Dacia Unirea și-a luat revanșa pentru meciul din campionat și a învins Dunărea Călărași într-un amical. Brăilenii pregătesc noi transferuri, de fotbaliști cu experiență

Răzvan STÎNGĂ 07 Feb. 2022, 14:37 Liga 2
Dacia Unirea și-a luat revanșa pentru meciul din campionat și a învins Dunărea Călărași într-un amical. Brăilenii pregătesc noi transferuri, de fotbaliști cu experiență

Sâmbătă, la Călărași, Dunărea Călărași și Dacia Unirea Brăila au disputat un meci amical. Partida s-a terminat cu victoria oaspeților, scor 2-0, deși în confruntarea din sezonul regular al Ligii a 2-a, călărășenii s-au impus cu 3-1. În această iarnă, cele două echipe au schimbat semnificativ lotul.

Dacia Unirea Brăila a învins cu 2-0 Dunărea Călărași

Dunărea Călărași nu a putut miza la acest meci pe antrenorul principal Marius Păun, care a coordonat echipa prin colaboratorii săi. Potrivit Arena Media, el se află în continuare în carantină, după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19.

În privința desfășurării jocului, potrivit Obiectiv Vocea Brăilei, Dacia Unirea Brăila a avut două șanse mari de a marca în prima repriză, dar jucătorii de atac ai lui Laurențiu Ivan nu au găsit ținta. Valentin Robu și Alexandru Duţu au trecut pe lângă deschiderea scorului.

Aurelian Petrache și Alexandru Duțu, marcatorii amicalului 

Aurelian Petrache a marcat în cele din urmă în repriza a doua pentru Dacia Unirea Brăila, din lovitură liberă, în minutul 54. Apoi, a mărit avantajul oaspeților Alexandru Duțu, care a înscris la capătul unui contraatac. Petrache putea face dubla, dar a ratat de două ori. Astfel, Dacia Unirea s-a impus cu 2-0.

Laurențiu Ivan: ”Mai avem nevoie de câțiva jucători cu experiență” 

Laurențiu Ivan a fost mulțumit de evoluția echipei sale, mai ales că a venit împotriva unei formații pe care o poate avea adversară în play-out-ul de menținere în Liga 2. Antrenorul a vorbit și de transferuri, iar în zilele următoare brăilenii mai pot aduce jucători cu experiență.

Sunt mulțumit de atitudinea jucătorilor, de modul în care au pus în practică ceea ce am pregătit la antrenamente. Însă mai avem mult de lucrat, se vede că unii dintre jucătorii noștri sunt lipsiți de experiență. Am avut și momente bune și mai puțin bune, dar pe ansamblu consider că am încheiat cu bine săptămâna de pregătire.

La nivelul juniorilor suntem acoperiți, mai avem nevoie de câțiva jucători cu experiență, mă refer la un fundaș central, un mijlocaș central și poate un atacant”, a declarat Laurențiu Ivan.

”Secundul” Daciei Unirea Brăila, Marian Samuilă, l-a completat pe Ivan și a declarat că vor fi și câteva plecări:

Treptat am ajuns în momentul în care trebuie să definitivăm lotul. După acest meci vom trage linie și ne vom despărți de anumiți jucători. Vor rămâne doar cei cu care vom aborda pregătirea în continuare”.

  • Dunărea Călărași: Costache – Țenea (Condei 46’), Leca (Drăghici 46’), Avram, Lupu – Grigore, Boiangiu (Ciurariu 69’), Tache (Coleașă 58’), Vultur (Tătaru 64’) – Stoica (Popa 69’), Calu (Blidar 64’).
  • Dacia Unirea Brăila: Duță – Sava, Moroianu, Mocanu, Bădilaș – V. Robu, Caplea (Petrescu 30’), Yaya Dembe, Petrache – Gruia, Duțu. Au mai intrat Butunoiu – Petrescu, Vartolomei, Palade, Lascu, B. Petre, Munteanu, Leu, Borosu, Băcanu, Chiriac.

Dunărea Călărași, fără victorie în amicale. Dacia Unirea, victorii pe linie 

Dunărea Călărași a mai jucat un singur meci amical de la reluarea pregătirilor, cu SC Popești Leordeni (Liga 3), cu care a remizat, scor 1-1. Până când se va relua Liga 2, va mai întâlni două echipe din eșalonul al treilea, Farul Constanța 2 (12 februarie) și Recolta Gheorghe Doja (19 februarie).

Dacia Unirea Brăila s-a aflat la al treilea amical. În precedentele două partide a bifat două victorii, trecând cu 6-1 de Sportul Chiscani (Liga 3) și cu 3-0 de Unirea Braniștea (Liga 4 Galați).

Foto: Obiectiv Vocea Brăilei și Arena Media 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 07 Feb. 2022, 14:37 Liga 2
Pe aceeași temă