Eugen Neagoe, primele declarații după ce a preluat CFC Argeș: ”Nu a fost deloc ușor să iau această hotărâre. Dacă antrenezi în Liga a 2-a nu este o rușine sau nu înseamnă că nu mai ești un antrenor valoros.” Primii colaboratori din stafful său

Marius ANGHEL 09 Oct. 2023, 19:32 Liga 2

Eugen Neagoe este noul antrenor principal al echipei Campionii FC Argeș începând de luni, 9 octombrie 2023. Acesta a fost prezentat oficial de către sponsorul principal Viorel Tudose, cel care i-a făcut un ”presing foarte agresiv”, după cum omul de afaceri a dezvăluit singur, cu toate că, la ora conferinței, clubul încă avea contract cu antrenorul principal Eugen Beza.

Cel care ultima dată a condus Universitatea Craiova, inclusiv în primele etape ale acestui sezon de SuperLigă, a vorbit despre ce l-a convins să coboare în Liga 2 să antreneze și cum vede proiectul care i s-a propus.

Eugen Neagoe, despre acordul cu Campionii FC Argeș: ”Nu înseamnă că Liga a 2-a este o rușine sau dacă antrenezi în Liga a 2-a nu mai ești considerat un antrenor valoros”

Neagoe a spus că cel care l-a dorit la echipa din Pitești a fost Viorel Tudose, însă a vorbit la telefon și cu primarul, demonstrând încă o dată că Cristian Gentea are un cuvânt mult mai important decât președintele sau mulții conducători pe care îi are clubul. Nu i-a fost ușor să accepte oferta, să coboare în Liga 2, spunând că nu vede acest pas în spate drept ceva rușinos sau ceva care să îi scadă din cotă.

”Am venit la hotărârea domnului Tudose și, implicit, a domnului primar – cu dumnealui telefonic am vorbit, dar cu domnul Tudose m-am întâlnit de două ori, am vorbit și, sincer, FC Argeșu’ este un club mare, cu o istorie foarte importantă, bogată în România. Din păcate, în această perioadă este în Liga a 2-a. Sigur, nu a fost deloc ușor pentru mine, să iau această hotărâre. Am antrenat mulți ani în prima ligă. Ok, asta nu înseamnă că Liga a 2-a este o rușine sau dacă antrenezi în Liga a 2-a nu mai ești considerat un antrenor valoros. Nu am gândit deloc așa, pentru că este vorba despre FC Argeș, un club mare, un club care a dat țării noastre jucători imenși, începând cu cel mai mare, cu Gicu Dobrin, dar și mulți alții, mulți pe care i-am avut adversari, pe unii dintre ei i-am avut colegi. Dar nu avem acum timp să depănăm amintiri, o vom face altă dată cu mare plăcere.

Proiectul, am discutat, am fost foarte corect, foarte deschis, am vorbit și cu domnul Tudose foarte mult, am vorbit și cu domnul primar, i-am explicat cum văd eu lucrurile. Sigur, așa cum v-a spus și domnul Tudose, avem contractul împărțit în două perioade, obligatoriu să promovăm în Liga 1, iar contractul se va duce mai departe până în 2027. Sper și vom încerca, vom face tot ce depinde de mine să reușim în acest an, dar este un moment destul de greu. Știu, am văzut jocurile echipei. În acest moment, dacă ne uităm în clasament, echipa este pe locul 12, este o diferență destul de însemnată de puncte (n.r. – doar trei puncte față de ultima clasată pe pozițiile de calificare în play-off), dar asta nu înseamnă că nu este realizabil obiectivul. Dar, cu siguranță, trebuie ca echipa să revină cât mai rapid în prima ligă”, a spus, la început, Eugen Neagoe.

  • Neagoe a mai antrenat o singură dată în Liga 2, pe FC Drobeta Turnu Severin, de la începutul anului 2009. După jumătate de an petrecut la echipa din Mehedinți, la care a avut ca obiectiv promovarea, dar nu a reușit-o, a plecat în Cipru, tot la o echipă de ligă secundă, la ASIL Lysi.

Doar Paul Ciobanu rămâne din vechiul staff tehnic. Ionuț Boșneag și Bebe Bărbulescu, noii colaboratori ai lui Neagoe

Momentan, din stafful tehnic cu care clubul a început sezonul și a rămas și după demiterea lui Alexandru Pelici va continua doar ”secundul” Paul Ciobanu, antrenor de acasă al Argeșului. În rest, antrenorul principal Eugen Beza, antrenorul de portari Eugen Anghel și preparatorul fizic Bogdan Ungureanu nu mai intră în calculele conducerii. Beza anunța de vineri că și-a dat demisia, însă, acesta încă se află sub contract cu clubul!

Despre componența staffului a vorbit Viorel Tudose, acesta intervenind să răspundă înaintea lui Neagoe, celui căruia i-a fost pusă întrebarea. Ionuț Boșneag va fi noul antrenor cu portarii, iar Bebe Carmel Bărbulescu, ultima dată în fotbalul profesionist la Petrolul, până în vară, va fi noul preparator fizic al echipei. Se dorește încă un antrenor secund, însă cel dorit inițial de noul antrenor principal a refuzat propunerea, Tudose având o reacție ironică la adresa acestuia.

”Este o problemă internă a clubului FC Argeș, pe care o să o aducem la cunoștință presei în perioada următoare (n.r. – despre ceilalți componenți ai staffului, nemaidoriți, în afara lui Ciobanu). Stafful domnului Eugen Neagoe este compus din Ionuț Boșneag, fost jucător la FC Argeș, și Bebe Bărbulescu, un preparator fizic cu care domnul Neagoe a lucrat la Astra și care ultima dată a fost la Petrolul Ploiești, dacă am reținut bine. Și o să mai fie un antrenor secund, pe care o să-l anunțăm zilele următoare, ținând cont că prima opțiune pe care domnul Neagoe a avut-o nu a reușit să aleagă FC Argeș, să spun așa, ghilimelele le puneți dumneavoastră”, a comentat sponsorul Viorel Tudose.

  • Eugen Neagoe a semnat un contract care este valabil în primă fază până în vara anului 2025, iar dacă se reușește promovarea, în 2024 sau în 2025, atunci i se va prelungi automat contractul până în vara anului 2027.

Neagoe, întrebat acum despre ce transferuri va face la iarnă sau ce buget are!! Viorel Tudose a intervenit

Noul antrenor al echipei Campionii FC Argeș a fost întrebat cum i se pare lotul de jucători, dacă va mai face transferuri! Neagoe a răspuns cu bun simț.

”Până în iarnă, acesta va fi lotul, nu se va putea schimba. Acum, nu aș putea să vă spun câți jucători vor pleca, câți jucători vor rămâne, fiindcă v-aș minți și nu fac așa ceva. Sigur, orice antrenor și orice echipă își dorește în permanență să întărească echipa, ca valoarea ei să crească. Acum, după discuțiile pe care le-am avut, am spus că probabil unu-doi-trei jucători vor mai fi nevoie și îi vom aduce, dar vom încerca să aducem jucători care să ajute, să crească nivelul echipei, nu să aducem jucători doar de dragul de a aduce jucători”, a răspuns Eugen Neagoe, care apoi a fost întrebat despre bugetul de transferuri!? ”În acest moment, din ce știu eu, clubul este foarte bine financiar, nu este nicio problemă, iar din discuțiile pe care le-am avut cu domnul Tudose nu s-a pus problema. Dacă este nevoie să aducem jucători, vom aduce”, a spus, ușor stânjenit, Neagoe.

A intervenit însă Viorel Tudose, a cărui firmă va continua să sprijine financiar clubul, iar acest lucru a fost comunicat zilele trecute și de CFC Argeș, când presa scria că Eugen Beza a demisionat.

”Clubul FC Argeș este într-un impas în acest moment în privința rezultatelor, fiind în Liga a 2-a. Anul trecut, în această vreme, visam la play-off și inclusiv la cupele europene. Acum suntem în Liga a 2-a. Din acest motiv, orice efort pe care FC Argeș, din punct de vedere financiar, poate să-l facă pentru a acoperi anumite minusuri în evoluția unor jucători și aducerea altor jucători, pe care domnul Neagoe îi consideră necesari, dar necesari nu pe termen scurt, ci pe termen mediu și lung. Domnul Neagoe are un proiect pe trei ani și jumătate. Domnia sa trebuie să se gândească la jucători și puzzle-ul pe care trebuie să-l facă este o echipă care să joace un fotbal de calitate în viitorul nu îndepărtat. Așadar, orice efort financiar din partea FC Argeș pentru a construi o echipă care peste câțiva ani să se bată la cupele europene nu este imposibil”, a încercat să lămurească Tudose.

Neagoe, ironie cu trimitere la Christoph Daum, când a explicat cum și-ar dori să joace CFC Argeș cu el antrenor

”Ce fotbal va juca FC Argeș sub comanda dumneavoastră?”, a fost o altă întrebare primită de Neagoe, la care Tudose a început să râdă și antrenorul nu s-a putut abține nici el. De altfel, în multe momente din conferința de presă, întrebările primite de cei doi le-au stârnit zâmbete sau râsete. De exemplu, la o întrebare în care era pus să spună dacă i-a fost greu să accepte ofera unei echipe din Liga 2, în condițiile în care el deja vorbise despre acest lucru, Neagoe a dat impresia că se va enerva, dar s-a calmat rapid și a explicat din nou.

”Trebuie să fi foarte echilibrat. Am auzit multe povești. Dacă vă aduceți aminte, cu mulți ani în urmă, a venit antrenor străin, din Germania (n.r. – se referă la Christoph Daum), la echipa națională, și ne-a spus că vom ataca și când nu vom avea mingea. Nu am să promit așa ceva, pentru că este imposibil. Dar cred că ați văzut, în funcție de echipele pe care le-am antrenat, am avut echipe care dominau adversarii, echipe care jucau foarte ofensiv, echipe care aveau un joc echilibrat. Din punctul meu de vedere, trebuie să ai o echipă echilibrată, care să nu primească gol cu ușurință, care poate marca goluri cu ușurință. Asta înseamnă să faci ambele momente ale jocului, și apărarea, și atacul foarte bine. Asta nu înseamnă că dacă vă spun acum că vom juca doar ofensiv, ne vom duce, vom aia, vom și face așa. Eu nu sunt în fața dumneavoastră ca să vă mint, să vă păcălesc, să păcălesc suporterii, să le spun că de mâine FC Argeș va juca numai pe atac, pentru că este imposibil. Nicio echipă din lume nu face lucrul ăsta. Inclusiv Manchester City se apără și se apără cu toți cei 10 jucători de câmp, inclusiv cu Haaland în ultimii 30 de metri, dacă este nevoie. Vin și fac și faza de apărare. Vreau ca echipa noastră să demonstreze pe teren că este o echipă valoroasă, care știe ce are de făcut, pe care oamenii trebuie să o respecte, asta vreau și vom ajunge acolo”, a spus Eugen Neagoe despre ceea ce își dorește să facă la CFC Argeș.

A intervenit din nou și Viorel Tudose. ”Sper ca FC Argeș sub comanda lui Eugen Neagoe să joace exact ca presingul pe care l-am făcut eu la Eugen Neagoe în această perioadă de trei săptămâni”, a spus sponsorul.

”Seriozitate, muncă, respect”

În final, Neagoe a fost pus să spună trei reguli de bază pe care jucătorii trebuie să le respecte sub comanda sa.

”În lotul echipei FC Argeș sunt câțiva jucători care au lucrat cu mine și știu foarte bine regulile mele. Seriozitate, muncă, respect. Respectul trebuie să fie reciproc. În primul rând trebuie să-și respecte meseria, să se respecte pe ei. După aceea, să respecte suporterii, oamenii care i-au adus, au crezut în ei, le-au dat șansa să joace la FC Argeș. Sunt lucruri simple, pe care eu le consider foarte importante. Jucătorii care nu vor face ceea ce stabilim se vor elimina singuri, nu-i voi elimina eu. Asta este viața fotbaliștilor”, a mai declarat Neagoe.

Pentru Eugen Neagoe urmează două săptămâni în care să-și cunoască jucătorii, campionatul fiind întrerupt pe perioada meciurilor echipelor naționale. Va debuta la CFC Argeș la meciul de pe teren propriu, de la Mioveni, cu CSM Slatina, programat în etapa a 10-a a Ligii 2, peste două weekenduri.

  • 12 este locul ocupat în acest moment de Campionii FC Argeș în Liga 2, după nouă etape, cu 11 puncte acumulate. Ultimele două locuri care duc în play-off-ul de promovare, 5 și 6, sunt ocupate în acest moment de CSC Dumbrăvița și Corvinul Hunedoara, ambele având câte 15 puncte.

Conferința de presă în care Eugen Neagoe a fost prezentat de Viorel Tudose ca antrenor la CFC Argeș:

https://www.youtube.com/watch?v=fHRkXdBE2eo

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-noul-antrenor-al-campionii-fc-arges-19288234

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-beza-a-demisionat-de-la-campionii-fc-arges-19287902

https://liga2.prosport.ro/nationale/noua-jucatori-din-liga-2-luati-la-romania-u20-si-romania-u21-19288182

Marius ANGHEL 09 Oct. 2023, 19:32 Liga 2
Pe aceeași temă