Viorel Tudose, ironic după remiza Argeșului cu Metaloglobus. Cel care a jucat la două capete în acest sezon, zilele trecute sărbătorind o promovare, vorbește despre aducea lui Dănuț Coman și implicarea sa la Gloria Buzău

Marius ANGHEL 13 May. 2024, 15:51 Liga 2
Viorel Tudose, ironic după remiza Argeșului cu Metaloglobus. Cel care a jucat la două capete în acest sezon, zilele trecute sărbătorind o promovare, vorbește despre aducea lui Dănuț Coman și implicarea sa la Gloria Buzău

Viorel Tudose a jucat la două capete în acest sezon de Liga 2 și, public, plânge cu un ochi și râde cu altul!

Principalul sponsor al Campionii FC Argeș a avut o ediție de campionat dezastruoasă cu echipa la care au stat pe bancă Alexandru Pelici, Eugen Beza și Eugen Neagoe, iar, pe de altă parte, sponsorul Gloriei Buzău a coborât în iarbă și s-a bucurat de promovarea în prima ligă alături de premier și primarul Buzăului, făcând o baie de public, cu fularul trupei din Crâng la gât.

După ultimul meci al CFC Argeș în acest sezon, Tudose a ironizat rezultatul înregistrat de trupa lui Neagoe, în condițiile în care nici măcar nu știa unde a avut loc jocul, a vorbit despre prezența în tribună a lui Dănuț Coman, dar și despre planuri de viitor cu marea dezamăgire a ediție 2023-2024 a ligii secunde.

Viorel Tudose, ironic după remiza Argeșului din ultima etapă a play-out-ului Ligii 2: ”Ne bucurăm că ultima impresie contează, o remiză cu Metaloglobus”

În ultimul meci din acest sezon, CFC Argeș a jucat la Clinceni cu Metaloglobus București, o partidă pe care a terminat-o la egalitate, scor 1-1, după ce gazdele au deschis scorul prin Dragoș Huiban (53), care în prima repriză ratase un penalty, iar Patrick Dulcea (63) a egalat.

Contactat de cei de la Metropola TV pentru a vorbi despre meci, Tudose a răspuns cu un ton foarte vesel și a ironizat rezultatul înregistrat împotriva Metaloglobusului, echipă cu care CFC Argeș a terminat și la egalitate de puncte, 34, dat bucureștenii s-au situat deasupra în clasament, datorită numărului de puncte mai mare avut la finalul sezonului regular, 26 față de 24.

”Dacă credeți că pentru noi o remiză cu Metaloglobus este importantă, atunci nu știm ce obiectiv am avut noi în acest sezon. Primul obiectiv a fost intrarea în play-off și apoi promovarea, dacă se poate direct, dacă nu, la baraj. Acum ne bucurăm că ultima impresie contează, o remiză cu Metaloglobus”, a spus, ironic, Viorel Tudose.

  • CFC Argeș a jucat în Grupa A a play-out-ului Ligii 2 și a terminat pe locul 4 din 7, cu 34 de puncte acumulate, sub CSM Reșița, Ceahlăul și Metaloglobus.

Prezența lui Dănuț Coman la meci, neîntâmplătoare, spune Tudose

La meciul desfășurat la Clinceni, casa Metaloglobusului din vara trecută, a asistat și Dănuț Coman, fostul președinte al FC Hermannstadt, curtat în această perioadă de mai multe echipe, printre care Campionii FC Argeș, CFR Cluj și Universitatea Cluj.

Tudose spune că prezența fostului portar la joc nu a fost una întâmplătoare. A declarat că vorbește depre aducerea lui Coman de doi ani și jumătate, asta, deși niciodată nu i-a pronunțat numele.

”Eu vorbesc de Dani Coman de doi ani și jumătate. Nu știu de ce vi se pare întâmplătoare prezența lui la Chiajna sau unde s-a jucat meciul! (n.r. – meciul s-a jucat la Clinceni) La Clinceni, scuzați-mă. Da, suntem în discuții avansate cu Dani Coman pentru preluarea funcție de președinte al clubului FC Argeș”, a comentat sponsorul principal al clubului din Pitești, care a mai spus, ulterior, că speră ca Dănuț Coman să semneze contractul începând din noua săptămână.

Viorel Tudose așteaptă semnătura lui Dănuț Coman și șochează: ”Eu aș merge doar pe jucători tineri, din propria pepinieră, chiar cu riscul de a mai rata o promovare”

Despre parcursul dezastruos al echipei care în vară retrograda din prima ligă, își aducea jucători cu nume cel puțin la acest nivel fotbalistic și își propunea, alături de cealaltă retrogradată Chindia, un loc direct promovabil, Viorel Tudose spune că a fost unul din care s-a învățat.

În noua ediție a Ligii 2, una în care prevede și mai dificilă lupta pentru promovare, sponsorul clubului din Pitești spune că se țintește întoarcerea în prima ligă, dar, tot el declară că ar mai sta un an în eșalonul secund pentru a forma un lot puternic, care apoi să ”sperie” fotbalul românesc!

În discursul său, Tudose vorbește despre utilizarea ”doar de tineri jucători din propria pepinieră”, adică exact ceea ce spune aproape la fiecare conferință de presă antrenorul Eugen Neagoe, că nu este posibil așa ceva, iar de fiecare dată pare iritat când e întrebat despre planurile sale de joc.

Totodată, Tudose a spus că speră ca de luni, adică de astăzi, să se ajungă la un acord pentru aducerea ca președinte a lui Dănuț Coman.

”Obiectivul domnului Neagoe în sezonul viitor este promovarea. Clar. Anul acesta, când a venit la FC Argeș, la jumătatea sezonului, bineînțeles că noi retrăsesem acel obiectiv de promovare. Dacă se întâmpla să fim acolo, era bine, dacă nu am reușit, asta este! Acum, nu putem să câștigăm toate meciurile în care intrăm, adică nu putem… Eu am spus că este falimentul unui proiect. Într-adevăr, este falimentul unui proiect, dar nu poți să câștigi în permanență totul. Este, într-adevăr, un sezon ratat, dar un sezon din care am învățat din greșeli. Am învățat că indiferent ce nume ar avea jucătorii, dacă nu joci cu sufletul, cu inima pentru culorile unei echipe, degeaba joci. Nu poți să aduci jucători care au doar nume.

Restul este o poveste care s-a sfârșit urât pentru noi. Eu, în primă fază, am spus, și îmi mențin, că este un sezon ratat, dar am învățat din această ratare că trebuie să ne organizăm, să fim foarte bine ancorați în lumea fotbalului din Liga a 2-a, pentru că fotbalul din Liga 2-a este diferit de fotbalul din prima ligă, și va trebui să ne așezăm de luni la masă, să strabilit strategia, să vedem politica de transferuri. Eu aș merge doar pe jucători tineri, din propria pepinieră, chiar cu riscul de a mai rata o promovare, dar trebuie să construim o echipă care să se bată peste doi-trei ani acolo sus de tot, unde ne dorim!

Și Dani Coman sper să semneze săptămâna aceasta cu noi, sper ca FC Argeș să intre într-o normalitate și să ne așezăm la o muncă foarte bine și peste doi-trei ani, când mă sunați, să vorbim de o performanță foarte bună a unei echipe românești. Eu asta îmi doresc. Sper ca și ceilalți finanțatori ai lui FC Argeș să gândească la fel ca mine. De fapt, gândim la fel acum, dar și cum o să punem în practică. Îmi doresc foarte foarte mult, în primul rând, ca Dani Coman să semneze în această săptămână cu FC Argeș și să vedem cum vom face puzzle-ul ediției viitoare, pentru că trebuie să gândim foarte bine. La anul, promovarea va fi mult mai grea ca anul acesta și să vedem ce strategie vom aborda”, a spus Tudose la Metropola TV.

Eugen Neagoe avertiza săptămâna trecută: ”Aștept să se clarifice lucrurile, pentru că este deja târziu”

Nu mai departe de ziua de vineri, antrenorul Eugen Neagoe spunea, din nou, că CFC Argeș este dezorganizat, că încă așteaptă președintele despre care s-a vorbit încă de la începutul sezonul, dar și că vrea ca unele lucruri să fie clarificate, fiindcă deja începe să fie târziu pentru a face planurile privind noua ediție a Ligii 2.

”Practic, nu am fost organizați. Strategia nu a fost cea corectă și rezultatele spun acest lucru. Iar această strategie, dacă vorbim de ea, nu putem să o facem de azi pe mâine. Nu se fac așa lucrurile. Iar o echipă nu se construiește în două săptămâni. Dacă vrei să face ceva sănătos, trebuie să fie niște lucruri clare. Știți foarte bine că se discută despre venirea unui președinte, unui om cu mare experiență, unui om care să ne ajute foarte foarte mult. Aștept încă de când am venit aici să se întâmple aceste lucruri și încă nu s-au întâmplat până în acest moment. Eu mi-aș dori din suflet să se întâmple foarte rapid, acum, pentru că ar fi de mare ajutor echipei, clubului și, bineînțeles, mie, pentru că aș putea să am cu cine să rezolv toate lucrurile zilnice care se întâlnesc la o echipă de fotbal. O echipă de fotbal nu stă doar în antrenor și în jucători. Nu. O echipă de fotbal, de asta se și numește echipă, este construită și compusă din mai mulți membri în diferite funcții. Noi nu am fost organizați. Nu are importanță cum, ce, cine a făcut acea strategie. Nu vreau și nu sunt genul de antrenor care să arunc vina. Astea sunt lucrurile. Trebuie să fim foarte atenți ce facem de mâine încolo. Asta este foarte important. Și, sigur, trebuie să plecăm la luptă și, încă o dată, aștept să se clarifice lucrurile, pentru că este deja târziu, fiindcă trebuia ca până astăzi să avem câteva lucruri clare. Nu le avem încă și nu aș putea să vă spun mai multe lucruri în acest moment”, spunea Eugen Neagoe înaintea meciului cu Metaloglobus.

Viorel Tudose a sărbătorit pe teren, cu fularul Gloriei la gât, promovarea Buzăului în prima ligă, din campionatul în care a jucat și cealaltă echipă sponsorizată de el, CFC Argeș. ”Dacă mi se va cere ajutorul, voi ajuta Gloria Buzău cu același patriotism local”

Revenind la Viorel Tudose, inevitabil a fost întrebat și despre asocierea sa cu… o altă echipă din Liga 2, rivală a CFC Argeș în lupta pentru promovare, cel puțin la începutul sezonului. În condițiile în care situația de la clubul piteștean este așa cum antrenorul Eugen Neagoe nu s-a ferit să spună, neorganizat, fără o strategie clară, Tudose nu a lipsit de la meciul Gloriei Buzău de marți, în care trupa antrenată de Andrei Prepeliță a învins liderul Unirea Slobozia și a bifat promovarea matematică în prima ligă.

Tudose se dă mare fan al clubului din Pitești, însă marți seară a sărbătorit pe teren promovarea Buzăului în prima ligă. A avut inclusiv fularul Gloriei la gât, lucru pe care suporterii piteșteni cu siguranță nu îl văd ca pe un lucru bun.

”Haideți să lămurim. Eu sunt râmnicean, din județul Buzău. Pentru mine a fost o chestiune de patriotism local să ajut Gloria Buzău și să mă bucur pentru rezultatele acestei echipe. În continuare, dacă mi se va cere ajutorul, voi ajuta Gloria Buzău cu același patriotism local. Într-adevăr, Gloria a obținut o performanță, este a patra promovare pe care fotbalul buzoian o obține și este o performanță pentru acest oraș, căruia îi mai trebuie un stadion de ligă națională și cred că și la Buzău se poate dezvolta, în timp, o școală de fotbal care să devină un nume în fotbalul românesc. Pe de altă parte, Buzăul este la a patra promovare. Mie îmi place foarte mult ABBA (n.r. – este un joc de cuvinte în care A-ul vine de la prima ligă a fotbalului românes, iar B-ul vine de la liga secundă, adică speră ca Gloria să nu aibă un astfel de parcurs între cele două campionate), formația de muzică ABBA, chiar dacă este puțin retro, vintage, dar nu în fotbal. Buzăul trebuie să-și propună ca obiectiv să rămână în prima ligă și, concomitent cu rămânerea în prima ligă, construirea unei echipe foarte-foarte puternice”, a spus Viorel Tudose.

Să te afișezi și să sprijini financiar două cluburi din același campionat nu este un lucru cel puțin etic corect, însă Federația Române de Fotbal, organizatoarea Ligii 2, nu pare deranjată de această situație. Astfel, putem să ne imaginăm orice. Ca de exemplu, că victoria Argeșului la Buzău contra unei Glorii modeste atunci, scor 2-0, în sezonul regular, în etapa 11, nu a fost chiar întâmplătoare. Trupa piteșteană, atunci pe locul 13, încă mai avea speranțe la accederea în play-off, în timp ce echipa buzoiană se afla pe loc calificabil în grupa de promovare, pe 4!

De la dreapta la stânga, în tribuna stadionului din Buzău, la meciul în care Gloria a învins Unirea Slobozia și a promovat: Viorel Tudose (sponsor al CFC Argeș și Gloria Buzău), Emanoil Neagu (președinte CJ Buzău, acționar al Gloriei), Marcel Ciolacu (prim-ministrul României, buzoian) și Constantin Toma (primarul Buzăului, acțional al Gloriei).

Foto: Gloria Buzău și Constantin Toma

Marius ANGHEL 13 May. 2024, 15:51 Liga 2
Pe aceeași temă