Corvinul Hunedoara s-a distrat cu Jiul Petroșani în Cupa României. A învins la scor și a lovit de patru ori bara. Florin Maxim: ”M-a nemulţumit puţin golul primit, ne-am relaxat”

Andrei PASCU 17 Aug. 2023, 14:42 Liga 2
Corvinul Hunedoara s-a distrat cu Jiul Petroșani în Cupa României. A învins la scor și a lovit de patru ori bara. Florin Maxim: ”M-a nemulţumit puţin golul primit, ne-am relaxat”

Corvinul Hunedoara și-a păstrat statutul de favorită în Turul 3 de Cupa României. În plus, a reușit o victorie categorică și nu a avut emoții în deplasarea de la Jiul Petroșani, formație de Liga 3, pe care a învins-o cu 4-1.

Câte două goluri pe repriză a reușit formația din Liga 2, la pauză conducând cu 2-0.

Corvinul Hunedoara, succes categoric în Turul 3 de Cupa României, 4-1 cu Jiul Petroșani

Corvinul Hunedoara are startul de sezon la care visa, cu evoluții solide în Liga 2, dar și cu o calificare fără probleme mai departe în Cupa României. Confruntarea cu Jiul Petroșani a fost tranșată clar, cu 4-1, dar mai putea marca. De patru ori au lovit bara elevii lui Florin Maxim.

Marius Lupu nu a avut nevoie de prea mult timp pentru a deschide scorul, el punctând pentru 1-0 încă din minutul 3. Ulterior a ieșit în evidență și Flavius Iacob, care a dus scorul la 2-0 în minutul 19, și a stabilit, astfel, și rezultatul primelor 45 de minute.

Ceva emoții a avut Corvinul Hunedoara în minutul 71, când Aurel June a redus din diferență, dar cinci minute mai târziu s-a refăcut diferența de două goluri, după ce și-a trecut numele pe lista marcatorilor și Nicolae Pîrvulescu.

Scorul final, 4-1 pentru Corvinul Hunedoara, a fost stabilit de Antonio Bradu, care a marcat în minutul 88, cu două minute înainte de finalul timpului regulamentar de joc.

Florin Maxim vrea să ducă în grupele de Cupa României Corvinul Hunedoara

La finalul întâlnirii, antrenorul Florin Maxim a declarat că e mulțumit de rezultat, de joc, dar că ar fi vrut ca jucătorii săi să fructifice și ocaziile mari pe care le-au mai trecut în cont.

În plus, spera ca Hunedoara să termine confruntarea de la Petroșani fără gol primit. Obiectivul Corvinului în Cupa României este acela de a accede în grupele competiției, dar acum trebui să se pregătească pentru play-off-ul întrecerii, unde a ajuns după succesul cu Jiul Petroșani.

Am început foarte bine jocul, am marcat repede de două ori, s-a jucat puţin pe contre, dar tot noi am avut ocaziile mai mari. Mai puteam marca până la pauză, dar şi după şi m-a nemulţumit puţin golul primit, pentru că nu aveam voie să ne relaxăm, din mai multe motive.

Unul, pentru că obiectivul este să ajungem în grupe, al doilea pentru că avem un meci greu sâmbătă acasă şi nu trebuie să ne complicăm singuri viaţa. Pe de altă parte, băieţii au avut dispoziţie de joc, ne-am creat multe ocazii… .

M-aş mai fi bucurat, pe de o parte, dacă reuşeau şi cei tineri să marcheze, Mitran şi Sebastian Ion au avut şansa să o facă, dacă nu au făcut-o meciul acesta, să o facă pe viitor. Am spus-o că ne dorim să aducem echipe cu nume la Hunedoara în această competiţie. Cu toţii avem în minte acel meci frumos cu FCSB, de aceea are farmecul ei această competiţie.

Sper să ajungem în grupe, pentru că acesta este obiectivul nostru, dar mai avem de trecut un hop, trebuie să vedem ce ne rezervă tragerea la sorţi. Mi-aş dori foarte mult pentru toţi suporterii noştri – cărora le mulţumesc, încă o dată, pentru sprijin – să se bucure de meciuri şi, implicit, amintiri frumoase din această competiţie.

Cât despre atmosferă, una bună, aprinsă, cum e în Valea Jiului, ştiam că există şi această rivalitate la nivelul galeriilor, poate s-a resimţit puţin şi pe teren, dar în general ne-am văzut de treabă şi am ieşit bine din acest joc”,  spus Florin Maxim la finalul partidei.

Jiul Petroşani: Popescu – Ciubotariu (Dănăilă 46), Stancu, Paliu, Filip (Gaşpar 46) – Ferhaoui (Iftimie 89), Jurcuţ, Pencea, June (Marincat 76), Lovas – Velici (Iorgulescu 76)
Antrenor: Flavius Boroncoi

Corvinul Hunedoara: Lefter – Fl. Iacob, Lică (D. Pop 60), Ant. Manolache, Velisar (Ad. Nicolae 72) – T. Mitran (Seb. Ion 60), M. Chindriş (cpt.), Bradu, Neacşa (Nic. Pîrvulescu 60), Hergheligiu (M. Coman 60) – Lupu
Antrenor: Florin Maxim

Corvinul a jucat la Petroșani într-un echipament nou, inspirat din cel purtat de echipă în 1930

În meciul cu Jiul, jucătorii Corvinului au evolua într-un echipament special, inspirat din cel purtat în 1930, cu carouri pe fața tricoului.

Pentru a-și atrage și mai mulți fani alături, clubul hunedorean a lansat înainte de meci un concurs, iar unul dintre cei care ghiceau scorul corect al jocului cu Jiul va câștiga tricoul de joc special în care se evolua în Valea Jiului!

Norocosul își va ridica tricoul vineri, de la standul Fan-Shop-ului clubului, amplasat pe platoul din fața Tribunei Mari, urmând a avea posibilitatea și să se fotografieze sau să primească autografe și de la favoriți, care vor fi alături de fani de la ora 19:30!

Corvinul Hunedoara, duel cu FK Miercurea Ciuc în etapa 3 de Liga 2

Corvinul Hunedoara are 4 puncte și este pe locul 3 în Liga 2 după două etape, cu golaveraj 2-1, fiind la egalitate cu CSM Slatina, Gloria Buzău și Unirea Slobozia. În primele două runde a învins CSM Ceahlăul, scor 2-1, și a remizat cu CSC Dumbrăvița, scor 0-0.

În etapa a 3-a a Ligii 2, Corvinul Hunedoara are joc acasă, sâmbătă, de la ora 12:00, cu FK Miercurea Ciuc.

 

REZUMAT Jiul Petroșani – Corvinul Hunedoara 1-4:

https://www.youtube.com/watch?v=lyD2A1ETszU

Foto: Adrian Farcaș / Corvinul Hunedoara
Video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-miriuta-ii-ia-locul-lui-dragos-militaru-la-chindia-19280782

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csm-resita-si-viitorul-pandurii-eliminate-din-cupa-romaniei-19280783

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-demis-de-la-chindia-targoviste-19280774

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/phoenix-buzias-a-eliminat-csm-resita-din-cupa-romaniei-19280761

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csc-dumbravita-nu-a-stat-la-discutii-cu-ghiroda-in-cupa-romaniei-19280758

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/steaua-s-a-calificat-in-play-off-ul-cupei-romaniei-la-calarasi-19280755

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciuri-si-rezultate-turul-3-cupa-romaniei-19280648

Andrei PASCU 17 Aug. 2023, 14:42 Liga 2
Pe aceeași temă