Eugen Neagoe pleacă de la CFC Argeș și se întoarce în SuperLigă! S-a înțeles cu un club de tradiție din România | EXCLUSIV

Iulian ANGHEL 13 Mar. 2024, 10:56 Liga 2
Eugen Neagoe pleacă de la CFC Argeș și se întoarce în SuperLigă! S-a înțeles cu un club de tradiție din România | EXCLUSIV

Eugen Neagoe (56 de ani) pleacă de la Campionii FC Argeș și urcă în SuperLigă, unde s-a înțeles cu Petrolul Ploiești, susțin sursele ProSport.

Nemulțumit în dese rânduri la echipa piteșteană, de lot, rezultate și condiții, Neagoe pleacă la Ploiești, unde îi va lua locul lui Florin Pârvu (48 de ani), proaspăt demis de la Petrolul și ajuns între timp la FC Voluntari.

Eugen Neagoe se desparte de CFC Argeș și revine în SuperLigă, la Petrolul!

Din informațiile obținute de ProSport, Eugen Neagoe își va rezilia înțelegerea cu CFC Argeș în cursul zilei de astăzi, 13 martie, iar joi va urma să sosească la Ploiești pentru a parafa contractul cu Petrolul, echipă care va evolua în play-out-ul primei ligi.

Antrenorul în vârstă de 56 de ani va avea ca obiectiv imediat menținerea Petrolului în SuperLigă la capătul acestui sezon, urmând ca, mai apoi, în stagiunea următoare, anul centenarului pentru prahoveni, să țintească o calificare în play-off!

Din stafful tehnic condus de Eugen Neagoe vor mai face parte Valentin Bădoi, care revine la Petrolul în calitate de ”secund”, pe care a mai avut-o în mandatul lui Nicolae Constantin, Bebe Bărbulescu și Laurențiu Marinescu, preparatori fizici, dar și Cătălin Grigore, antrenor cu portarii.

Pe lista prahovenilor s-au mai aflat și antrenori precum Marius Șumudică sau Liviu Ciobotariu, însă amândoi au declinat propunerile primite din partea clubului condus de Marian Copilu.

Neagoe își spunea, săptămâna trecută, nemulțumirile întâmpinate la echipa piteșteană!

Eugen Neagoe a preluat CFC Argeș în octombrie 2023, fiind al treilea antrenor al echipei în acest sezon, după Alexandru Pelici și Eugen Beza.

Sub conducerea sa, echipa piteșteană care își dispută din vară meciurile de pe teren propriu la Mioveni a disputat nouă meciuri oficiale în Liga 2, în care s-au înregistrat trei victorii, un egal și cinci înfrângeri. CFC Argeș și-a ratat primul obiectiv, calificarea în play-off-ul Ligii 2, în acest moment fiind pe locul 16, ultimul care asigură menținerea în acest sezon, cu 21 de puncte ocupate în 18 meciuri.

De curând, Neagoe își spunea nemulțumirile, joia trecută, într-o conferință de presă, legate de problemele pe care le întâmpină la club. De faptul că stafful tehnic și jucătorii sunt singuri, părăsiți de conducere, și că echipa nu se poate exprima mai bine în meciuri din moment ce nu are condiții acceptabile pentru acest lucru. ”Așa cum ne antrenăm, așa și jucăm”, rezuma Neagoe, care mai preciza faptul că jucătorii săi riscă în fiecare zi să se accidenteze din cauza terenului unde fac antrenament, numindu-l ”izlaz”, dar și că la Mioveni, la meciul cu Progresul Spartac, echipa a avut parte de un teren de joc necompactat. Cei din Mioveni îi dădeau replica lui Neagoe.

”Trebuie făcută o analiză foarte serioasă (n.r. – pe partea sportivă), dar nu doar eu, și stafful. Dacă vorbim despre un proiect de viitor, trebuia să ajungem cât mai repede la masă (n.r. – masa discuțiilor), de ieri, nu de azi, de săptămâna trecută, să punem lucrurile la punct. Dacă se dorește ca FC Argeș să revină în Liga 1.

Reprezentăm un nume uriaș, istorie, tradiție, cu jucători uriași care au trecut pe aici și e păcat că nu putem face lucrul acesta. Dar nu putem rezolva lucrurile peste noapte, să batem din palme și să jucăm ca Manchester City. Nu, nu se poate! Nu! Trebuie să stabilim care sunt următorii pași. Așa, vor mai veni zece antrenori, 50-70 de jucători și degeaba, degeaba se vor face schimbări, pentru că vei rămâne la același nivel.

Nu poți progresa așa! Trebuie un plan bun, să îl stabilești. Ar fi păcat să nu se întâmple asta, dar eu îmi spun părerea. Am experiență mare în fotbal… mă rog, dacă se dorește, dacă nu, mergem în continuare cum am mers până acum”, spunea, printre altele, Neagoe.

”Neagoe are dreptate, dar eu i-am explicat clar în față din ce motiv vreau să mă retrag. L-am sfătuit să rămână pe loc, deoarece el are contract cu FC Argeș”, Viorel Tudose, sponsorul principal al CFC Argeș, într-o reacție avută după declarațiile lui Eugen Neagoe.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-si-a-primit-replica-de-la-mioveni-19302444

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-tudose-pune-piciorul-in-prag-si-are-o-conditie-sa-mai-dea-bani-la-cfc-arges-19302005

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-a-rabufnit-conducerea-ca-si-inexistenta-la-cfc-arges-19301839

Iulian ANGHEL 13 Mar. 2024, 10:56 Liga 2
Pe aceeași temă