunoscut că se află în negocieri cu acesta.

Fără antrenor pe bancă și sub privirile lui Stoian, Reșița a reușit să înscrie și să câștige în Liga 2

CSM Reșița este a doua echipă care își schimbă antrenorul în acest debut de sezon de Liga 2. Nou-promovata s-a despărțit de Călin Cheregi la câteva ore după ce Liga2.ro anunța în exclusivitate că Andrei Cordoș l-a demis de la Chindia Târgoviște pe Dragoș Militaru.

Între timp, Chindia l-a numit antrenor pe Vasile Miriuță, iar CSM Reșița, care a avut meci programat mai devreme, a ales ca la întâlnirea cu CSC Dumbrăvița pe bancă să se afle jucătorul-antrenor secund Ștefan Bărboianu. Acesta nu are licență de antrenor, motiv pentru care nu îndeplinește și în acte funcția de antrenor, însă la meciul cu timișenii a dat indicații.

Reșița se află acum în negocieri cu Flavius Stoican, cel mai probabil noul antrenor al echipei.

Cu CSC Dumbrăvița, fără antrenor pe bancă, Reșița a reușit ceea ce nu a putut cu ”principalul” Cheregi în primele două etape (0-1 în Valea Domanului cu Unirea Slobozia și 0-4 la Piatra Neamț cu nou-promovata Ceahlăul Piatra Neamț). Echipa a revenit de la 0-1 în fața timișenilor și s-a impus cu scorul de 2-1, nu numai marcând primele sale goluri în Liga 2, ci și câștigând primele puncte.

Flavius Stoican a mai antrenat la Reșița, între 2010 și 2011, la începutul carierei

Revenind la Stoican, dacă acesta va accepta oferta de a antrena CSM Reșița, fostul fundaș al FC U Craiova, Dinamo sau Șahtior Doneț va reveni ca ”principal” în Valea Domanului, unde a mai activat la începutul carierei.

După debutul ca antrenor la Minerul Valea Copcii, a doua experiență a lui Stoican a fost la CSM Școlar Reșița, actuala CSM Reșița, pe când echipa evolua în Liga 3, între 2010 și 2011, când își propunea promovarea, dar termina în partea a doua a Seriei a 5-a.

Ulterior, Stoican antrena Dinamo 2, Chindia Târgoviște, Dinamo, CS Mioveni, Dinamo 2, Dinamo, FC Voluntari, Zimbru Chișinău, Pandurii Târgu Jiu, Poli Iași, Petrolul Ploiești, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, FC U Craiova, Dinamo, CS Mioveni și FC Botoșani.

În afară de experiența de la Poli Iași, când a stat doi ani pe banca tehnică, ulterior, toate contractele pe care le-a avut, fie că a activat în Liga 2 sau în Liga 1, s-au încheiat prematur. De exemplu, la ultima echipă pe care a antrenat-o, FC Botoșani, a stat din decembrie 2022 până în iunie 2023.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-3-liga-2-19280963

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-cheregi-da-impresia-ca-nu-si-a-dorit-plecarea-de-la-csm-resita-19280960

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-cheregi-a-demisionat-de-la-csm-resita-19280830

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/phoenix-buzias-a-eliminat-csm-resita-din-cupa-romaniei-19280761

Anda DELIU, Marius ANGHEL 19 Aug. 2023, 14:31 Liga 2
Pe aceeași temă