Nicolae Dică pune paie pe foc, după ce sponsorul CFC Argeș spunea că are informații că se fac presiuni pentru îndepărtarea lui Eugen Neagoe. ”Nu aş avea nicio problemă să colaborăm. Nu port ranchiună”

Marius ANGHEL 15 Dec. 2023, 13:14 Liga 2
Nicolae Dică pune paie pe foc, după ce sponsorul CFC Argeș spunea că are informații că se fac presiuni pentru îndepărtarea lui Eugen Neagoe. ”Nu aş avea nicio problemă să colaborăm. Nu port ranchiună”

Nicolae Dică nu este deloc deranjat de atacurile primite din partea clubului Campionii FC Argeș și, în special, sponsorul său, de recentele declarații ale lui Viorel Tudose, care îl vizau, și spune că este dispus să colaboreze din nou cu echipa piteștenă.

Declarația lui Dică vine la scurt timp după ce Tudose afirma pentru ProSport că știe că se încearcă pe la spatele său demiterea antrenorului Eugen Neagoe, nu numea pe nimeni, dar toate indiciile îl indicau pe Nicolae Dică.

Fostul atacant este liber de contract din luna august 2023, când s-a despărțit de FCU Craiova FC, echipă din prima ligă pe care a antrenat-o o scurtă perioadă de timp, din iulie 2023.

Nicolae Dică nu poartă ranchiună nimănui de la CFC Argeș: ”Nu aş avea nicio problemă să colaborăm nici acum, nici pe viitor”

Declarat persona non grata după ce la finalul verii a ”îndrăznit” să meargă la Botoșani să negocieze preluarea echipei din prima ligă în loc să accepte din prima oferta primită de a reveni pe banca formației Campionii FC Argeș, Nicolae Dică spune acum că nu poartă ”ranchiună” și că este deschis unei colaborări cu trupa piteșteană.

”Ştiu că FC Argeş doreşte aducerea unui preşedinte, mai multe nu pot spune, că nu sunt în club. FC Argeş e clubul meu de suflet, unde am făcut primii paşi în fotbal. Sunt un om care nu a purtat ranchiună pe cineva, mai ales pe persoanele care vin cu bani în fotbal, cum e domnul Tudose, care aduce câteva sute de mii de euro pe an. 

Pentru binele lui FC Argeş spun că am şi uitat (n.r. – conflictul). Nu aş avea nicio problemă să colaborăm nici acum, nici pe viitor. Nu port ranchiună, că nu vin mulţi cu bani de acasă să vină să investească. Au fost nişte discuţii, dar pe viitor poate vom discuta faţă în faţă. 

FC Argeş are nevoie de investitori şi îmi doresc ca domnul Tudose să rămână, îmi doresc FC Argeş în prima ligă, îmi doresc ca FC Argeş să vândă jucători pe bani mulţi. Nu am nicio problemă şi chiar am vrut să ies să spun treaba asta. 

Pentru binele lui FC Argeş nu am nicio problemă cu domnul Tudose. Sezonul ăsta are 2-3 la sută şanse să prindă play-off-ul, dar îmi doresc ca în anii următori FC Argeş să ajungă în prima ligă. Apare şi stadionul nou, ştiu cât de mult primăria îşi doreşte noul stadion”, a declarat Nicolae Dică, citat de OrangeSport.

Nicolae Dică a antrenat actuala echipă din Pitești în două perioade, între decembrie 2015 și mai 2017, în Liga 3, când purta numele de SCM Pitești și o promova în Liga 2 din a doua încercare, și între iunie și octombrie 2019, în Liga 2, când clubul trecea de la Fotbal Club Argeș, de drept public, la Campionii FC Argeș, de drept privat, prin cesionarea locului în campionatul ligii secunde.

Viorel Tudose amenința cu retragerea sponsorizării echipei dacă Neagoe va fi îndepărtat. Dică, bănuit că ar fi în spate

Declarația lui Nicolae Dică vine după ce, zilele trecute, sponsorul CFC Argeș, Viorel Tudose, spunea că este la un pas să își retragă sprijinul financiar dacă antrenorul Eugen Neagoe va fi demis de la echipă, informație pe care o are din anumite surse. Declara că știe că se fac anumite presiuni din partea unui ”fost bun fotbalist al lui FC Argeș, glorie nu o pot numi”, acum antrenor, pentru ca Neagoe să fie îndepărtat, iar respectivul să fie numit în locul său. Nu i-a dat numele, dar toate indiciile oferite duceau către Nicolae Dică.

”Sunt multe lucruri de spus, iar eu nu fug de răspundere, ca alții. Dar, vreau să vă spun ceva foarte important. Am un mesaj de făcut, iar eu sper că cine trebuie să îl vadă, îl va vedea. Dacă se reușește așa cum am auzit că se încearcă de câtre un fost bun fotbalist al lui FC Argeș, glorie nu o pot numi, că nu a câștigat nimic pentru FC Argeș, ci a câștigat prin alte părți, îndepărtarea lui Neagoe și numirea sa în locul acestuia, atunci eu voi pleca de la echipă în următoarea secundă și îmi voi retrage sprijinul financiar.

I-am spus chiar și acestui fost fotbalist al lui FC Argeș, care acum e antrenor, să își vadă de treaba lui și să nu mai încerce pe la spatele meu prin diferite canale îndepărtarea lui Neagoe și numirea sa în funcția de antrenor principal. Tot încearcă o lovitură de palat ca să îmi demonstreze el mie ce mare și tare este el. Deci, mă repet, dacă reușește cumva pe la spatele meu acest lucru, atunci eu voi pleca imediat de la FC Argeș. Nu îi voi da numele, dar sunt sigur că o să vă dați voi seama la cine mă refer”, a spus Tudose pentru ProSport.

Tudose și CFC Argeș spuneau în august 2023 că nu vor mai lucra cu Nicolae Dică

La conferința de presă de prezentare a lui Eugen Neagoe ca antrenor la CFC Argeș, Viorel Tudose a vorbit la plural despre antrenori cu care a negociat în acea perioadă, însă s-a referit în mod expres la Nicolae Dică, pe care l-a dorit în locul lui Alexandru Pelici. Dică ar fi revenit la echipă, însă a fost ofertat și de FC Botoșani, a mers la discuții la trupa din Moldova, unde nu a semnat.

Tudose a aflat atunci și s-a simțit trădat de Dică, fiindcă antrenorul a trecut clubul din orașul natal în plan secund în fața unei prim-divizionare. L-a atacat public, Dică a răspuns, iar clubul alb-violet a avut și el o reacție în care s-a poziționat de partea lui Tudose și a comunicat că fostul atacant nu va mai fi ofertat niciodată să vină ca antrenor.

”Sunt foarte dezamăgit și mâhnit. Simt că foștii mari fotbaliști ai lui FC Argeș nu doresc să ne ajute la greu sub nicio formă. Unul dintre ei este domnul Nicolae Dică, cel care dacă nu era FC Argeș în viața lui poate că nu ajungea niciodată la Steaua (n.r. – FCSB) și devenea un vânzător sau muncitor prin raioanele de la Bricostore sau Carrefour.
Ca suporter al lui FC Argeș mi-l doresc în continuare pe Dică antrenor principal la noi, dar ca manager, oficial și sponsor vă anunț public că atât timp cât eu voi ma fi la aceasta echipă Dică nu va mai avea șansa niciodată să mai fie antrenorul lui FC Argeș. Vă garantez! De ce? Ce mi-a făcut el mie nu se face niciodată. Mă înțeleg cu el să vină la FC Argeș, îl așteptăm să vină de la Budapesta, iar el se duce în Botoșani. Bravo! Deci tu îi întorci la greu spatele clubului care te-a crescut și care te-a dat în lumea fotbalului mare. Și ce a făcut la Botoșani? A constatat că pârjoalele moldovenești ard prea tare. S-a fript și a plecat și cu buza umflată de acolo. El a dat clubul care l-a crescut pe mirajul primei ligi. Îl felicit încă o dată pentru alegerea făcută. Ăștia sunt foștii mari fotbaliști ai lui FC Argeș”, declara Viorel Tudose despre Dică.

”Ne exprimam regretul pentru decizia lui Nicolae Dică, iar poziția oficială a clubului este identică cu a dlui Viorel Tudose, principalul sponsor al echipei, de nu mai colabora cu acesta din poziția de antrenor”, comunica, la finalul lunii august a anului 2023, Campionii FC Argeș.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-azdren-llullaku-despre-parcursul-ceahlaului-in-prima-parte-a-ligii-2-19296101

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-inca-asteapta-pentru-numirea-presedintelui-19296027

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-tudose-ameninta-ca-se-retrage-de-la-cfc-arges-daca-eugen-neagoe-va-fi-demis-19295980

Marius ANGHEL 15 Dec. 2023, 13:14 Liga 2
Pe aceeași temă