Primele plecări de la Ceahlăul după încheierea sezonului. Clubul s-a despărțit de șase jucători. Pedro Albino are oferte tentante

Narcis POHOAȚĂ 17 May. 2024, 12:49 Liga 2
Primele plecări de la Ceahlăul după încheierea sezonului. Clubul s-a despărțit de șase jucători. Pedro Albino are oferte tentante

La cinci zile de la ultimul meci oficial al sezonului, cel din deplasare cu CSC Dumbrăvița (scor 1-1), Ceahlăul Piatra Neamț a intrat în mod oficial în vacanță.

Antrenorul Cristian Pustai a condus, joi, un ultim antrenament ușor cu elevii săi, în cursul serii întreaga echipă a servit masa la un restaurant, după care jucătorii au plecat în vacanță.

Primii jucători plecați de la Ceahlăul după încheierea sezonului de Liga 2

Nemțenii vor avea vacanță până în data de 24 iunie, data la care este prevăzută reunirea lotului. Până atunci, stafful tehnic și conducerea vor încerca să creioneze lotul cu care Ceahlăul va ataca play-off-ul în stagiunea viitoare a Ligii 2.

Deocamdată, clubul s-a despărțit de șase jucători, însă în următoarele zile sunt anunțate și alte plecări, în condițiile în care mulți componenți ai lotului sunt la final de contract.

”Am reziliat cu Boison, Larrauri, Cortelezzi și Jalbă, iar Benga și Oltean pleacă și ei, întrucât au expirat împrumuturile. În următoarele zile, probabil, vor fi și alți jucători de care ne vom despărți. Deocamdată, doar Patrick Petre are contractul prelungit, vom încerca în perioada următoare să semnăm și cu alți jucători pe care stafful tehnic și-i dorește în continuare. În același timp, ne vom despărți și de unii jucători aflați la final de contract”, a declarat președintele Cătălin Anton pentru Liga2.ro.

Pe lângă Patrick Petre, clubul poartă discuții pentru prelungirea angajamentelor cu cei care au format scheletul de bază în sezonul trecut, printre aceștia regăsindu-se portarii Stefan Krell și Alexandru Barna și jucătorii de câmp Azdren Llullaku, Alexandru Buziuc, Mihai Neicuțescu, Wiredu Akwasi, Mihai Onișa, Joao Jaquite sau Pedro Albino.

În meciul de la Dumbrăvița, ultimul pentru Ceahlăul din sezonul 2023-2024, în primul 11 s-a aflat doar Tudor Oltean, dintre primii șase jucători de care s-a despărțit după încheierea campionatului. El a fost integralist. Sergio Cortelezzi a intrat în minutul 76 în locul lui Llullaku. Rezerve au rămas Jalbă și Benga.

Cât au evoluat cei șase jucători plecați de la Ceahlăul în acest sezon de Liga 2:

  • Boison Wynney de Sousa (27 ani) – portar – 2 meciuri (137 minute)
  • Denis Mirel Benga (18 ani) – fundaș – 4 meciuri (238 minute)
  • Cristin Jalbă (26 ani) – fundaș – 21 meciuri și 2 goluri (1536 minute)
  • Tudor Alexandru Oltean (21 ani) – fundaș – 16 meciuri (1178 minute)
  • Pier Antonio Larrauri Conroy (30 ani) – mijlocaș – 7 meciuri (164 minute)
  • Sergio Martin Cortelezzi Ferreyra (29 ani) – atacant – 14 meciuri și 3 goluri (943 minute)

Cortelezzi a intrat în dizgrația finanțatorului Anton Măzărianu după ratarea play-off-ului. ”Sunt câțiva jucători care pleacă imediat, nu mai stau în play-out, au și salarii destul de mari și nu mai are rost. Cortelezzi e unul dintre ei. Din cauza lui Cortelezzi am pierdut practic vreo cinci puncte în acest sezon. Cel puțin. Din punctul meu de vedere, Cortelezzi nu are ce să mai caute la Piatra Neamț. A ratat penalty la 0-0 cu Șelimbăr, a ratat penalty cu Slobozia, iar la Miercurea Ciuc ce să mai spun, din 6 metri vrea să dea gol cu umărul. Pentru mine, acest jucător nu o să mai existe pentru Ceahlăul. Asta e clar și o spun de pe cum. Nu are valoare”, spunea Măzărianu. Atacantul uruguayan a mai fost utilizat și după aceea de antrenorul Cristian Pustai, spre nemulțumirea lui Măzărianu, însă rar.

Pedro Albino, șanse mari să plece de la Ceahlăul

În ceea ce-l privește pe portulghezul Pedro Albino, fundașul în vârstă de 25 de ani este curtat insistent de multe echipe din Liga 2 și sunt șanse mari să plece de sub Pietricica.

Potrivit surselor Liga2.ro, Albino are un contract pe masă de peste 5.000 de euro de la cel puțin două pretendentele la promovare din eșalonul secund și este dispus să plece de la Piatra Neamț.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla, de exemplu, și cu fundașul bulgar Mario Petkov (27 ani), utilizat în 12 meciuri în acest sezon, care tocmai a fost suspendat 6 meciuri de către FRF, după ce la ultimul joc, cel cu Dumbrăvița, a scuipat un adversar și a fost eliminat.

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

Narcis POHOAȚĂ 17 May. 2024, 12:49 Liga 2
Pe aceeași temă