Dacia Unirea Brăila și-a anunțat lotul pentru partea a doua a sezonului de Liga 2. Doar cinci jucători din vechiul grup au rămas la club. Unde își va disputa echipa meciurile de acasă și rugămintea făcută către suporteri

Marius ANGHEL 23 Feb. 2022, 16:13 Liga 2
Dacia Unirea Brăila și-a anunțat lotul pentru partea a doua a sezonului de Liga 2. Doar cinci jucători din vechiul grup au rămas la club. Unde își va disputa echipa meciurile de acasă și rugămintea făcută către suporteri

Dacia Unirea Brăila o ia aproape de la zero odată cu reluarea campionatului Ligii 2 în 2022. Cu doar două puncte acumulate în primele 16 etape, clubul de la Dunăre și-a dat afară stafful tehnic și majoritatea jucătorilor, iar în partea a doua a sezonului va apela la tineri de la propriile grupe de juniori sau din zonă și la un antrenor ”de-al casei” în drumul spre Liga 3, competiție de care o despart nouă meciuri (trei în sezonul regular și șase în play-out).

Veste bună pentru brăileni: Dacia Unirea revine pe stadionul Municipal

Dacia Unirea le oferă, în primul rând, o veste bună suporterilor echipei, iubitorilor de fotbal din Brăila. Informează că își va disputa meciurile de pe teren propriu din nou pe stadionul Municipal din Brăila, după ce pe ultimele două de anul trecut le-a desfășurat la Însurăței, pe cele cu Poli Iași (0-2), respectiv FK Csikszereda (1-5).

Dacia Unirea va debuta în acest an cu un meci pe teren propriu cu Unirea Slobozia, sâmbătă, de la ora 11:00. Echipa preluată de Laurențiu Ivan, fost jucător al clubului, are șanse mici să câștige vreun punct contra ialomițenilor, adversari situație pe locul 8, cu șanse încă la paly-off.

Spectatorii care doresc să participe la acest meci sunt informați în ce condiții pot intra pe stadion.

”Sambata 26.02.2022 se reia campionatul Ligii a 2-a! Va invitam la meci sa fim alaturi de tinerii nostrii jucatori!
Dacia Unirea Braila, echipa nr. 1 a orasului la nivel de fotbal de performanta, aflata in plin proces de reconstructie, va intalni pe teren propriu pe Stadionul Municipal de la ora 11.00 in etapa a 17-a a campionatului Ligii a II-a editia 2021-2022, formatia AFC Unirea 04 Slobozia, una din echipele cu pretentii din esalonul secund.

Accesul spectatorilor se va face conform restrictiilor sanitar-medicale in vigoare, pe baza unui certificat verde/test PCR/test rapid, in limita a 30 % din capacitatea omologata a stadionului; astfel vor fi puse la dispozitie un numar de maxim 900 bilete cu valoarea de 10 lei biletul. Accesul in stadion se va face doar pe intrarea principala din parcul Monument, cu rugamintea de a se respecta toate normele legale in vigoare”, a anunțat Dacia Unirea Brăila pe pagina sa de Facebook.

Lot de 22 de jucători are Dacia Unirea. Doar 5 sunt rămași dintre cei care au fost la echipă în finalul anului trecut

În același comunicat, clubul din Brăila face și o ”scurtă prezentare a lotului de jucători”. Din grupul cu care a încheiat meciurile oficiale de anul trecut, Dacia Unirea mai are doar cinci jucători.

Juniori promovați la primă echipă sau aduși de la Blue Stars Brăila sunt nouă, iar ”transferuri”, după cum îi numește clubul, sunt alți opt jucători.

Adunând aceste trei categorii, constatăm că Dacia Unirea are un lot de 22 de jucători.

”Scurta prezentare a lotului de jucatori:

– din lotul din tur au ramas: Duta Alexandru (portar, nascut 2002), Robu Valentin (mijlocas, 2002), Petrache Aurelian (mijlocas 2001), Moroianu Marius (fundas, 1997), Dutu Alexandru (atacant, 2003)

– transferuri: Sava Stefan (fundas, 2002) & Badilas Andrei (fundas, 2001) – reveniti imprumut de la Viitorul Ianca; Mocanu Razvan (fundas, 1999), Palade Mario (mijlocas, 1999), Vartolomei Ionut (atacant, 2001), Arnaud Ziepop (mijlocas, 1995, a fost in lotul care a promovat din Liga 3 in vara trecuta), Yaya Zoua (mijlocas, 1996), Butunoiu Sebastian (portar, 2003)

– completari juniori proprii: Petre Bogdan (fundas, 2003), Leu Cristian (fundas, 2003), Caplea Marian (mijlocas, 2003), Gheorghiu Cosmin (mijlocas, 2003), Ghita Adrian (atacant ,2006), Borosu Rares (mijlocas, 2005), Munteanu George (fundas, 2004), Lascu Andrei (fundas, 2004), Ene Alexandru (mijlocas, 2004), ultimii 4 fiind veniti de la ACS Blue Stars Braila

Din lotul largit mai fac parte si alti jucatori din grupa U19 (2003-2004) antrenor prof. Baldovin Adrian, respectiv U17 (2005-2006-2007), antrenor prof. Bogos Iulian”, informează Dacia Unirea.

Clubul din Brăila, apel la suporteri: ”Să aibă înțelegerea necesară și să încurajeze acești copii în momentele dificile ce vor urma”

În final, conducerea Daciei Unirea Brăila face și un apel la suporteri, să înțeleagă faptul că echipa trece printr-o reconstrucție, că nu vor fi rezultate imediate și îi roagă să încurajeze tinerii jucători.

”Avand in vedere tineretea lotului si implicit lipsa de experienta este clar ca rezultatele pozitive vor fi greu de atins in etapele ramase de disputat la acest nivel de performanta, drept urmare rugam suporterii sa aiba intelegerea necesara si sa incurajeze acesti copii in momentele dificile ce vor urma, tinta antrenorilor fiind de fapt “calirea” si pregatirea lor fotbalistica pentru urmatorul sezon competitional.

Succes baieti, impreuna suntem Dacia Unirea Braila!”, a mai transmis clubul din Brăila.

Dacia Unirea Brăila are șanse aproape zero să se salveze de la retrogradare

Dacia Unirea Brăila ocupă locul 19 din 20 în clasamentul Ligii 2 după 16 etape, cu doar 2 puncte acumulate și un golaveraj dezastruos: 7-48. E pe poziția actuată și nu pe ultima doar din motivul că Astra a primit o penalizare de 20 de puncte și momentan are -1 punct în clasament.

În ultimele trei etape ale sezonului regular, echipa din Brăila va mai întâlni Unirea Slobozia (acasă), Ripensia (deplasare) și Unirea Dej (acasă). Ulterior va evolua în play-out, în cele șapte etape din acest turneu urmând a disputa șase meciuri. Dacia Unirea are însă șanse minuscule de a se salva de la retrogradare, în Liga 2 putând rămâne doar dacă se vor retrage mai multe echipe.

În această iarnă, Dacia Unirea a disputat amicale cu Sportul Chiscani (6-1, Liga 3), Unirea Braniștea (3-0, Liga 4 Galați), Dunărea Călărași (2-0, Liga 2), Viitorul Ianca (3-0, Liga 3), Recolta Gheorghe Doja (0-3, Liga 3) și Sporting Liești (1-2, Liga 3).

Foto: Obiectiv Vocea Brăilei

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-fotbalist-care-si-a-propus-in-urma-cu-8-ani-sa-nu-mai-joace-in-romania-a-devenit-primul-roman-care-evolueza-in-republica-dominicana-totodata-e-primul-european-care-va-juca-in-acest-sezon-in-cam-19220178

https://liga2.prosport.ro/seria-1/paradoxul-de-la-dacia-unirea-braila-a-inceput-foarte-bine-pregatirile-dar-le-termina-nu-foarte-convingator-inca-un-esec-cu-o-echipa-din-liga-3-19219851

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-petrolul-deschide-prima-etapa-a-ligii-2-din-2022-u-cluj-concordia-o-inchide-programul-rundei-a-17-a-si-meciurile-televizate-19219611

Marius ANGHEL 23 Feb. 2022, 16:13 Liga 2
Pe aceeași temă