FC Brașov a dat recital cu CSM Jiul, dar nu a scăpat nici de această dată fără gol primit! Colaborarea cu SR Braşov ”începe să meargă tot mai bine”

Adi MARICA 10 Feb. 2022, 09:46 Liga 2
FC Brașov a dat recital cu CSM Jiul, dar nu a scăpat nici de această dată fără gol primit! Colaborarea cu SR Braşov ”începe să meargă tot mai bine”

FC Brașov a reușit o nouă victorie în meciurile amicale, cu ajutorul cărora pregătește reluarea campionatului Ligii 2. Miercuri, pe terenul sintetic de la baza sportivă ICIM din Brașov, trupa antrenată de Călin Moldovan a întâlnit CSM Jiul Petroșani, ocupanta locului 6 în Seria 7 a Ligii 3, pe care a învins-o cu scorul de 7-1.

Maric a șomat în defensivă, Tesija și Andronic s-au mișcat bine la debutul la FC Brașov. Lambrinoc, doar antrenament

Jocul a fost la discreția brașovenilor. Călin Moldovan i-a folosit din primul minut pe Maric, Tesija și Andronic, jucători transferați marți. Cum cei de la CSM Jiul nu au pus probleme în atac, Maric nu a avut de lucru în prima repriză, când a făcut pereche în centrul defensivei cu Răduciou.

În schimb, Tesija s-a mișcat bine în linia de mijloc, a scos penalty-ul transformat de Vlad Mihalcea și pare un jucător ce poate aduce un plus în jocul echipei. Și Andronic a ieșit în evidență prin determinarea arătată. Acesta a apărut și la finalizare, unde a avut un gol anulat pentru offside și a fost servant la golul trei al meciului, reușit de Bogdan Roșu.

În schimb, Eduard Lambrinoc, jucător transferat chiar în dimineața jocului, a făcut doar un antrenament fizic.

Bogdan Roșu a fost omul amicalului cu CSM Jiul!

Bogdan Roșu a fost jucătorul meciului, cu patru goluri marcate.

Pe lângă cele șapte goluri marcate în poarta Jiului, brașovenii au ratat alte câteva ocazii mari și s-au întrecut în a ținti barele porții ”minerilor”, prin Drăgoi, Lascu, Horia Popa și El Azzouzi.

Cei de la Jiul au marcat golul de onoare la ultima fază a meciului, prin Mazilu.

”Noi ne-am pregătit până acum doar pe zăpadă. Am acceptat să jucăm aceste amicale cu Steaua și FC Brașov pentru a juca pe terenuri bune”, a spus Damian Militaru, managerul celor de la CSM Jiul Petroșani.

În urmă cu o săptămână, CSM Jiul cedase tot cu scorul de 1-7 și amicalul cu Steaua, în Ghencea.

Călin Moldovan: ”Un antrenament bun”

De cealaltă parte, Călin Moldovan s-a declarat mulțumit de implicarea în joc a elevilor săi. ”A fost un antrenament bun, în care apreciez implicarea și efortul băieților. Jucătorii nou-veniți s-au mișcat bine. Ne-am creat multe ocazii. Echipa aduce mingea în fața porții, iar meseria atacantului este să marcheze. Este meritul lui Roșu că a fost la locul potrivit. Eu am încredere în el, este un jucător cu calități bune și sunt convins că va avea realizări în acest sezon. Lambrinoc are o problemă musculară și de aceea a făcut doar un antrenament fizic”, a spus antrenorul Brașovului.

  • Au marcat: Vlad Mihalcea (29 – penalty), Bogdan Roşu (45, 41, 57, 73), Andrei Lascu (53), Horia Popa (67) / Laurențiu Mazilu (90)
  • FC Brașov (prima repriză): Mutu (Gârniță 30) – M. Burlacu, Maric, Răducioiu, Voicu – Leonte, Tesija – Andronic, Negrean, Vl. Mihalcea – Bg. Roșu
    FC Brașov (repriza a doua): Gârniță (Laur. Popescu 60) – Sburlea, Gherghe, Fustar, Voicu (Mitroi 60) – H. Popa, Leonte (Toderașcu 60), Drăgoi, Lascu – El Azzouzi, Bg. Roșu

Vineri se pleacă în cantonament în Turcia

FC Brașov a disputat cinci jocuri amicale în această iarnă, toate câștigate: 7-2 cu Olimpic Zărnești (Liga 4 Brașov), 3-2 cu KSE Târgu Secuiesc (locul 6 în Seria 5 Liga 3), 3-1 cu AFC Odorheiu Secuiesc (locul 1 în Seria 5 Liga 3), 2-1 cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 (locul 3 în Seria 5 Liga 3) și 7-1 cu CSM Jiul Petroșani (locul 6 în Seria 7 Liga 3).

Vineri, echipa va pleca în Antalya pentru un stagiu de pregătire de 10 zile, perioadă în care brașovenii vor să joace și trei meciuri amicale.

Campionatul Ligii 2 se reia în jurul datei de 26 februarie, iar FC Brașov are primul meci oficial în 2022 în deplasare la Poli Iași.

Încă doi jucători de la FC Brașov au trecut la SR Brașov

Altfel, FC Brașov a cedat către SR Brașov încă doi jucători. După Ștefan Nicolau și Marius Manole, la echipa din Liga 3 susținută de suporterii stegari au ajuns și fundașul Bogdan Cîrstean (21 de ani) și mijlocașul Radu Linguraru (22 de ani). Toți vor fi împrumutați la echipa antrenată de Sorin Corâiu.

Contractele celor doi jucători vor fi suportate de FC Brașov, astfel că acordul este în avantajul ambelor cluburi.

Cîrstean avea o ofertă bună de la AFC Odorheiu Secuiesc, liderul din Seria a 5-a a Ligii 3 și chiar se prezentase ieri la Odorheiu Secuiesc, dar a revenit la solicitarea celor de la FC Brașov. După o discuție între șefii lui SR Brașov și președintele Ioan Mărginean, jucătorul a fost trimis să joace la echipa suporterilor.

Bogdan Cîrstian a început fotbal la Viitorul Sfântu Gheorghe. În 2012 a făcut pasul la juniorii lui FC Brașov, după care a trecut la Unirea Tărlungeni, AFC Hărman și KSE Târgu Secuiesc. În urmă cu doi ani, Cîrstian s-a transferat la Corona Brașov, echipă cu care a reușit promovarea în Liga a 2-a. Din vara trecută, a fost legitimat la noul FC Brașov și a debutat în Liga a 2-a în meciul de la Buzău din etapa a 15-a, pierdut de brașoveni cu 1-0.

Radu Linguraru a început fotbalul la juniorii lui Corona Brașov, iar la nivel de seniori a jucat până acum la Precizia Săcele și Corona Brașov.

În schimb, revenirea fundașului Adrian Stoian la SR Brașov nu s-a concretizat. Se pare că Stoian vrea să rămână în Liga 2 și ar putea ajunge la Unirea Constanța. Stoian a evoluat în prima parte a sezonului pentru Astra în 14 din cele 16 meciuri desfășurate de echipă în Liga 2, în 13 dintre ele începând ca titular și nefiind schimbat. A și marcat un gol, cel care a deschis scorul în victoria cu 2-0 chiar în fața celor de la FC Brașov.

”Patru jucători de la FC Braşov s-au transferat la SR Braşov. Colaborarea dintre cele două cluburi merge din ce în ce mai bine!
Colaborarea pe care FC Braşov o are cu SR Braşov începe să meargă tot mai bine. Patru jucători de la echipa noastră au semnat astăzi acordurile de transfer, iar din această iarna vor juca pentru SR Braşov.
FC Braşov le mulţumeşte celor patru: Ştefan Nicolau, George Linguraru, Marius Manole şi Bogdan Cîrstian şi le urează multă baftă şi să îşi îndeplinească toate obiectivele în tricolul celor de la SR Braşov.
«Şi SR Braşov şi Râşnov şi Kids Tâmpa trebuie respectaţi şi trebuie îndrumaţi acolo cât mai mulţi jucători pe care noi să îi plătim. Sunt jucători care sunt tineri şi care trebuie să joace», a încheiat Ioan Mărginean”, a anunțat FC Brașov.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sunt-in-varsta-si-sunt-ardelean-motivul-pentru-care-ioan-marginean-a-intarziat-transferurile-la-fc-brasov-calin-moldovan-a-primit-inca-un-jucatori-o-speranta-a-fotbalului-brasovea-19218978

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-si-a-amanat-pentru-cateva-zile-plecarea-in-stagiul-din-turcia-au-semnat-luka-maric-marko-tesija-si-razvan-andronic-nu-si-lambrinoc-19218876

Adi MARICA 10 Feb. 2022, 09:46 Liga 2
Pe aceeași temă