”Corbii” au zburat la înălțime la Oradea și se califică în sferturile Cupei României după 35 de ani! Corvinul a umilit Progresul Pecica

Călin MNERIE 07 Dec. 2023, 19:45 Liga 2

Oricât și-ar fi dorit să facă o ultimă figură frumoasă în ultima etapă din Grupa A din Cupa României, Progresul Pecica a fost surclasată și de Corvinul Hunedoara.

Diferența de un eșalon a suficientă pentru viceliderul din Liga 2 pentru punctele calificării în sferturile competiției KO, unde nu a mai fost de 35 de ani!

”Corbii” aveau să se impună cu 6-0 pe terenul mocirlos de pe arena ”Iuliu Bodola” din Oradea, în prezența a aproximativ 300 de spectatori.

Scor de neprezentare pentru Corvinul încă de la pauză

Hunedorenii și-au făcut meciul simplu, căci au deblocat tabela prima acțiune de poartă. Una, de altfel, foarte frumoasă, cu pase perpendicular din prima pe axul Neacșa – Bradu – Marius Coman și ultimul l-a driblat și pe portarul Zamfir pentru golul de 0-1 (min. 9).

După două minute, Pecica putea da un alt sens partidei, dacă Luca Bodri ar fi marcat din poziție de unu cu Blaga, dar mijlocașul arădenilor a tras exact pe direcția portarului advers. După două șuturi peste poartă ale lui Neacșa și o finalizare în plasa laterală a lui Luca Bodri, Corvinul a decis practice meciul cu două goluri în 6 minute. Autor, același Marius Lupu, mai întâi cu un șut aproape de vinclu, după pasa lui Pârvulescu (fază la care a venit dintr-o poziție suspect de offside), iar apoi cu o lovitură de cap la centrarea lui Velisar.

Minutele 30 și 36, iar între ele Nasiru putea marca pentru Progresul, dacă Blaga nu ar fi respins ”capul” nigerianului împrumutat de la UTA. Neacșa a tras – în sfârșit – și pe poartă dintr-o lovitură liberă, dar Zamfir a prins, așa că scorul reprizei era 0-3.

Antonio Bradu a completat goleada ”corbilor” contra Progresului Pecica

Doar că acesta a rezistat doar 80 de secunde în partea a doua, căci Marius Lupu avea să realizeze ”hattrickul”, reluând din 4 metri o nouă pasă din dreapta a lui Pîrvulescu.

Intrat pe gazon la pauză, Shiaondo a făcut penalty în minutul 54 și Antonio Bradu a marcat cu un șut sub transversală pentru 0-5.

A urmat sarabanda schimbărilor și în trupa lui Florin Maxim, care și-au mai slăbit adversarul. Au fost minute bune de joc între careuri, cu un gol anulat în dreptul lui Mitran și o paradă a lui Blaga la lovitura liberă a lui Arsene.

În ultimele 5 minute, Pecica ar fi putut marca și ea golul de onoare, dacă Borcea nu ar fi șutat peste poartă din poziție ideală, iar Aldan nu nimerea transversala de pe 16 metri. Corviniștii nu au greșit, însă, în cel de-al doilea minut de prelungire și au făcut scorul de tenis. Bradu a făcut și el ”dubla” cu un ”lat” puternic pe centrul porții după așezarea lui Mitran.

Corvinul – singura echipă cu maximum de puncte în grupele Cupei României

Corvinul adună punctaj maxim în Grupa A, e singura formație ce reușește asta în toate cele patru grupe și e din nou în sferturi din 1988 încoace. Atunci Dinamo i-a scos pe ”corbi” din competiție cu scorul de 4-2. Pecica nu a contat, ba chiar e echipa cu cel mai slab golaveraj în grupă 1-14!

În precedentele jocuri din faza grupelor Cupei, Corvinul a trecut acasă de Chindia (2-0) și Sepsi OSK (1-0).

Corvinul este prima echipă din Liga 2 care obține calificarea în sferturile Cupei României, în noul format al competiției. Va juca pe teren propriu cu CFR Cluj.

A doua calificată din grupă este FC Hermannstadt, cu 7 puncte și golaveraj mai bun decât Petrolul, și va juca în sferturi în deplasare la ”U” Cluj.

PROGRESUL PECICA – CORVINUL HUNEDOARA 0-6

Marius Coman 9′, Marius Lupu 30′, 36′, 48′, Antonio Bradu 54′ – penalty, 90+3′

Progresul Pecica: R. Zamfir – T. Bodri (Shiaondo 46′, Adamcsik 57′), Nasiru, Wild, Aldan – Arsene (cpt.), Salka (Bănățan 71′) – R. Moraru, L. Bodri (Matyus 71′), Răchită (F. Nortey 33′) – S. Borcea
Rezerve neutilizate: Burtic – Bozian, Gomboș, I. Bălașa
Antrenor: Dan Stupar

Corvinul: Blaga – Nic. Pîrvulescu (D. Pop 74′), Lică (Ad. Nicolae 59′), Ant. Manolache, Velisar – Hrezdac (M. Chindriș 59′), Bradu – Lupu (Helgheligiu 69′), Al. Neacșa (cpt.), Seb. Ion (T. Mitran 69′) – M. Coman
Rezerve neutilizate: D. Roman – Pocioian, Antonov, Elton da Silva
Antrenor: Florin Maxim

Stadion: ”Iuliu Bodola” (Oradea – Bihor). Arbitru central: Mircea Salomir (Cluj-Napoca). Arbitri asistenți: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Claudiu Şchiopeţ (Braşov). Arbitru de rezervă: Claudiu Gaitin (Timişoara). Observator de arbitri: Dan Jiga (Bistriţa). Delegat de joc: Dorin Micșa (Timişoara).

Foto: Corvinul Hunedoara, Sorin Dan Cârstea și Alex Covaci

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ultimele-cinci-meciuri-din-faza-grupelor-cupei-romaniei-19295691

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/scm-zalau-a-invins-fc-bihor-oradea-in-cupa-romaniei-19295704

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csm-alexandria-si-steaua-meci-spectaculos-in-etapa-3-de-cupa-romaniei-19295697

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-bihor-a-pierdut-in-cupa-romaniei-cu-scm-zalau-19295682

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/gloria-buzau-a-remizat-cu-cs-tunari-in-cupa-romaniei-19295532

Călin MNERIE 07 Dec. 2023, 19:45 Liga 2
Pe aceeași temă