Eugen Neagoe nu mai este antrenorul echipei CFC Argeș! Clubul i-a transmis mulțumiri și succes

Marius ANGHEL 21 May. 2024, 11:25 Liga 2
Eugen Neagoe nu mai este antrenorul echipei CFC Argeș! Clubul i-a transmis mulțumiri și succes

Încă o echipă din Liga 2 s-a despărțit de antrenor după încheierea sezonului 2023-2024. După Ceahlăul Piatra Neamț, care a ajuns la un acord de reziere a contractului cu Cristian Pustai, Campionii FC Argeș nu mai continuă nici ea cu ”principalul” pe care l-a avut mai mult de jumătate de campionat.

Eugen Neagoe (56 de ani) și clubul piteștean au ajuns la un acord privind despărțirea, anunțul fiind făcut marți dimineață, 21 mai 2024.

Eugen Neagoe și Campionii FC Argeș și-au încheiat colaborarea!

Numit în data de 9 octombrie 2023 pe banca echipei piteștene, cu un obiectiv de formare a unui lot și de țintire a promovării la finalul sezonului 2024-2025, în condițiile în care la acel moment CFC Argeș era într-o situație rușinoasă în clasamentul Ligii 2, Eugen Neagoe își încheie contractul cu clubul mult mai devreme, încă din acest moment, deși acesta era valabil cel puțin încă un an.

Marele proiect fotbalistic de la Pitești despre care vorbeau sponsorul principal al echipei Viorel Tudore și antrenorul Eugen Neagoe, la conferința de prezentare a acestuia din urmă, se dovedește a fi vorbe în vânt. Nu e prima dată când Tudose demonstrează că mai mult vorbește decât face.

”Mulțumim, Eugen Neagoe
Clubul nostru a ajuns la un acord privind încetarea contractului pe cale amiabilă cu antrenorul Eugen Neagoe și staff-ul acestuia. Antrenorul în vârstă de 56 de ani a fost la cârma echipei noastre timp de 16 partide. FC Argeș le mulțumește și le dorește mult succes în activitatea profesională”, a anunțat CFC Argeș pe site-ul său.

  • Fadi Haddad, Paul Ciobanu (antrenori secunzi), Ionuț Boșneag (antrenor portari) și Carmel Bărbulescu (preparator fizic) au făcut parte din stafful tehnic al lui Eugen Neagoe la CFC Argeș.

Adus pentru un proiect de trei ani și jumătate, plecat după nici opt luni!

Contractul dintre Campionii FC Argeș și Eugen Neagoe era valabil până în vara anului 2025, cu opțiune de prelungire, la momentul prezentării antrenorului vorbindu-se inclusiv de campionat câștigat și participări în cupe europene! Asta, cu toate că, la acea vreme, CFC Argeș era vai și amar, fără stadion, baza de pregătire și aflată pe locul 12 în Liga 2 după nouă etape în care fusese condusă de Alexandru Pelici și mai apoi de Eugen Beza.

”Domnul Neagoe are un proiect pe trei ani și jumătate. Domnia sa trebuie să se gândească la jucători și puzzle-ul pe care trebuie să-l facă este o echipă care să joace un fotbal de calitate în viitorul nu îndepărtat. Așadar, orice efort financiar din partea FC Argeș pentru a construi o echipă care peste câțiva ani să se bată la cupele europene nu este imposibil”, spunea, atunci, sponsorul Tudose, care între timp s-a putut observa că a jucat la două capete, fiindcă nu cu multe zile în urmă a sărbătorit pe teren promovarea Gloriei Buzău în prima ligă, având fularul echipei la gât și firma sa ca sponsor al clubului buzoian cu care CFC Argeș ”s-a luptat” în acest sezon de Liga 2.

Lucrurile au început să scârțâie relativ repede la Pitești, unde jocurile de putere au afectat din temelii clubul. Nici rezultatele nu au fost de partea lui Neagoe, Tudose a acuzat în dese rânduri faptul că se dorește îndepărtatea antrenorului prezentat de el și aducerea înapoi a lui Nicolae Dică. Mai mult, managerul, președintele dorit nu a mai fost adus, nici măcar până în ziua de astăzi, Neagoe s-a simțit abandonat și nu de puține ori a acuzat acest lucru, cât și lipsa condițiilor de pregătire, de organizare.

S-a ajuns chiar la o relație tensionată, după ce clubul a dorit rezilierea, iar antrenorul a solicitat achitarea clauzei de despărțire. Ulterior, Neagoe a fost ofertat să revină în prima ligă, la Petrolul, însă de această dată clubul nu a fost de acord, solicitând aceea clauză care ar fi fost de 120 de mii de euro, potrivit informațiilor ProSport, ori chiar mai mare de atât.

Eugen Neagoe a preluat CFC Argeș pe locul 12 în Liga 2 și a lăsat-o pe aceeași poziție, 16 meciuri mai târziu!

Antrenorii pe care i-a avut Campionii FC Argeș în sezonul 2023-2024 de Liga 2: Alexandru Pelici (etapele 1-4), Eugen Beza (interimar și apoi principal, etapele 5-9), Eugen Neagoe (etapele 10-19 și 1-7 play-out).

Eugen Neagoe a preluat echipa când era pe locul 12 în sezonul regular al Ligii 2, după ce în primele nouă etape obținuse doar 11 puncte.

La finalul sezonului regular, CFC Argeș a ocupat locul 14, cu 24 de puncte acumulate în 19 jocuri.

A mers în Grupa A a play-out-ului, unde în șase meciuri disputate în șapte etape a pus încă zece puncte în clasament, terminând cu 34 de puncte pe locul 4 din 7.

Per total, analizând punctele acumulate din cele două grupe de play-out, CFC Argeș s-a clasat în Liga 2 pe locul 12 din 20.

Eugen Neagoe, la ultima conferință avută ca antrenor al CFC Argeș: ”De multe ori m-am simțit umilit”

Cu Neagoe antrenor, trupa piteșteană a disputat 16 meciuri și a înregistrat șapte victorii, două egaluri și șapte înfrângeri.

Eugen Neagoe fusese ultima dată antrenorul echipei Universitatea Craiova, în perioada ianuarie – iulie 2023, în SuperLigă. În ultimii ani a mai condus ”U” Cluj, Astra, FC Hermannstadt, Dinamo, Sepsi OSK, Poli Iași, Nea Salamis, Aris Limassol (ambele din Cipru), FC U Craiova, ASIL Lysi (Cipru), FC Drobeta Turnu Severin și Pandurii Târgu Jiu. A fost și antrenor secund al lui Victor Pițurcă la naționala României, la Steaua, FC U Craiova și Al-Ittihad (Arabia Saudită).

”Sunt foarte dezamăgit și de multe ori m-am simțit umilit, ceea ce nu mi s-a întâmplat în toată cariera, nici ca fotbalist, nici ca antrenor. Efectiv, în multe momente m-am simțit umilit la modul cum s-au derulat evenimentele la joc. Nu aș vrea să mai trec prin acele momente”, declarație a lui Eugen Neagoe avută la ultima conferință de presă la care a participat în calitate de antrenor al echipei piteștene. Tot atunci, Neagoe l-a certat public pe ofițerul de presă al clubului fiindcă l-a chemat la conferință într-un moment în care avea alte treburi de făcut, ca de exemplu să facă vizionarea adversarului pentru meciul de a doua zi.

Foto: Andrei Pițigoi și Gabriela Neacșu (Sport Pictures) și CFC Argeș

Marius ANGHEL 21 May. 2024, 11:25 Liga 2
Pe aceeași temă