Eugen Neagoe, dezamăgit de ce a trăit până acum la CFC Argeș: ”De multe ori m-am simțit umilit, ceea ce nu mi s-a întâmplat în toată cariera, nici ca fotbalist, nici ca antrenor”

Marius ANGHEL 10 May. 2024, 18:45 Liga 2
Eugen Neagoe, dezamăgit de ce a trăit până acum la CFC Argeș: ”De multe ori m-am simțit umilit, ceea ce nu mi s-a întâmplat în toată cariera, nici ca fotbalist, nici ca antrenor”

Campionii FC Argeș încheie acest sezon de Liga 2, unul ratat, ținând cont că la începutul său visa la o poziție direct promovabilă, cu un meci în deplasare, la Clinceni, contra celor de la Metaloglobus București. Partida are loc sâmbătă, 11 mai 2024, de la ora 11:00, iar miza pe care o are este una care contează doar pentru palmares.

CFC Argeș și Metaloglobus sunt la egalitate de puncte înaintea meciului direct din play-out-ul Ligii 2, iar formația care va câștiga are șansa să urce pe locul 2 în Grupa A, poziție care nu asigură nimic.

Eugen Neagoe a spus înaintea acestui joc că și-ar dori o victorie, pentru a se termina cu fruntea sus acest sezon, dar experimentatul antrenor a tras și concluzii dure despre situația clubului. Încă așteaptă președintele despre care s-a vorbit inclusiv la prezentarea sa, acum mai bine de jumătate de an în urmă, dar și un plan pentru ceea ce urmează.

Eugen Neagoe, înaintea meciului cu Metaloglobus, ultimul pentru CFC Argeș în acest sezon de Liga 2: ”Vreau să terminăm cu fruntea sus”

Meciul dintre Metaloglobus și Campionii FC Argeș se joacă la Clinceni, acolo unde trupa bucureșteană și-a organizat meciurile de acasă în acest sezon. Cele două echipe au fiecare câte 33 de puncte, nu mai au miza evitării retrogradării, iar cu o victorie în acest ultimul joc din ultima etapă a play-out-ului pot urca cel mult pe locul 2, în cazul în care Ceahlăul nu obține cel puțin o remiză în deplasarea de la Dumbrăvița.

”Este ultimul joc din acest campionat. Așa cum le-am cerut și băieților, sper să fie concentrați, cu o atitudine bună. Vreau să terminăm cu fruntea sus, chiar dacă nu a fost un an reușit, așa cum ne-am fi dorit, dar acum este foarte târziu, e tardiv să găsim scuze, să aruncăm vina dintr-o parte în alta. Am mai spus, știți foarte bine, nu sunt un tip să arunc dintr-o parte în alta mingea caldă. S-a plecat greșit încă din vară, strategia nu a fost cea corectă, s-a văzut pe tot percursul acestui campionat. Acum rămâne de văzut care vor fi deciziile pentru anul următor. Ar fi păcat să nu avem o strategie corectă, care să ne ducă acolo unde ne dorim cu toții, inclusiv suporterii, revenirea în prima ligă”, a spus Eugen Neagoe, care a început conferința prin a reproșa ofițerului de presă că l-a chemat la declarații într-un moment în care avea treabă cu jucătorii, trebuia să facă vizionarea, să analizeze adversarul.

”Sigur că ne dorim să câștigăm. Am pregătit în permanență jocurile de această manieră. De multe ori nu ne-a reușit, pentru că am întâlnit adversari mai bine pregătiți decât noi, adversari mai buni și, ok, chiar dacă în unele partide am jucat mai bine decât adversarul, am pierdut și din alte cauze. Dacă vă referiți la mulți tineri, ați văzut ce s-a întâmplat și la ultimul joc, cu Mircea Adelin. Un băiat foarte tânăr, care, din păcate, s-a accidentat și probabil va trebui să fim foarte-foarte atenți cu el, să vedem, în primul rând, dacă va fi cazul de operație, după aceea va trebui o perioadă de refacere. Este destul de complicat. Nu este așa simplu. Așa, mi-ar fi foarte ușor și mie să începem cu zece copiii jocul de mâine. Nu se poate, nu putem să facem așa ceva. În primul rând pentru că le facem lor rău. Copiii trebuie să intre treptat, nu pot juca în acest moment câte 90 de minute. Chiar dacă este Liga a 2-a, sunt jucători cu state vechi, sunt jucători cu experiență, jucători mai puternici decât copiii noștri. Chiar dacă sunt foarte talentați. Eu am debutat foarte mulți jucători tineri, inclusiv aici, la FC Argeș, pe unii dintre ei care nici nu erau în lot când am venit eu. (…)”, a mai spus Neagoe despre meciul cu trupa bucureșteană.

  • În sezonul regular, cele două echipe s-au întâlnit tot la Clinceni, în data de 3 septembrie 2023, iar rezultatul a fost unul de egalitate, scor 1-1, în urma golurilor marcate de Okan Chatziterzoglu (37) și Milcho Angelov (43).

Eugen Neagoe, dezamăgit de ce a trăit până acum la CFC Argeș: ”De multe ori m-am simțit umilit”

Experimentatul antrenor al trupei piteștene a fost pus apoi să tragă o scurtă concluzie a acestui sezon, a activității sale la CFC Argeș. Eugen Neagoe a început prin a spune că s-a simțit umilit și apoi a dus discuția înspre conducere, înspre organizarea de la club.

”Sunt foarte dezamăgit și de multe ori m-am simțit umilit, ceea ce nu mi s-a întâmplat în toată cariera, nici ca fotbalist, nici ca antrenor. Efectiv, în multe momente m-am simțit umilit la modul cum s-au derulat evenimentele la joc. Nu aș vrea să mai trec prin acele momente.

Oamenii știu foarte bine ce am discutat încă din prima zi când am vorbit. Eu nu sunt și nu am fost niciodată un antrenor sau o persoană care să mă autopropun pe undeva. Am mers acolo unde am fost dorit. Aici nu a fost prima întâlnire pe care am avut-o cu oamenii care conduc clubul, cred că abia a treia oară am bătut palma și ne-am înțeles. Și am fost foarte corect. Am spus de la început că în acest an va fi foarte-foarte greu ca echipa să ajungă în prima ligă, pentru că era situația de așa natură, am venit în etapa a zecea, eram la jumătatea campionatului regular, erau puncte puține, lotul era făcut din vară așa cum a fost, știți foarte bine ce a fost în iarnă, a trebuit să renunțăm la foarte mulți jucători. Am ajutat puțin și bugetul clubului, pentru că mulți dintre jucători aveau salarii bune pentru Liga a 2-a și nu se merita, pentru că nu ajutaseră echipa cu nimic acei băieți, trebuia să plece. Nu am adus mulți jucători, pentru că forțam niște lucruri, și puteam să le forțăm, dar nu ajungeam nicăieri. Era foarte foarte greu să ajungem acolo”, a spus Neagoe.

”Aștept să se clarifice lucrurile, pentru că este deja târziu”

Nu este prima dată când antrenorul trupei piteștene vorbește despre dezorganizarea întâlnită la club, spune că încă așteaptă președintele despre care s-a vorbit încă de la începutul sezonul, dar și că așteaptă ca unele lucruri să fie clarificate, fiindcă deja începe să fie târziu pentru noua ediție a Ligii 2.

”Practic, nu am fost organizați. Strategia nu a fost cea corectă și rezultatele spun acest lucru. Iar această strategie, dacă vorbim de ea, nu putem să o facem de azi pe mâine. Nu se fac așa lucrurile. Iar o echipă nu se construiește în două săptămâni. Dacă vrei să face ceva sănătos, trebuie să fie niște lucruri clare. Știți foarte bine că se discută despre venirea unui președinte, unui om cu mare experiență, unui om care să ne ajute foarte foarte mult. Aștept încă de când am venit aici să se întâmple aceste lucruri și încă nu s-au întâmplat până în acest moment. Eu mi-aș dori din suflet să se întâmple foarte rapid, acum, pentru că ar fi de mare ajutor echipei, clubului și, bineînțeles, mie, pentru că aș putea să am cu cine să rezolv toate lucrurile zilnice care se întâlnesc la o echipă de fotbal. O echipă de fotbal nu stă doar în antrenor și în jucători. Nu. O echipă de fotbal, de asta se și numește echipă, este construită și compusă din mai mulți membri în diferite funcții. Noi nu am fost organizați. Nu are importanță cum, ce, cine a făcut acea strategie. Nu vreau și nu sunt genul de antrenor care să arunc vina. Astea sunt lucrurile. Trebuie să fim foarte atenți ce facem de mâine încolo. Asta este foarte important. Și, sigur, trebuie să plecăm la luptă și, încă o dată, aștept să se clarifice lucrurile, pentru că este deja târziu, fiindcă trebuia ca până astăzi să avem câteva lucruri clare. Nu le avem încă și nu aș putea să vă spun mai multe lucruri în acest moment”, a vorbit Eugen Neagoe.

Declarațiile lui Eugen Neagoe și Patrick Dulcea înainte de Metaloglobus București – Campionii FC Argeș:

Foto: Călin Corpaciu (Corvinul Hunedoara) și CSM Reșița
Video: Campionii FC Argeș

Marius ANGHEL 10 May. 2024, 18:45 Liga 2
Pe aceeași temă