FC Brașov n-a stins litigiu cu fostul antrenor Ilie Stan și a fost reclamată. Riscă depunctarea! În schimb, clubul a semnat contracte cu încă trei jucători

Marius ANGHEL 17 Feb. 2022, 10:17 Liga 2

FC Brașov are de rezolvat în cel mai scurt timp o nouă problemă. Fostul antrenor al echipei, Ilie Stan, a câștigat litigiul cu clubul la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF.

Decizia a venit la mijlocul lunii decembrie a anului 2021, FC Brașov nu a făcut apel, astfel că Stan, reprezentat în acest caz de cei de la AFAN, își așteaptă acum banii cuveniți.

Cum termenul pentru achitarea datoriilor către fostul antrenor a expirat ieri, cei de la AFAN au depus la FRF o cerere de punere în executare a deciziei CNSL. Cazul va ajunge la Comisia de Disciplină și Etică a FRF, iar în prima fază FC Brașov riscă o amendă între 3000 și 7000 de lei. Apoi, dacă divizionara secundă nu va plăti suma datorată lui Ilie Stan riscă o depunctare de câte două puncte la fiecare 15 zile!

Despărțire cu scandal între Ilie Stan și FC Brașov

Ilie Stan a fost demis de FC Brașov la începutul lunii octombrie a anului trecut. Despărțirea a fost una cu scandal, Ilie Stan fiind oprit de bodyguarzi să intre la stadionul Tineretului.

”Incredibil ce mi s-a întâmplat, mai ales că am fost anunțat prin e-mail și onotificare pe WhatsApp. Totul s-a schimbat când a venit domnul Mărginean la FC Brașov, marele Mărginean. El a stricat totul. A făcut totul harcea-parcea!”, spunea Ilie Stan.

Legat de procesul cu FC Brașov de la FRF, Ilie Stan crede că președintele Ioan Mărginean doar ”prelungește agonia”.

Ioan Mărginean, despre demiterea lui Ilie Stan: ”L-am dat afară pentru că și-a depășit atribuțiile”

La rândul său, Ioan Mărginean declara că l-a dat afară pe Ilie Stan de la FC Brașov pentru că antrenorul își depășea atribuțiile!

”Eu nu l-am dat afară pe Ilie Stan că nu e bun antrenor, l-am dat afară pentru că și-a depășit atribuțiile! Atunci, hai să ne judecăm! Am pierdut în prima fază, acum urmează faza doi! Venim și cu argumente. Eu nu pot să semnez un contract dacă nu am trei oferte. Îmi trebuiau trei oferte de casă, masă și tu o alegi pe cea mai mare? Eu am făcut tot ce este omenește posibil pentru acest club. Jucătorii aveau două mese pe zi. Așa ceva nu are niciun club de Liga 2 și chiar de Liga 1. Unii jucători erau nemulțumiți că trebuiau să se trezească dimineața pentru micul dejun! Eu cred că „războiul“ cu Ilie Stan a fost alimentat de altcineva. Să-i dea Dumnezeu sănătate, dar omul ne băga în cheltuieli de 5.500 de euro lunar, casă și masă”, spunea Mărginean.

Deși anunța că va face recurs la decizia FRF, ”Limoniu” nu a mai continuat litigiul. În aceste condiții, FC Brașov e bună de plată.

În momentul despărțirii de Ilie Stan, FC Brașov avea două eșecuri consecutive și cu 9 puncte acumulate în nouă etape se afla pe locul 15 în clasamentul Ligii 2. În prezent, echipa are 12 puncte după 16 etape și e pe locul 16, iar între timp l-a avut ca antrenor interimar pe Andrei Șanta și acum pe bancă de află Călin Moldovan.

”Limoniu” și-a făcut bagajele! A plecat în Antalya

Șeful FC Brașov nu pare preocupat să stingă litigiul cu Ilie Stan. Mărginean și-a făcut ieri bagajele și a plecat în Antalya pentru a urmări pe viu jocul echipei în amicalele cu Wieczysta Krakow și CSM Reșița.

FC Brașov se află de vineri în Antalya, unde a jucat un amical cu FK Tekstilshchik Ivanovo, ultima clasată în liga secundă din Rusia, scor 0-1. Amicalul cu rușii a fost cel mai tare test al iernii, în rest, brașovenii întâlnind doar adversari din ligile inferioare, înregistrând următoarele rezultate: 7-2 cu Olimpic Zărnești (Liga 4 Brașov), 3-2 cu KSE Târgu Secuiesc (locul 6 în Seria 5 Liga 3), 3-1 cu AFC Odorheiu Secuiesc (locul 1 în Seria 5 Liga 3), 2-1 cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 (locul 3 în Seria 5 Liga 3) și 7-1 cu CSM Jiul Petroșani (locul 6 în Seria 7 Liga 3).

Au fost prezentați Milcho Angelov, Robert Răducioiu și Alexandru Toderașcu

Altfel, astăzi, FC Brașov a bifat încă un transfer, semnând un contract cu bulgarul Milcho Angelov, anunțat zilele trecute de Liga2.ro. Totodată, clubul a bătut palma și cu Robert Răducioiu și Alexandru Toderașcu.

”Bine ai venit, Milcho Angelov!
Începând de astăzi Milcho Angelov face parte din lotul echipei noastre!
Bulgarul în vârstă de 27 de ani venit de la FC Tsarsko Selo Sofia joacă pe postul de atacant și în cariera sa a mai evoluat la echipe precum Litex Lovech, CSKA Sofia sau Slavia Sofia.
FC Brașov îi urează bun venit și la cât mai multe meciuri în tricoul galben-negru!”, a anunțat FC Brașov în privința bulgarului.

”Bine ați venit, Robert Răducioiu și Alexandru Toderașcu!
Ne bucurăm că acești doi tineri jucători fac parte din lotul echipei noastre!
Venit tocmai de la CFR Cluj, Robert Răducioiu este un fundaș de 18 ani, format la Colțea Brașov, care apoi a făcut pasul către Academia Hagi.
În vârstă de 16 ani, Alexandru Toderașcu este un tânăr atacant care a fost mereu dedicat culorilor galben-negre. Şi-a făcut junioratul la FC Brașov, apoi a continuat la SR Brașov.
FC Brașov le urează bun venit și la cât mai multe meciuri în tricoul galben-negru!”, a comunicat clubul brașovean în cazul lui Răducioiu și Toderașcu.

FC Brașov i-a mai achiziționat în această iarnă pe Laurențiu Popescu, Luka Maric, Marko Tesija, Răzvan Andronic, Eduard Lambrinoc și Bogdan Piper.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-petrolul-deschide-prima-etapa-a-ligii-2-din-2022-u-cluj-concordia-o-inchide-programul-rundei-a-17-a-si-meciurile-televizate-19219611

https://liga2.prosport.ro/seria-1/caz-unic-in-fotbalul-romanesc-cezar-lungu-intrat-in-dizgratia-sefilor-de-la-fc-brasov-e-pregatit-de-patru-antrenori-19219593

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razboi-fara-sfarsit-intre-ilie-stan-si-ioan-marginean-antrenorul-a-castigat-litigiul-cu-fc-brasov-la-cnsl-dar-presedintele-nu-se-lasa-a-facut-totul-harcea-parcea-19214565

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-ilie-stan-oprit-de-bodyguarzi-sa-conduca-antrenamentul-la-fc-brasov-nu-sunteti-pe-lista-avem-o-notificare-prin-care-sunteti-suspendat-reactia-antrenorului-demis-19204277

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-demis-de-la-fc-brasov-esecul-cu-astra-i-a-fost-fatal-antrenorului-19204179

Marius ANGHEL 17 Feb. 2022, 10:17 Liga 2
Pe aceeași temă