Paradoxul de la Dacia Unirea Brăila. A început foarte bine pregătirile, dar le termină nu foarte convingător. Încă un eșec cu o echipă din Liga 3

Răzvan STÎNGĂ 18 Feb. 2022, 13:37 Liga 2
Paradoxul de la Dacia Unirea Brăila. A început foarte bine pregătirile, dar le termină nu foarte convingător. Încă un eșec cu o echipă din Liga 3

Dacia Unirea Brăila nu se regăsește, paradoxal, în partea a doua a pregătirilor premergătoare reluării Ligii a 2-a. Le-a început bine, cu victorii, dar în ultimele partide jocul a avut de suferit, date fiind și rezultatele nu foarte bune. Recent, brăilenii au pierdut cu Sporting Liești, scor 1-2.

Meciul s-a jucat pe terenul ocupantei locului 4 în Seria 2 a Ligii a 3-a și, potrivit Obiectiv Vocea Brăilei, prima parte le-a aparținut gazdelor, care au avut inițiativa primelor 45 de minute. Însă, scorul putea fi deschis de Dacia Unirea Brăila, care a avut o ocazie foarte bună încă din minutul 2 al partidei.

Dacia Unirea Brăila, eșec cu Sporting Liești 

Alexandru Duţu a tras bine din careu, dar portarul Andrei Brăneț, nimeni altul decât fiul antrenorului de la Sporting Liești, Cristian Brăneț, fostul campion al României cu Oțelul Galați, a scos execuția. Apoi, a urmat o perioadă în care divizionara a treia a preluat controlul și a început cu ocaziile.

La cinci minute de la intervenția lui Brăneț junior, Andrei Mihu a avut și el șansa să deschidă scorul, dar portarul Daciei Unirea Brăila a scos. Așa s-a întâmplat și în minutul 27, când în centrul atenției s-a aflat alt fotbalist de la Sporting Liești, Gicu Iordache.

În minutul 40 s-a făcut 1-0 pentru Sporting Liești. O lovitură liberă executată de același Iordache a fost respinsă în transversală de Alexandru Duță, dar Ionuţ Chiriac, pe fază, a împins mingea în poartă.

Dacia Unirea Brăila putea scoate egalul pe final 

Startul reprizei a doua a aparținut formației pregătite de Cristian Brăneț, potrivit sursei amintite, astfel că în minutul 62 s-a făcut 2-0 în urma golului marcat de Adrian Grigoraş, care a înscris în urma unei centrări din benzi.

Dacia Unirea Brăila a intrat apoi la controlul jocului, iar după mai multe ocazii foarte mari de a marca, Alexandru Duțu nu a mai ratat ținta în minutul 74 și s-a făcut 2-1 pentru gazde.

Laurențiu Ivan: ”Din păcate luăm goluri foarte ușor, lipsa de experiență își spune cuvântul” 

Echipa din Liga 2, pregătită de Laurențiu Ivan, putea chiar scoate o remiză cu Sporting Liești, dar în cele din urmă s-a văzut învinsă în al doilea amical consecutiv, după ce a pierdut categoric contra echipei de Liga 3 Recolta Gheorghe Doja, scor 0-3.

În precedentele patru partide, Dacia Unirea Brăila a bifat patru victorii, trecând cu 6-1 de Sportul Chiscani (Liga 3), cu 3-0 de Unirea Braniștea (Liga 4 Galați), cu 2-0 de Dunărea Călărași și cu 3-0 de Viitorul Ianca (Liga 3).

În repriza întâi am avut o evoluție modestă, în cea de a doua am jucat mai bine, ne-am creat și ocazii de a înscrie. Din păcate luăm goluri foarte ușor, lipsa de experiență a jucătorilor din lotul nostru își spune cuvântul. Au mai apărut și accidentări”, a declarat Laurențiu Ivan, în privința meciului cu Sporting Liești, pentru Obiectiv Vocea Brăilei, după care antrenorul secund Marian Samuilă l-a completat:

Am făcut un joc slab pe faza defensivă, a fost o lipsă totală de marcaj, de comunicare și acest lucru ne-a costat, am primit două goluri foarte ușor. Sper să mai remediem din carențele pe care le-am sesizat în ultima perioadă, pentru că peste o săptămână se reia Liga a 2-a”.

  • Dacia Unirea Brăila, în meciul cu Sporting Liești: Duță (Butunoiu 75′) – Sava, Moroianu, Mocanu, Bădilaș (P. Bogdan 75′) – V. Robu, Yaya (Leu 75′), Petrache, Palade (Boroșu 55′) – Vartolomei (Gheorghiu 10′, Ghiță 77′), Duțu (Lascu 80′).

Foto: Obiectiv Vocea Brăilei 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 18 Feb. 2022, 13:37 Liga 2
Pe aceeași temă