Jucătorii Ceahlăului care au evoluat mai puțin sau deloc contra Concordiei, trimiși pe teren de Pustai. În lot a apărut și ultima achiziție

Marius ANGHEL 26 Feb. 2024, 14:08 Liga 2
Jucătorii Ceahlăului care au evoluat mai puțin sau deloc contra Concordiei, trimiși pe teren de Pustai. În lot a apărut și ultima achiziție

În timp ce 12 colege din Liga 2 disputau primul lor meci oficial în 2024, în cadrul etapei a 16-a a sezonului regular, Ceahlăul și-a pus la joc fotbaliștii care au evoluat mai puțin sau deloc în prima partidă din acest an. Sâmbătă, trupa nemțeană a organizat un amical cu FC Bacău, locul 6 în Seria 1 din Liga 3, pe care l-a câștigat la limită, cu scorul de 1-0.

Reamintim că Ceahlăul a evoluat în meciul de deschidere a primei etape de Liga 2 din 2024, joia trecută, la Chiajna, contra Concordiei, pe care a învins-o cu scorul de 2-1 și a urcat pe poziție calificabilă în play-off-ul de promovare.

Jucătorii Ceahlăului care au evoluat mai puțin sau deloc contra Concordiei, utilizați într-un amical cu FC Bacău

La mai puțin de două zile distanță de la succesul de la Chiajna, Cristian Pustai și-a trimis pe teren, într-un joc amical, elevii care au evoluat puțin sau deloc contra Concordiei, în primul meci oficial din 2024. Partida amicală cu FC Bacău a fost organizată pe terenul secund de iarbă al bazei sportive din Piatra Neamț, la ora la care au intrat la joc multe dintre echipele colegele din Liga 2, sâmbătă.

Dintre cei care au prins lotul de 20 pentru meciul cu Concordia, cu FC Bacău au jucat ca titulari Barna, Jalbă, Forizs, Core, Onișa, M. Savu și Larrauri. Dintre aceștia, au prins minute la Chiajna Onișa, Core, Jalbă și Forizs, ultimii trei doar câteva, în prelungiri, în timp ce Onișa a avut o jumătate de oră la dispoziție din partea lui Pustai. Și Bacalu a fost pe bancă împotriva ilfovenilor și a fost utilizat în acest amical.

Cu 1-0 s-a impus Ceahlăul în testul contra fostei colege din Liga 3, până în vară numită Dinamo Bacău, unicul gol al jocului fiind înscris în minutul 78 de Bogdan Forizs. ”A fost o fază fixă a gazdelor la care oaspeții nu au respins foarte bine, iar Forisz a înscris cu un șut de la marginea careului mare deviat”, a descris Ceahlăul golul înscris de fundașul său împotriva trupei antrenată de Costel Enache, o legendă a fotbalului nemțean.

”Am acceptat propunerea venită de la FC Bacău să jucăm, fiindcă cei care au jucat mai puțin sau deloc la Chiajna chiar aveau nevoie de un antrenament bun, de un meci cu intensitate bună. Important este că lucrurile s-au desfășurat așa cum ne-am așteptat”, a spus antrenorul Cristian Pustai.

  • Ceahlăul: Barna – Jalbă, Forisz, Core, D. Benga, Onișa, Joao Jaquite, Copoț-Barb, M. Savu, Al. Anton, Larrauri.
    Au mai jucat: Wynney – Bacalu, Canea, Coroi, Petkov.
  • FC Bacău: L. Anton – Șt. Pavel, D. Ganea, Cimbru, Coajă – Rob. Albu, Oasenegre, Gab. Cîrstean – C. Popescu, Pantelei, Perniu.
    Au mai jucat: Câmpianu – Cucolaș, I. Chirilă, D. Drugă, D. Burlacu, Ciumașu, Andr. Pavel, Ct. Vraciu, Șt. Sava.

Denis Benga s-a alăturat lotului Ceahlăului

De remarcat că împotriva echipei băcăuane a jucat încă din start și Denis Benga, ultima achiziție a iernii pentru Ceahlăul. Acesta s-a alăturat la finalul săptămânii trecute lotului antrenat de Cristian Pustai.

Fundașul stânga în vârstă de 18 ani originar din Drobeta Turnu Severin a fost împrumutat de la U Craiova.

”Denis Benga s-a alăturat lotului nostru de la finele săptămânii trecute. Sâmbătă, 24 februarie, a jucat în meciul amical disputat de CSM Ceahlăul cu FC Bacău (1-0).
Benga joacă fundaș stânga, este născut în 2005 la Drobeta Turnu Severin și vine la noi de la CS Universitatea Craiova sub formă de împrumut până la finalul sezonului actual.
Jucătorul poate fi o soluție chiar și pentru meciul de sâmbătă, 2 martie, pe care CSM Ceahlăul îl joacă acasă cu CSC Dumbrăvița, de la ora 11:00”, a informat Ceahlăul.

  • În această iarnă, cu Ceahlăul au mai semnat: Marius Constantin (fundaș, ex CFC Argeș), Alexandru Core (fundaș central, ex Viitorul Pandurii, împrumutat de la Poli Iași), Alexandru Buziuc (atacant, ex Steaua) și Denys Taraduda (fundaș, ex DFK Dainava / Lituania). Constantin și Taraduda au fost integraliști contra Concordiei, Buziuc a fost introdus în minutul 63, s-a accidentat și a fost înlocuit chiar de Core în minutul 90+4.

Ceahlăul termină etapa a 16-a pe loc de play-off, 6. Urmează meciul cu CSC Dumbrăvița, la Piatra Neamț

Ceahlăul a iernat pe locul 8 în Liga 2, în urma succesului cu Concordia, din primul meci oficial din 2024, a urcat pe locul 5, cu 25 de puncte pentru trei zile, iar în acest moment, după disputarea a nouă jocuri din cele zece ale etapei a 16-a, se află pe locul 6, unde va și încheia runda, indiferent de rezultatul de astăzi dintre FK Miercurea Ciuc și Campionii FC Argeș, harghitenii cel puțin putând egala la puncte trupa nemțeană, pe care nu o va depăși la golaveraj. Locul 6 este cel râvnit de multe dintre echipe, fiindcă este ultimul calificabil în grupa de promovare, în play-off.

În etapa următoare, a 17-a, Ceahlăul va juca pe teren propriu cu CSC Dumbrăvița (locul 14, 19 puncte), sâmbătă, 2 martie, de la ora 11:00.

Ulterior, echipa nemțeană va mai avea meciuri în sezonul regular cu FK Miercurea Ciuc, în deplasare, și Progresul Spartac, pe teren propriu.

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-llullaku-dupa-succesul-ceahlaului-contra-concordiei-19300429

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabi-torje-dezamagit-dupa-concordia-ceahlaul-1-2-19300397

https://liga2.prosport.ro/seria-1/matei-moraru-a-inscris-doua-goluri-pentru-ceahlaul-la-chiajna-19300389

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-cristian-pustai-dupa-concordia-ceahlaul-1-2-19300382

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-dupa-esecul-concordiei-cu-ceahlaul-19300376

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-16-liga-2-19300447

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cronica-meciului-concordia-ceahlaul-1-2-19300348

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-ceahlaul-primul-meci-de-liga-2-in-2024-19300227

Marius ANGHEL 26 Feb. 2024, 14:08 Liga 2
Pe aceeași temă