CCA a dezvăluit brigada de arbitri care va oficia finala Cupei României dintre Corvinul și SC Oțelul. Sunt numai ”cavaleri în negru” din prima ligă

Marius ANGHEL 14 May. 2024, 14:53 Cupa
CCA a dezvăluit brigada de arbitri care va oficia finala Cupei României dintre Corvinul și SC Oțelul. Sunt numai ”cavaleri în negru” din prima ligă

Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) a dezvăluit brigada de arbitri care va oficia finala Cupei României din acest sezon 2023-2024, în care se întâlnesc echipa din Liga 2 Corvinul Hunedoara (locul 2 în play-off) și prim-divizionara SC Oțelul Galați (locul 2 în play-out-ul SuperLigii).

Arbitrul Marcel Bîrsan (foto principal, la meciul Oțelului pe Arena Națională contra FCSB) va conduce de la centrul jocul programat miercuri 15 mai 2024, de la ora 20:30, pe stadionul Municipal din Sibiu.

Partida va avea și arbitraj VAR.

Marcel Bîrsan arbitrează finala Cupei României dintre Corvinul și SC Oțelul

Meciul care decide câștigătoarea în premieră a Cupei României, atât Corvinul, cât și SC Oțelul neavând în palmaresul lor acest trofeu, va fi arbitrat de la centru de Marcel Bîrsan (42 de ani), din București, iar de la cele două tușe va fi ajutat de arbitri asistenți Vladimir Urzică (46 de ani), din Piatra Neamț, și Imre Laszlo Bucși (40 de ani), din Sfântu Gheorghe.

Toți trei fac parte din lotul de arbitri pentru prima ligă.

Bîrsan, arbitru din 1998 și promovat în prima ligă din 2012, a condus de la centru în acest sezon 2023-2024 24 de meciuri. 17 au fost în sezonul regular al SuperLigii, patru în play-off și două în play-out. Are și unul condus în Cupa României, pe FC Voluntari – Farul 2-0, în faza grupelor.

Astfel, pe Corvinul a arbitrat-o niciodată în acest sezon, iar pe SC Oțelul a condus-o în două meciuri, ambele câștigate în deplasare cu scorul de 2-0, în sezonul regular, la FCU Craiova FC și la FCSB.

Asistentul Urzică a fost la tușă în acest sezon doar la 14 jocuri până acum, toate din prima ligă. Dintre acestea, în două a jucat SC Oțelul: 2-2 acasă cu FC Hermannstadt și 2-0 la FCSB.

Asistentul Bucși a fost delegat la 25 de jocuri din acest sezon, niciunul în care a evoluat Corvinul, dar cinci în care a fost pe teren SC Oțelul: 0-0 acasă cu Rapid, 1-1 acasă cu FCSB (în Cupă), 1-0 acasă cu FCU Craiova FC, 1-4 la FC Hermannstadt și 2-1 la FCU Craiova FC.

Marcel Bîrsan (foto, în centru) și Vladimir Urzică (foto, în dreapta) au fost în brigada care a arbitrat meciul dintre FCSB și SC Oțelul Galați, din cadrul SuperLigii, desfășurat pe Arena Națională din București, la data de 3 decembrie 2023. Foto Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Rareș Vidican este arbitrul VAR al meciului decisiv de la Sibiu

Partida de la Sibiu va avea asistență VAR.

Arbitru VAR a fost delegat Rareș George Vidican, din Satu Mare, iar arbitru AVAR este Szabolcs Kovacs, din Carei (Satu Mare). Ambii sunt tot din lotul de primă ligă.

Arbitru de rezervă este Florin Andrei, din Târgu Mureş.

Observator al arbitrilor a fost delegat Nicolae Grigorescu (Timişoara), iar delegat de joc din partea FRF este Octavian Goga (Braşov).

Corvinul Hunedoara joacă în premieră în finala Cupei României, Oțelul va încerca pentru a doua oară să câștige trofeul

Corvinul Hunedoara scrie istorie în acest sezon al Cupei României, obținând în premieră calificarea în finală, din a treia încercare avută în istoria sa de mai bine de 100 de ani.

În acest sezon al Cupei, ediția 2023/24, echipa antrenată de Florin Maxim a trecut în precedentele jocuri de Jiul Petroșani (4-1 în deplasare, în turul 3 / Liga 3), FK Miercurea Ciuc (4-2 acasă, în play-off / Liga 2), Chindia Târgoviște (2-0 acasă, în grupe / Liga 2), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (1-0 acasă, în grupe / Liga 1), Progresul Pecica (6-0 în deplasare, în grupe / Liga 3), CFR Cluj (4-0 acasă, în sferturi / Liga 1) și FC Voluntari (3-1 acasă, în semifinală / Liga 1).

Pentru echipa din Galați, denumită acum SC Oțelul, aceasta este a doua finală de Cupa României pe care o va juca.

În 2004, FC Oțelul, căreia îi continuă tradiția actuala SC Oțelul, pierdea la București, pe stadionul Cotroceni, cu scorul de 0-2, finala cu Dinamo, în urma golurilor înscrise de Vlad Munteanu (66) și Claudiu Niculescu (77). Oțelul era antrenată de Sorin Cârțu și îl avea căpitan pe Sorin Ghionea, iar Dinamo era antrenată de Ioan Antone și îl avea în poartă pe Cristian Munteanu, acum conducător la SC Oțelul.

Trupa antrenată de Dorinel Munteanu este o nou-promovată în SuperLigă în acest sezon, iar în actuala ediție a Cupei României a trecut în precedentele jocuri de FC Bacău (3-1 în deplasare, în play-off / Liga 3), SCM Zalău (4-1 în deplasare, în grupe / Liga 3), FCSB (1-1 acasă, în grupe / Liga 1), Dinamo (3-3 în deplasare, în grupe / Liga 1), Universitatea Craiova (0-0 după 90 de minute și 1-0 după prelunguri, în deplasare, în sferturi / Liga 1) și Universitatea Cluj (2-1 acasă, în semifinală / Liga 1).

  • Galațiul mai are trei finale jucate în Cupa României, prin Siderurgistul Galați (1-6 cu Petrolul Ploiești, în 1963), Constructorul Galați (0-2 cu Chimia Râmnicu Vâlcea, în 1973) și Dunărea Galați (0-1 cu Steaua, în 1976).
Marius ANGHEL 14 May. 2024, 14:53 Cupa
Pe aceeași temă