Ilie Stan, demis de la FC Brașov. Eșecul cu Astra i-a fost fatal antrenorului

Adi MARICA 04 Oct. 2021, 11:29 Liga 2
Ilie Stan, demis de la FC Brașov. Eșecul cu Astra i-a fost fatal antrenorului

Ilie Stan (53 de ani) a fost demis de pe banca echipei FC Brașov.

Anunțul a fost făcut luni, 4 octombrie, de președintele clubului, Ioan Mărginean, într-o conferință de presă susținută la două zile distanță după eșecul de la Giurgiu cu Astra, scor 0-2, în etapa a 9-a a Ligii 2.

Ilie Stan, dar afară de la FC Brașov după nouă etape

Înfrângerea suferită de FC Brașov în meciul cu Astra i-a fost fatală lui Ilie Stan, care se desparte de echipa nou-promovată în Liga 2 după un total de 11 partide, nouă în campionat și două în Cupa României.

”I-am reziliat contractul lui Ilie Stan. Am anunțat FRF, i-am trimis și decizia antrenorului prin e-mail, dar și prin curierat, cu semnătură de primire, că am încheiat relațiile contractuale cu Ilie Stan. Vreau să-i mulțumesc pe această cale lui Ilie Stan pentru tot ce a făcut până acum la FC Brașov. Având în vedere că avem puține puncte, doar 9 din 27, și vin meciuri de foc, credem și sperăm într-o redresare a echipei. Este nevoie de un șoc la echipă. E nevoie de un șoc la echipă. În cursul zilei de astăzi vom stabili cine va fi noul antrenor”, a spus Mărginean

Ce spune Ioan Mărginean după eșecul cu Astra: ”Voi discuta cu primarul Allen Coliban și Sebastian Bădulescu”

Înfrângerea de la Giurgiu a fost a patra pentru FC Brașov în cele nouă meciuri disputate în acest campionat de Liga 2, iar președintele Ioan Mărginean a plecat negru de supărare de la stadion imediat după finalul jocului.

Conducătorul a spus, la cald, că așteaptă un răspuns din partea primarului Allen Coliban și a consilierului Sebastian Bădulescu pentru a lua o decizie în privința lui Ilie Stan.

”Am jucat contra unei echipe de copii, clar Astra era o echipă de bătut. Deși am avut un program să spun accesibil am strâns puține puncte, iar acum urmează să jucăm cu echipe care trag la play-off. Deși noi suntem o echipa nou-promovată, totuși suntem FC Brașov, iar jucătorii, antrenorii și toți cei din conducere trebuie să realizeze acest lucru. Cu toții vrem ca Brașovul să revină acolo unde ii este locul.

Ceva nu merge! Undeva se întâmplă ceva. Și eu vin din iarbă și știu că nu este bine să iei decizii la cald. Voi discuta cu oamenii care au demarat acest proiect, primarul Allen Coliban, cu Sebastian Bădulescu, pentru că atunci când asigură condiții este normal să ceară și explicații. Apoi voi discuta și cu antrenorul Ilie Stan. Vreau să discutăm cu cărțile pe față, să vedem ce se întâmplă”, spunea Mărginean, care tot timpul s-a aflat într-un joc de-a șoarecele și pisica cu Ilie Stan, relația dintre ei fiind una rece.

3 victorii, 3 egaluri și 5 înfrângeri, palmaresul lui Ilie Stan ca antrenor la FC Brașov

Cu 9 puncte, FC Brașov se află pe locul 15 în clasamentul Ligii 2, iar în etapa a 10-a, programată peste două săptămâni, în jurul datei de 16 octombrie, joacă acasă cu Petrolul, liderul clasamentului.

Ilie Stan a preluat noul FC Brașov în această vară, practic fiind primul ei antrenor, echipa fiind una nou-înființată, sub numele de FC Brașov Steagul Renaște, și care a cesionat locul în Liga 2 de la Corona Brașov. Tot timpul, antrenorul a dat vina pentru rezultatele slabe pe faptul că totul s-a făcut într-un timp scurt, că nu a avut timp să își aducă jucătorii doriți și că obiectivul de a promova este unul într-un decurs de trei ani, deci că îi trebuie răbdare să construiască.

În total, Ilie Stan a condus echipa în 11 meciuri, înregistrând următoarele rezultate: 2-2 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, 0-0 la Dacia Unirea Brăila, 7-2 la FC Avrig (Cupa României), 0-6 cu Unirea Slobozia, 1-1 la Ripensia Timișoara, 0-1 la SR Brașov (Cupa României), 1-0 cu Unirea Dej, 1-2 la CS Comunal Șelimbăr, 3-1 cu Dunărea Călărași, 0-1 cu Steaua și 0-2 la Astra.

  • FC Brașov este a șasea echipă din acest sezon de Liga 2 care își schimbă antrenorul, după Unirea Constanța (ex Ianis Zicu, ex Dumitru Faitas, acum Leonard Strizu), Dunărea Călărași (ex Mirel Condei, acum Marius Milea), Viitorul Pandurii (ex Cristian Lupuț, acum Eugen Trică), Ripensia Timișoara (ex Cosmin Petruescu / încă nu și-a numit un nou principal) și Poli Timișoara (ex Dorin Toma, acum Nicolae Croitoru). Și Costel Enache de la Poli Iași își anunțase demisia sâmbăta trecută, după eșecul cu Metaloglobus, însă a fost întors după o discuție cu conducerea.

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

Adi MARICA 04 Oct. 2021, 11:29 Liga 2
Pe aceeași temă