Modul în care Dacia Unirea Brăila a anunțat despărțirea de Florentin Petre și mesajul pentru jucătorii dați afară

Marius ANGHEL 17 Dec. 2021, 12:44 Liga 2
Modul în care Dacia Unirea Brăila a anunțat despărțirea de Florentin Petre și mesajul pentru jucătorii dați afară

Dacia Unirea Brăila a anunțat oficial despărțirea de antrenorul Florentin Petre (45 de ani), cel care a condus echipa în ultimii trei ani și jumătate, din august 2018, perioadă în care s-a înregistrat o retrogradare în Liga 3 (2019) și o promovare în Liga 2 (2021).

Totodată, clubul de la Dunăre a transmis mulțumiri celorlalți membri ai staffului tehnic, cât și jucătorilor, pentru activitatea sportivă din ultimii 2 ani.

Dacia Unirea, la despărțirea de Florentin Petre: ”Mulțumim pentru întreaga ta activitate alături de noi, pentru abnegație de care ai dat dovadă și pentru optimismul desăvârșit!”

Conducerea clubului brăilean a decis în Adunarea Generală Extraordinară convocată în urmă cu două zile, la 15 decembrie, rezilierea tuturor contractelor membrilor staffului tehnic, în frunte cu antrenorul principal Florentin Petre, cât și a jucătorilor echipei de seniori, cu excepția juniori localnici, aceștia din urmă urmând a fi aruncați în luptă pentru a duce la capăt sezonul de Liga 2, unul la finalul căruia cel mai probabil se va retrograda în Liga 3.

Până în acest moment, în afară de Florentin Petre, antrenor care a fost nevoit să facă și rost de bani la club, șefii clubului n-au făcut și alte nominalizări privind plecările.

”MULȚUMIM, FLORENTIN PETRE!
O filă din povestea noastră se închide astăzi, iar alta așteaptă sa se deschidă…
Florentin Petre și Dacia Unirea Brăila se despart în această iarnă după 3 ani în care am cunoscut atât momente bune cât și mai puțin bune, însă minunatul sezon 2020-2021, culminat de promovarea din vară, nu va fi uitat curând!
Mulțumim pentru întreaga ta activitate alături de noi, pentru abnegație de care ai dat dovadă și pentru optimismul desăvârșit!
Nu în ultimul rând, dorim să mulțumim și celorlați membri din stafful tehnic și tuturor jucătorilor Daciei Unirea pentru activitate sportivă din ultimii 2 ani!
Mult succes, Florentin Petre, staffului tehnic și jucătorilor!”, a transmis Dacia Unirea Brăila printr-un comunicat emis la 16 decembrie.

Florentin Petre, în momentul în care clubul anunța despărțirea de el: ”Încă nu am reziliat contractul, aștept să am o discuție cu președintele”

Trebuie precizat încă un lucru foarte important, ținând cont de ceea ce transmite clubul prin acest comunicat.

La momentul publicării sale pe pagina de Facebook a clubului, redactorul Liga2.ro comunica telefonic cu Florentin Petre despre situația sa și a echipei, iar acesta spunea următoarele:

”E o decizie normală, o decizie pe care o respectăm cu toții, ținând cont de situația clubului, de situația financiară, pentru că de acolo a plecat tot. Ai bani, faci performanță. Nu ai bani, nu faci performanță. Și asta spune tot! Eu încă sunt antrenorul echipei, încă nu am reziliat contractul, aștept să am o discuție cu președintele clubului. Dar nu e problemă, eu nu o să țin niciodată de loc, de scaun. Din contră, mă bucur foarte tare că au luat această decizie, pentru că, practic, nu se mai putea înainta în condițiile astea. Ei își continuă proiectul pe care îl au, cu copii din zonă, antrenor din zonă. Mă bucur. Eu am ajutat, am adus foarte – foarte mulți bani la club, din acțiunile pe care le-am făcut extra față de antrenorat. Așa că, din punctul meu de vedere, sunt împăcat cu ideea că am reușit să îmi duc la un bun sfârșit munca pe care am început-o acum trei ani, ajutând și altfel față de performanța pe care am făcut-o când am retrogradat și după aceea am promovat la loc.”

Interviul cu Florentin Petre îl puteți citi AICI.

Dacia Unirea Brăila a retrogradat în Liga 3 și a promovat în Liga 2 cu Florentin Petre antrenor

Florentin Petre a preluat Dacia Unirea Brăila în august 2018, iar cu el antrenor a retrogradat de pe ultimul loc din Liga 2 în sezonul 2018-2019, cu 19 puncte acumulate în 38 de etape. În Liga 3, în sezonul 2019-2020, ”înghețat” de pandemie după 16 etape, echipa s-a clasat pe locul 13 din 16 în Seria a 2-a, iar în ediția 2020-2021 a terminat pe locul 2 din 10 în Seria 2, atunci când a și reușit promovarea în Liga 2 după barajele cu Bucovina Rădăuți (0-2 la Rădăuți și 4-0 la Însurăței) și SC Oțelul Galați (1-1 la Galați și 1-0 la Însurăței).

Acum, după 16 etape din sezonul regular al Ligii 2, ediția 2021-2022, cu trei runde până la finalul acestuia, Dacia Unirea este pe ultimul loc în Liga 2, 20, cu doar 2 puncte acumulate și cu cel mai slab golaveraj, atât la goluri marcate, 7, cât și la cele primite, 48.

În 2022, în ultimele trei etape ale sezonului regular, Brăila va mai întâlni echipele Unirea Slobozia (locul 8, acasă), Ripensia (locul 13, deplasare) și Unirea Dej (locul 10, acasă). Ulterior va merge în play-out, unde se intră cu punctajul obținut până atunci și va mai disputa șase meciuri.

Foto: Sorin Pană (Sportul Ilustrat)

Marius ANGHEL 17 Dec. 2021, 12:44 Liga 2
Pe aceeași temă