EXCLUSIV | Alexandru Core nu rămâne la Poli Iași, ci va fi cedat în Liga 2. Moldovenii sunt în discuții să împrumute un jucător și la Unirea Slobozia

Narcis POHOAȚĂ 24 Jan. 2024, 10:43 Liga 2
EXCLUSIV | Alexandru Core nu rămâne la Poli Iași, ci va fi cedat în Liga 2. Moldovenii sunt în discuții să împrumute un jucător și la Unirea Slobozia

Fundașul central Alexandru Core a făcut pasul cel mare la prima ligă în această iarnă, semnând cu Politehnica Iași, dar va continua să joace tot în Liga 2. Cel puțin până la vară.

Ajuns liber de contract la clubul din Copou, de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, stoperul în vârstă de 23 de ani nu s-a impus în stagiul de pregătire al Iașiului, iar antrenorul Leo Grozavu a decis să-l împrumute până în vară, când se încheie actualul sezon.

Alexandru Core, la Ceahlăul până în vară

De altfel, Core este singurul jucător ajuns în această iarnă la Poli Iași care nu a prins lotul pentru meciul din deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, pierdut cu scorul de 0-6. Cum în lotul Iașiului sunt deja patru fundași centrali experimentați, Florin Ilie, Katanec, Bouhenna și Samayoa, ieșenii au considerat că cea mai bună variantă este împrumutul la o formație de ligă secundă, unde jucătorul să poată evolua.

În căutare de fundași centrali, Ceahlăul a intrat pe fir și a ajuns deja la acord cu clubul ieșean pentru împrumutul până în vară al lui Alexandru Core. Oficialii pietrenilor au bătut palma și cu jucătorul, iar Core, care a trimis și documentele la noua sa echipă, este așteptat joi la Piatra Neamț pentru a semna contractul cu clubul.

Având pregătirea de iarnă făcută cu Poli Iași, Alexandru Core nu va avea probleme în acest sens, iar luni va pleca cu echipa nemțeană în cantonamentul din Antalya.

  • Până atunci, Ceahlăul va juca joi, 25 ianuarie, de la ora 12:00, pe teren propriu, un amical cu FC Bacău.

În actuala ediție de campionat de Liga 2, Core a fost utilizat în 8 partide din cele 15, de patru ori ca titular, pe acestea terminându-le ca integralist. A strâns doar 421 de minute. La Viitorul Pandurii era legitimat din februarie 2020, iar o jumătate de sezon a fost cedat în Liga 3, la Minaur Baia Mare.

Antonio Dumitru, aproape de Unirea Slobozia

După Core, un alt jucător tânăr al Politehnicii Iași ar putea reveni în Liga 2. Mijlocașul Antonio Dumitru (19 ani) nu mai intră în vederile antrenorului Leo Grozavu și ar putea ajunge la Unirea Slobozia, echipă la care este dorit de către antrenorul Adrian Mihalcea.

Dumitru mai are contract cu Poli Iași încă 3 ani, iar moldovenii vor să-l împrumute cel puțin până în vară la o echipă din liga secundă, iar cele mai avansate discuții sunt cu Slobozia.

Antonio Dumitru a jucat în sezonul trecut, de Liga 2, în 19 meciuri (922 minute) pentru Poli Iași, în opt ca titular și a înscris un gol. În actualul sezon, de SuperLigă, atacantul originar din Târgoviște a prins 7 meciuri (178 minute) și doar într-unul a început ca titular.

Șanse mari să rămână și Marius Constantin

Pe lângă Alexandru Core, Ceahlăul este foarte aproape să-l legitimeze și pe Marius Constantin, despre care Liga2.ro a scris în exclusivitate că este la antrenamentele echipei nemțene.

Experimentatul stoper în vârstă de 39 de ani se află sub comanda antrenorului Cristian Pustai de o săptămână și mai mult ca sigur va rămâne la Piatra Neamț până în vară.

În condițiile în care preparatorul fizic Liviu Rusu nu a revenit încă la echipă, fiind în concediu medical, clubul nemțean îl va opri în staff pe Ferencz Bajko, acesta lucrând cu echipa în primul cantonament al iernii, efectuat la Piatra Neamț.

După aducerea lui Alexandru Buziuc, Alexandru Core și Marius Constantin, Ceahlăul mai caută un fundaș stânga cu statut under, născut în 2005.

Nemțenii vor pleca luni spre București, de unde vor zbura spre Antalya cu un lot de 27 de jucători.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/azdren-llullaku-e-noul-capitan-de-la-ceahlaul-19297846

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-danescu-a-ajuns-la-gilortul-targu-carbunesti-19297998

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-stejarel-visinar-la-o-luna-dupa-accidentarea-horror-19297672

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-core-prezentat-oficial-de-poli-iasi-19296913

Narcis POHOAȚĂ 24 Jan. 2024, 10:43 Liga 2
Pe aceeași temă