Progresul Spartac a cedat în amicalul cu naționala U19 experimentală a României în lotul căreia s-au aflat șapte jucători de la cluburi din Liga 2. Echipa lui Andrei Erimia a condus în testul de 120 de minute

Marius ANGHEL 07 Feb. 2024, 16:14 Liga 2

Progresul Spartac a jucat un nou amical în această perioadă de pregătire de iarnă și a înregistrat un nou eșec, al patrulea în cinci meciuri test disputate în 2024. Dacă ne luăm, în general, după declarațiile antrenorilor, în urma jocurilor pierdute, rezultatul oricum nu are vreo importanță. La victorii, fie și ele în amicale, se spune că aceastea cresc moralul jucătorilor.

Ultima clasată în Liga 2 a întâlnit miercuri, 7 februarie, o națională U19 experimentală a României, în fața căreia a cedat cu scorul de 2-4. Partida s-a desfășurat pe durata a 120 de minute, împărțite în trei reprize, dintre care primele două au fost de câte 45 de minute și ultima de 30.

Progresul Spartac a marcat prima în amicalul cu România U19, însă a pierdut

În programul anunțat inițial, Progresul Spartac ar fi trebuit să joace astăzi, 7 februarie, un amical cu ARO Câmpulung Muscel, echipă din subsolul Seriei a 4-a a Ligii 3. A apărut varianta unui test contra unei așa-zise naționale U19 a României, formată din jucători testați de selecționerul Adrian Dulcea, mult mai puternică, astfel că partida cu argeșenii, care și-au găsit și ei un nou adversar, pe FC Voluntari 2, a fost anulată.

Partida dintre selecționata condusă de Adrian Dulcea și echipa antrenată de Andrei Erimia a avut loc pe terenul de iarbă al Centrul Național de Fotbal de la Buftea, unde Progresul Spartac și-a disputat unele jocuri de acasă din acest sezon de Liga 2, fiindcă în mare parte a evoluat pe terenul situat ”în oglindă”, cu gazon sintetic.

La fel ca în meciul test cu Metaloglobus, pierdut cu scorul de 1-6, Progresul Spartac a deschis scorul. Andreas Chirițoiu a marcat din penalty în minutul 21, iar avantajul a fost menținut până aproape de prima pauză, în minutul 42, când Alexandru Melniciuc, convocat de la CS Tunari, a egalat.

Tricolorii U19 s-au desprins la 3-1 în partea secundă, prin ”dubla” lui Alexandru Ionică (minutele 51 și 52), mijlocaș chemat de la Unirea Bascov (Liga 3), apoi divizionara secundă a redus din diferență prin Andrei Florescu, în minutul 82, dar Ionică a mai punctat o dată în minutul 86 și avea să stabilească rezultatul final, 4-2, cu toate că avea să mai aibă loc o repriză, a treia, de 30 de minute.

Progresul Spartac este una dintre echipele din Liga 2 care își respectă în primul rând suporterii și le oferă informații despre activitatea sa. Iată ce a comunicat despre amicalul cu România U19:

”Eșec în amicalul cu România U19. Un meci util pentru formația noastră de-a lungul celor trei reprize de astăzi de la Buftea (două de 45 de minute, a treia de 30). Ca în aproape fiecare meci din această campanie de pregătire, progresiștii au început mai bine jocul, prima repriză revenind lor, unde pe lângă golul lui Andreas Chirițoiu, care a deschis scorul de la punctul cu var, aceștia au avut mult mai multe șanse bune de a-și dubla avantajul. Chiar și așa, tricolorii au fost cei care au marcat golul secund, prin Alexandru Melniciuc.
Ca de obicei, după prima repriză a început să apară pe teren și banca bleu-albastră formată din 13 jucători aproape exclusiv aflați în probe și juniori, având la un moment dat chiar cinci tineri de la grupa 2008 pe gazon, diferența de vârstă dintre cele două echipe dispărând. Deși un test util pentru aceștia, tempo-ul avea să se mute astfel în direcția tricolorilor, Alexandru Ionică marcând de trei ori de-a lungul reprizei, record atenuat parțial de Andrei Florescu care, rămas pe teren și în a doua repriză, a marcat al doilea gol pentru progresiști.
Chiar dacă avem în continuare mai mulți bleu-albaștrii indisponibili, menționăm revenirile înapoi pe teren ale lui Andrei Girgore și Răzvan Stîngă, cei doi intrând câteva minute în meciul de astăzi, pentru prima dată într-un joc din 2024. Tot înainte!”

Șapte jucători de la cluburi din Liga 2, convocați la această acțiune de selecție pentru România U19

Clubul a comunicat doar primul 11 cu care s-a început acest amical și din care au făcut parte: Al. Soare – Parfeon (cpt.), Mat. Andrei, Andr. Florescu, Al. Despa, Ed. Radu, I. Costea, Crivac, Seb. Radu, Chirițoiu, Paliu.

Ceea ce a întâlnit acum Progresul Spartac a fost numit naționala U19 a României, dar, de fapt, este un grup de jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2005 care a fost strâns pentru o acțiune de selecție coordonată de selecționerul Adrian Dulcea și care s-a desfășurat la CNF Buftea în perioada 4-7 februarie.

Printre jucătorii convocați, dar despre care nu se știe dacă vor rămâne în lot pentru meciurile din martie din Turul de Elită, ultima etapă a calificărilor înainte de turneul final EURO 2024, s-au numărat mulți de la echipe din Liga 2 și Liga 3. De exemplu, de la cluburi cu echipă de seniori în Liga 2 au participat Hussein Shehait (Steaua), Victor Stancovici (Unirea Dej), Matei Marin (Steaua), Cosmin Costea (CS Tunari), Andrei Mihăilă (Metaloglobus București), Giovani Ghimfus (Concordia Chiajna) și Alexandru Melniciuc (CS Tunari).

Încă trei amicale pentru Progresul Spartac

Anterior, în această perioadă de pregătire de iarnă, Progresul Spartac a disputat amicale cu Dunărea Giurgiu (Liga 3, 0-1), Steaua (Liga 2, 0-4), Metaloglobus (Liga 2, 1-6) și Rapid U18 (play-off Liga de Tineret, 2-1).

Echipa lui Andrei Erimia mai are stabilite jocuri test cu SC Popești Leordeni (10 februarie), Concordia Chiajna (14 februarie) și Unirea Bascov (17 februarie).

Adrian Dulcea: ”Este un mijloc de evaluare a jucătorilor pe care îi avem la dispoziție pentru această acțiune”

UPDATE: FRF a publicat, în cele din urmă, informații despre acest amical.

Adrian Dulcea a folosit următorii jucători:

  • în prima repriză: Kis – Stancovici, Ferroni, Shehait, Benga – Bobea, Costea, Ghimfuș – Constantinescu, Melniciuc, Cărăușu
  • a doua repriză: Jercălău – Stancu, Iurasciuc, Pătrășcoiu, Călugăr – Mihăilă, Marin, Ciobanu – Păcuraru, Moraru, Ionică
  • a treia repriză: Chioveanu – Stancovici (Stancu 105′), Ferroni (Iurasciuc 105′), Shehait (Pătrășcoiu 105′), Benga (Călugăr 105′) – Mihăilă (Bobea 105′), Costea (Marin 105′), Ciobanu (Ghimfuș 105′) – Păcuraru (Constantinescu 105′), Moraru (Melniciuc 105′), Ionică (Cărăușu 105′)

”Este un mijloc de evaluare a jucătorilor pe care îi avem la dispoziție pentru această acțiune. Avem un mix de jucători care evoluează în străinătate, jucători care evoluează în Liga 2 și Liga 1 din România și câțiva jucători din Liga 3 care au avut un număr însemnat de minute, dar și jocuri la un nivel bun. Din păcate, este singura acțiune înaintea Turului de Elită, dar oricum nu aveam o fereastră care să ne permită să chemăm toți jucătorii pe care ne-am fi dorit să îi avem la dispoziție în acest moment. Ce avem de reglat o să reglăm zilele acestea, mai ales în perioada care urmează prin discuții individuale, analiză, discuții cu jucătorii și conducătorii cluburilor pentru a încerca să avem un plan unitar de pregătire în perspectiva acestui turneu”, a spus selecționerul Adrian Dulcea.

Jucătorii convocați pentru această acțiune:

  • portari: Patrik Kis (ACS Târgu Mureș), Andrei Jercălău (Petrolul), Eduard Chioveanu (CS Afumați),
  • fundași: Luca Stancu (AFC Câmpulung Muscel), Leonardo Ferroni (Genoa / Italia), Darius Iurasciuc (UTA Arad), Luca Pătrășcoiu (Agricola Borcea), Denis Benga (Universitatea Craiova), Răzvan Călugăr (Universitatea Cluj), Hussein Shehait (Steaua),
  • mijlocași: Victor Stancovici (Unirea Dej), Matei Marin (Steaua), Cosmin Costea (CS Tunari), Mario Bobea (Sheffield Wednesday / Anglia), Andrei Ciobanu (Valenciennes / Franța), Andrei Mihăilă (Metaloglobus București), Giovani Ghimfus (Concordia Chiajna), Miguel Constantinescu (Vizela FC / Portugalia), David Păcuraru (Farul Constanța), Iulian Cărăușu (FC Botoșani), Alexandru Ionică (Unirea Bascov),
  • atacanți: Ștefan Moraru (Metalul Buzău), Alexandru Melniciuc (CS Tunari).

Foto: FRF

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-prima-victorie-in-amicale-cu-rapid-u19-19298799

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-a-castigat-la-scor-amicalul-cu-progresul-spartac-19298660

Marius ANGHEL 07 Feb. 2024, 16:14 Liga 2
Pe aceeași temă