Corvinul s-a redresat după eșecul de la Târgu Jiu cu un succes fără emoții în fața Chindiei! Florin Maxim: ”O victorie muncită, meritată pe deplin”

Marius ANGHEL 28 Sep. 2023, 14:04 Cupa României

Venită după primul eșec suferit într-un joc oficial după o pauză de mai bine de un an de zile, Corvinul a reacționat bine în fața unui adversar mai puternic decât cel care i-a produs sâmbătă înfrângerea în campionat, 1-2 la Târgu Jiu cu Viitorul Pandurii. Chindia a stat de această dată în fața trupei hunedorene, în prima etapă a fazei grupelor Cupei României, iar târgoviștenii au părăsit stadionul ”Michael Klein” cu o înfrângere la scorul de 0-2.

După meci, Florin Maxim a spus că victoria Corvinului a fost una pe deplin meritată.

Corvinul a învins fără mari probleme Chindia, în jocul din Cupa României

Corvinul a dominat jocul cu mult mai pretențioasa Chindia, echipă venită după patru ani petrecuți în prima ligă, de la un capăt la altul, însă a înscris numai câte o dată pe repriză.

În faţa a circa 3.500 de spectatori, jucătorii antrenați de Florin Maxim au deschis scorul încă din minutul 4, când Marius Coman, plecat de la limita offside-ului, l-a întors pe Gîţ în două rânduri şi a înscris cu un şut din 15 metri în colţul lung. Avantajul de pe tabelă se putea mări în minutul 10, dar Iacob a tras în Popescu. Neacşa (22) a șutat puţin peste, pentru ca apoi Chindia să aibă prima sa situație mare de gol, în minutul 26, dar Cojocaru şi Zivkovic au ratat întâlnirea cu mingea în careul mic. Tot în prima repriză, Hrezdac (18, 42) a fost în două rânduri la capătul unor centrări în careu, din faze fixe, însă de fiecare dată a trimis peste poartă.

Și în partea a doua Chindia nu a avut replică. Dominarea Corvinului s-a concretizat într-un penalty obținut de Coman în fața portarului Iustin Popescu. Alexandru Neacșa (61) a transformat pentru 2-0, iar Popescu a continuat apoi protestul la adresa arbitrului, a primit al doilea cartonaș galben în decurs de câteva secunde și a fost eliminat de către Mircea Ardelean.

În superioritate numerică, Corvinul a fost aproape să ridice scorul la proporții de neprezentare pentru adversar, însă Lupu a irosit în două rânduri ocazia de a face 3-0, şuturile sale fiind intuite de noul portar Brînzea. Și Chindia a avut o situație de a înscrie, prin Matiș, direct din lovitură liberă, dar a trimis în bară și minutul era deja 90+4.

Florin Maxim, după victoria cu Chindia: ”Au avut primul şut pe spaţiul porţii de abia în ultimele minute, asta spune multe”

După joc, Florin Maxim a remarcat atitudinea elevilor săi și a considerat că victoria Corvinului a fost una pe deplin meritată.

”Am început foarte bine meciul, cu gol în primele cinci minute, le-am şi spus băieţilor că trebuie să începem sus, să le dăm motive şi suporterilor să rămână în spatele nostru. S-a întâmplat asta, mă bucur şi cred că, după eliminarea portarului lor în a doua repriză, lucrurile au fost şi mai clare. Au avut primul şut pe spaţiul porţii de abia în ultimele minute, asta spune multe. Am lăsat meciul pierdut la Târgu Jiu în urmă şi cred că asta s-a văzut şi în atitudinea băieţilor de astăzi. O victorie muncită, meritată pe deplin”, a declarat antrenorul Corvinului, Florin Maxim.

Acesta a avut săgeți și către dâmbovițeni, legat de protestele lor la adresa arbitrajului lui Mircea Ardelean.

Corvinul, în victoria cu Chindia: Lefter – Fl. Iacob (D. Pop 64′), Lică, Andr. Manolache, Velisar – Nic. Pîrvulescu (Lupu 30′), Hrezdac (Hergheligiu 81′), Bradu (Antonov 64′), Al. Neacșa (cpt.), Seb. Ion – M. Coman (M. Chindriș 81′). Rezerve neutilizate: D. Roman – Pocioian, T. Mitran, Ad. Nicolae.

Declarațiile lui Florin Maxim și Alexandru Neacșa după Corvinul – Chindia 2-0:

https://www.youtube.com/watch?v=D2FRM7IB0Ew

Meci cu CS Mioveni în următoarea etapă a Ligii 2. Cu Chindia joacă în campionat în etapa a 10-a

Pentru Corvinul urmează meciul din campionat cu CS Mioveni (locul 10, 10 puncte), din etapa a 8-a, programat luni, 2 octombrie, de la ora 16:00, la Hunedoara.

Cu Chindia se va întâlni din nou în jurul datei de 21 octombrie, în etapa a 10-a, tot la Hunedoara.

Corvinul ocupă locul 3 în Liga 2, cu 14 puncte acumulate după primele șapte etape.

Foto: Călin Corpaciu / Corvinul Hunedoara 

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/florin-maxim-intepaturi-pentru-chindia-dupa-meciul-din-cupa-19286751

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/alin-ilin-si-dragos-bon-concluzii-dupa-cs-tunari-u-craiova-1-1-19286750

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-bihor-a-pierdut-cu-fcsb-in-fata-a-10-mii-de-spectatori-la-oradea-in-nocturna-19286744

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/gloria-buzau-a-avut-o-in-palma-pe-uta-dar-a-platit-erorile-portarului-haymamba-andrei-prepelita-l-a-aparat-pe-camerunez-probabil-a-avut-emotii-dar-toti-castigam-si-toti-pierdem-19286654

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-grupelor-progresul-pecica-petrolul-incepe-de-la-ora-1400-sase-meciuri-au-loc-astazi-in-a-doua-zi-cu-meciuri-din-prima-etapa-19286426

Marius ANGHEL 28 Sep. 2023, 14:04 Cupa României
Pe aceeași temă