CFC Argeș l-a instalat antrenor pe Eugen Neagoe, însă nu mai are ca obiectiv obligatoriu promovarea! Viorel Tudose, despre contractul noului ”principal” și de ce nu-și va permite să-l dea afară: ”Nici domnia sa nu-și permite să plece”

Marius ANGHEL 09 Oct. 2023, 21:28 Liga 2

Viorel Tudose, principalul sponsor al Campionii FC Argeș, a fost cel care a prezentat de această dată noul antrenor principal al echipei, al treilea în acest sezon din care au trecut nouă etape.

Eugen Neagoe este alesul, după Alexandru Pelici (etapa 1-4) și Eugen Beza (etapele 5-9), iar afaceristul a spus că a avut o ”tatonare de vreo trei săptămâni” cu acesta, discuțiile având succes datorită ”presingului foarte agresiv al meu”, așa cum și-ar dori să joace și echipa sub conducerea noului antrenor.

Eugen Neagoe, despre contractul său cu Campionii FC Argeș: ”Un contract corect, și din punct de vedere al meu, și din punct de vedere al clubului”

La conferința de presă de prezentare a lui Eugen Neagoe, jurnaliștii au pus întrebări despre planuri de viitor îndepărtat, ce ținte are echipa dacă se va reveni în prima ligă rapid, asta, în condițiile în care CFC Argeș se află acum abia pe locul 12 în clasamentul Ligii 2, iar jocul prestat nu este unul tocmai bun. Abia instalat, Neagoe a zâmbit, stânjenit, la auzut acestor întrebări, însă a răspuns cum a putut mai bine. ”Poate să vă spună domnul Tudose. Sigur, totul e stabilit. Este un contract corect, zic eu, și din punct de vedere al meu, și din punct de vedere al clubului”, a fost unul dintre răspunsurile antrenorului.

Promovarea la finalul acestui sezon nu mai este obligatorie. Viorel Tudose, despre acordul cu Neagoe: ”Contractul este făcut cu câștigarea titlului de campioană”

Apoi a intervenit Viorel Tudose, care, surprinzător, a spus că promovarea ”nu este un obiectiv” imediat, așa cum s-a declarat până acum de către conducătorii și foștii antrenori ai echipei. După spusele acestuia, Neagoe trebuie să ducă CFC Argeș în SuperLigă cel târziu în vara anului 2025. Astfel că o nereușită la finalul acestui sezon nu va fi privită ca o tragedie, așa cum era considerată până acum.

Tudose a dat apoi detalii sintetizate despre contractul pe care clubul l-a semnat cu Eugen Neagoe. Câștigarea primei ligi este și ea amintită în contractul antrenorului!

”Sunt câteva clauze confidențiale acolo, dar îmi permit să le sintetizez eu foarte simplu. Acest contract are două perioade. O perioadă este până în 2025, 30 iunie, dată limită la care domnul Neagoe trebuie să promoveze în prima ligă. Dacă FC Argeș, cu domnul Neagoe pe banca tehnică, va reuși promovarea în acest sezon, ceea ce ne dorim cu toții, automat contractul se prelungește, în ambele cazuri, până în 2027. Dar, domnul Neagoe a vrut să punem acest ”timeing” 2025, și eu am fost de acord, fiindcă echipa se află acum într-o situație dificilă. O știm cu toții și nu mai trebuie să ne ascundem după cuvinte și să spunem că totul este roz și un o să avem probleme. Va fi un drum greu, o promovare anul acesta pentru prima scenă. Dar, cunoscându-l pe domnul Neagoe, cunoscându-i abilitățile, știind și cine va veni noul director executiv, eu cred că FC Argeș are capacitatea să promoveze din acest an. Dar nu este un obiectiv. Ne dorim cu toții să promovăm, dacă vom avea aportunitatea să promovăm, nu ne vom da la o parte și vom promova ori direct, ori la baraj. Dar, obiectivul domnului Neagoe este promovarea la sfârșitul anului 2025. De acolo, contractul se prelungește automat până în 2027. El putându-se prelungi pe trei ani și din 2024, dacă va reuși să promoveze.

(…) Inclusiv contractul este făcut cu câștigarea titlului de campioană, dacă va fi posibil. Noi vom face tot ce este posibil omenește ca să ajungem acolo”, a spus Tudose.

Manager executiv la CFC Argeș cu ”nume de rezonanță în fotbalul românesc”

Pe de o parte, Tudose spune că promovarea nu mai este obligatorie la finalul acestui sezon, fiindcă va fi un drum greu, dar, pe de altă parte, este încrezător că se va promova, știindu-l pe Eugen Neagoe, însă și pe noul manager executiv pe care îl va numi în scurt timp.

”Astăzi, 9 octombrie, nu putem să dăm un nume. O să aflați la momentul respectiv. Dar va fi un nume de rezonanță în fotbalul românesc”, a spus Tudose despre aducerea unui manager executiv la CFC Argeș.

Nu este însă clar dacă managerul executiv va lua locul directorul executiv Daniel Stanciu, acesta fiind văzut public mai mult în postura de analist tv decât de oficial al echipei din Pitești.

Tudose spune că nu va riscă să-l demită pe Neagoe. ”Mi s-ar găuri buzunarele. Și în cazul lui dumnealui va fi la fel”

Pe de altă parte, discutând tot despre contractul antrenorului Eugen Neagoe, Viorel Tudose a spus că în cazul acestuia nu-i va fi deloc ușor să îl dea afară, dacă nu va avea rezultate. Însă nici lui Neagoe nu-i va fi ușor să plece de la club, dacă va dori să meargă în altă parte.

”Nu-mi permit să-l dau afară pe Eugen Neagoe, pentru că mi s-ar găuri buzunarele. Și nici domnia sa nu-și permite să plece, pentru că, la fel cum am spus despre mine, și dânsul ar putea să spună despre domnia sa. Am cimentat un contract, deși, din punctul meu de vedere, nu mai trebuia cimentat cu clauze, pentru că acest gentlemen agreement pe care l-am avut prin acea bătaie de palmă în urmă cu 48 de ore a fost esențial și sper ca acea bătaie de palmă să însemne noul FC Argeș”, a mai spus Tudose despre contractul dintre Campionii FC Argeș și Eugen Neagoe.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-primele-declaratii-dupa-ce-a-preluat-cfc-arges-19288250

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-noul-antrenor-al-campionii-fc-arges-19288234

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-beza-a-demisionat-de-la-campionii-fc-arges-19287902

Marius ANGHEL 09 Oct. 2023, 21:28 Liga 2
Pe aceeași temă