Capăt de drum pentru FC Bacău în Cupa României. Echipa lui Costel Enache a ieșit cu fruntea sus din competiție: ”Nu pun sub îndoială victoria Oțelului”

Răzvan STÎNGĂ 30 Aug. 2023, 13:34 Cupa României

FC Bacău, echipă din Seria 1 a Ligii 3, nu a reușit să facă surpriza și să meargă în grupele Cupei României. Liderul Seriei 1 din Liga 3 nu a putut trece de SC Oțelul în play-off, cedând la două goluri.

Formația din SuperLiga României s-a dovedit a fi prea puternică pentru FC Bacău. SC Oțelul a câștigat cu 3-1 duelul disputat în Bacău.

FC Bacău, eliminată de SC Oțelul din Cupa României

FC Bacău s-a ținut bine o repriză în fața SC Oțelul, pentru că la pauză a fost egal, 0-0. La 12 minute de la reluare a marcat formația din SuperLiga României și a deschis scorul, prin Juri Cisotti, care a transformat o lovitură de la 11 metri. La puțin timp după, în minutul 59, SC Oțelul a dublat avantajul pe tabelă, în urma reușitei lui Mihai Adăscăliței.

A revenit FC Bacău în minutul 67, când a punctat Dudu Drugă, de la 11 metri, dar SC Oțelul a închis conturile în minutul 75, când a marcat și Ariel Lopez, tot de la punctul cu var.

  • FC Bacău a început partida cu SC Oțelul în formula: Cîmpianu – Șt. Pavel, I. Chirilă, Agapi, D. Drugă (cpt.), D. Burlacu, Oasenegre, M. Ursu, Rob. Albu, Ciumașu, Andr. Pavel
    Rezerve: L. Anton – D. Ganea, Rz. Dinu, Mug. Florescu, Lungașu, Țăran, M. Buga Gherasim

Constantin Enache, concluzii după FC Bacău – SC Oțelul

La finalul întâlnirii, antrenorul Bacăului, Constantin Enache, a remarcat faptul că au fost și anumite decizii de arbitraj care au condus la eșec, în special primul penalty primit de SC Oțelul, în urma unui fault în careu comis de Chirilă asupra lui Dimitrov.

La capitolul părți pozitive, Enache a scos în evidență faptul că jucătorii s-au ridicat la un nivel bun, în special cei tineri, de la care să așteaptă să crească și să capete tot mai multă experiență.

Acum, FC Bacău rămâne doar cu Liga 3, unde a avut parte de un debut perfect, 3-1 cu Şomuz Fălticeni în prima etapă, pe teren propriu. În runda a doua va întâlni Știința Miroslava, care și ea a câștigat în prima rundă, 2-0 cu Bucovina Rădăuți, în deplasare.

Am avut un adversar superior din toate punctele de vedere, cu jucătorii de bază în primul 11. Noi ne-am ținut echilibrul, între copiii foarte tineri, cinci în echipa de start, și cinci jucători cu experiență. Am încercat să facem o combinație între tineri și experimentați, dar pe parcurs am încercat să le dăm minute și altor tineri.

Am anticipat jocul exact așa cum a fost. Știu Oțelul foarte bine, știu că e o echipă solidă, luptă, acceptă duelurile, bine organizată defensiv. Drept dovadă, nici nu am avut multe ocazii de poartă, nu prea am ajuns în careu, dar cred că această experiență ne folosește pe viitor.

Sunt mulțumit de implicarea jucătorilor, de cum și-au apărat șansele. Revin un pic, dar nu vreau să caut scuză… cred că s-a dezechilibrat meciul cu primul penalty, pe care l-am revăzut. M-am uitat atent la fază, a fost simulare, dar și faza de la golul doi, când mingea era la noi și i s-a dat adversarilor fără motiv.

Nu vreau să pun sub îndoială victoria Oțelului, îi doresc baftă în continuare. Noi mergem cu aceleași principii de creștere și dezvoltare, în campionat. Eu sper ca experiența să fie folosită de tineri, să o folosească ca pe un reper la care trebuie să ajungă.

Au avut în față jucători cu forță, experiență, cu decizii de joc foarte bune, jucători cu poziționări tactice excelente, au ce să folosească”, a spus Constantin Enache despre partida cu SC Oțelul.

FC Bacău, parcurs bun în Cupa României

FC Bacău a mers, astfel, în acest sezon, până în Play-off-ul Cupei României, la o victorie de grupe. În Turul 3 a trecut de Rapid Brodoc, pe teren propriu, cu scorul de 2-0. A marcat prin Robert Albu (minutul 48) și Cătălin Vraciu (minutul 79).

Anterior, în Turul 2, formația preluată de Constantin Enache a trecut cu 9-1 de CSM Bacău. În Turul 1 de Cupa României, FC Bacău a învins categoric și de Aerostar Bacău, scor 3-0.

După ce în vară a cesionat locul în Liga 3 de la Dinamo Bacău, au apărut și primele informații cu privire la achizițiile făcute de FC Bacău pentru noul sezon, printre ele multe de la formațiile celelalte din Bacău, Teodor Cîmpianu (portar, CSM Bacău), Mugurel Florescu (fundaș, Bucovina Rădăuți), Ștefan Cosmin Pavel (mijlocaș, Aerostar Bacău), mijlocașul Ionuț Chirilă (mijlocaș, Aerostar Bacău) sau Cătălin Vraciu (atacant, Aerostar Bacău).

Foto și video: FC Bacău

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/play-off-cupa-romaniei-primele-patru-meciuri-incep-la-ora-1730-intra-la-joc-doua-echipe-din-prima-liga-trei-din-liga-2-si-trei-din-liga-3-19282586

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/chindia-succes-accesibil-in-cupa-romaniei-cu-phoenix-buzias-19282861

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/metaloglobus-eliminata-din-cupa-romaniei-de-dinamo-19282854

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ceahlaul-intalneste-acasa-u-cluj-in-cupa-romaniei-19282855

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/phoenix-buzias-eliminata-din-cupa-romaniei-de-chindia-19282850

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-tudose-atac-suburban-la-adresa-lui-nicolae-dica-19282694

Răzvan STÎNGĂ 30 Aug. 2023, 13:34 Cupa României
Pe aceeași temă