Corvinul, ce victorie! A învins Sepsi OSK și e la un pas de sferturile Cupei României. Florin Maxim: ”Nu sunt multe de spus despre acest meci”

Andrei PASCU 31 Oct. 2023, 19:08 Cupa României
Corvinul, ce victorie! A învins Sepsi OSK și e la un pas de sferturile Cupei României. Florin Maxim: ”Nu sunt multe de spus despre acest meci”

Corvinul Hunedoara a bifat victoria ultimilor ani și a reușit să treacă de Sepsi OSK în etapa a 2-a a fazei grupelor de Cupa României, scor 1-0. Pe terenul propriu, formația din Liga 2 a învins, până la urmă, deținătoarea trofeului competiției în ultimele două ediții.

Formația lui Florin Maxim este ca și calificată în fazele eliminatorii ale Cupei României, din grupe mai fiind de disputat o singură etapă, când va întâlni Progresul Pecica (Liga 3).

Corvinul Hunedoara a dat lovitura! A învins Sepsi OSK în grupele din Cupa României, scor 1-0

Corvinul a reușit, sub privirile a circa 5.500 de spectatori prezenți pe stadionul ”Mickael Klein”, record de asistență în acest sezon, a doua victorie în două meciuri și speră la o accedere în faza următoare. După ce a învins Chindia Târgoviște cu 2-0, acum trupa din Hunedoara a trecut la limită de prim-divizionara Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 1-0. A marcat Antonio Manolache pentru formația din Liga 2, în repriza secundă, în minutul 57, și jucătorii lui Florin Maxim și-au mai trecut trei puncte în cont în grupa de Cupa României.

  • Corvinul Hunedoara, în partida cu Sepsi OSK Sfântu Gheoghe: Lefter – Fl. Iacob, Lică, Ant. Manolache, Velisar – Hrezdac, Bradu, M. Chindriș – Lupu, Al. Neacșa (cpt.) – M. Coman (Hergheligiu 88′). Rezerve neutilizate: D. Roman – I. Pop, Ad. Nicolae, Antonov, Pocioian, Seb. Ion, T. Mitran, Predică.

Foarte relaxat a fost antrenorul Florin Maxim la interviuri, chiar dacă e cea mai importantă victorie pentru echipă în ultimii ani, dacă ne raportăm la numele adversarului.

A afirmat că jucătorii săi au reușit să pună o presiune constantă pe formația din Sfântu Gheorghe, dar după un început nu foarte promițător, în care Corvinul Hunedoara a arătat, după cum s-a exprimat, prea mult respect.

Florin Maxim, surprinzător de relaxat după Corvinul – Sepsi OSK 1-0: ”Nu sunt multe de vorbit despre acest meci”

Ulterior însă, elevii lui Maxim au controlat în multe momente jocul și i-au lăsat puține spații lui Marius Ștefănescu, numele scos în evidență de ”principalul” hunedorenilor la final, pe care îl considera principalul pericol pentru echipa pe care o pregătește.

Nu prea sunt multe de vorbit despre acest meci. Rămânem cu această victorie, a fost o atmosferă extraordinară, am lansat şi imnul, moment de bun augur, oamenii au fost alături de noi, din primul minut, a fost un meci plăcut pentru spectatori și telespectatori.

Am propus un joc curajos, chiar dacă, să fiu sincer, nu am avut chiar atât de mult timp la dispoziţie să analizăm în detaliu adversarul. Băieţii au înţeles însă foarte bine ce le-am cerut împreună cu colegii mei. De exemplu, Ştefănescu, poate cel mai în formă jucător al lor nu cred că a avut vreo şansă de gol.

Merită toţi jucătorii felicitaţi, am fost un adevărat grup, aşa cum trebuie să fim mereu. Cred că, cu excepţia primului sfert de oră când cred că le-am arătat prea mult respect decât se cuvenea, i-am dominat pe cei de la Sepsi, am mai avut situaţii de gol, cred că am oferit spectacol şi celor din tribune şi mă bucur că am avut posibilitatea să facem oamenii fericiţi”, a spus Florin Maxim.

Corvinul, aproape de sferturile de finală din Cupa României

Corvinul Hunedoara este aproape calificată în sferturile de finală ale Cupei României, mai având de jucat doar un meci în grupe, cu formația din Liga 3 – Progresul Pecica, în deplasare.

În cazul unui succes, Corvinul va merge în faza următoare fără să mai aștepte alte rezultate. În caz contrar, dacă va face egal sau va pierde, dar în funcție de ce se întâmplă și în celelalte meciuri din această etapă a 2-a și ce va fi în etapa a 3-a, va merge sau nu în fazele eliminatorii.

”A fost o victorie cu inima, da! Am avut şi un plan tactic bine pus la punct, ne-au ieşit toate, aşa trebuie să arăţi dacă vrei să îţi îndeplineşti obiectivele. Mai avem un pas până a ne califica, nu trebuie să sărbătorim excesiv, ci să rămânem cu picioarele pe pământ.

Calificarea în sferturile de finală este obiectivul nostru, da, dar aş vrea să fim precauţi şi să ne bucurăm de munca noastră după ce încheiem meciurile din grupă”, a mai precizat Florin Maxim.

Corvinul Hunedoara, parcurs foarte bun și în Liga 2

În runda a 12-a de Liga 2, Corvinul Hunedoara are meci pe teren propriu, cu Unirea Dej. Corvinul e pe locul 3 acum, cu 21 puncte, cu cinci puncte peste locul 7, Chindia Târgoviște.

Unirea Dej e pe locul 18, cu 10 puncte, la egalitate cu locurile 16 și 17, CSM Reșița și CS Tunari.

Declarații după Corvinul – Sepsi OSK 1-0, în Cupa României:

https://www.youtube.com/watch?v=oXmhc_Vfsw4

 

Foto și video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/primele-trei-meciuri-din-etapa-2-a-grupelor-cupei-romaniei-19290778

https://liga2.prosport.ro/seria-1/s-au-pus-pe-andrei-prepelita-aventura-de-la-gloria-buzau-decisa-19290820

https://liga2.prosport.ro/seria-1/situatie-tensionata-la-csm-resita-dupa-al-cincilea-esec-in-acest-sezon-19290811

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/steaua-gata-de-partida-cu-rapid-din-cupa-romaniei-19290808

Andrei PASCU 31 Oct. 2023, 19:08 Cupa României
Pe aceeași temă