SCM Zalău l-a impresionat pe Dorinel Munteanu chiar dacă a pierdut la scor. Antrenorul echipei SC Oțelul vrea să o vadă în Liga 2: ”O formație competitivă, agresivă”

Andrei PASCU 27 Sep. 2023, 14:44 Cupa României

SCM Zalău nu a avut șanse în fața echipei SC Oțelul, în prima etapă a fazei grupelor de Cupa României. A cedat cu 1-4 clubul din Liga 3, dar Dorinel Munteanu, antrenorul formației din SuperLiga României, a lăudat trupa pregătită de Cristian Lupuț.

SC Oțelul a făcut diferența înainte de pauză, când avea pe tabela stadionului din Zalău 3-1.

SCM Zalău, eșec clar la debutul în grupele de Cupa României, 1-4 cu SC Oțelul

SC Oțelul a început în forță și avea 2-0 pe tabelă după mai puțin de 25 de minute. A deschis scorul în minutul 14, prin George Cîrjan, care a transformat o lovitură de la 11 metri, iar diferența a fost dublată de Jonathan Cisse, în minutul 21.

Ulterior, 3-0 a făcut același George Cîrjan, în minutul 36, dar SCM Zalău se poate mulțumi cu golul confruntării. Alexandru Cherecheș a redus din diferență în minutul patru al prelungirilor primei părți, când a șutat din prima, violent, de la aproximativ 20 de metri.

Rezultatul final, 4-1 pentru SC Oțelul, a fost stabilit de Rosario Latouchent, care a punctat în minutul 75.

  • SCM Zalău: Bg. Miron – Sălăjan (Meșter 28′), Kascelan, Fărcășan, Cherecheș – Pătraș (Zimța 69′), Al. Negrean (Mare 69′), Fl. Pop, Culda (Molnar 69′) – R. Cristea, Nikolic (Sg. Pop 6′ – eliminat)
    Rezerve neutilizate: Poptean – R. Stanciu, Bobaru, Al. Micle
    Antrenor: Cristian Lupuț
    Eliminat: Sergiu Pop 46′ (cumul de cartonașe galbene)
  • SC Oțelul: R. Stoian – J. Cisse (A. Lopez 46′), Ghiocel (cpt.), Jardan (Cisotti 70′), Zhelev (Frederic Maciel 58′) – Samuel Teles, Zivulic, Latouchent (Rz. Tănasă 78′) – Cîrjan, Miguel Silva, Bodișteanu (Andr. Rus 58′)
    Rezerve neutilizate: Dur-Bozoancă – Joao Serrao, K. Fatai, Dimitrov
    Antrenor: Dorinel Munteanu

Dorinel Munteanu, laude pentru SCM Zalău, după partida cu SC Oțelul

La final, în ciuda diferenței de pe tabelă, Dorinel Munteanu, antrenorul gălățenilor, a lăudat evoluția formației din Liga 3, despre care a declarat că îi ține pumnii și vrea să o vadă, din vara următoare, în Liga 2.

Pentru această victorie a trebuit să investim foarte mult efort. Ştim cu toţii, Zalăul este o echipă solidă care le-a eliminat pe Poli Iaşi sau Gloria Bistriţa. Dar, astăzi, noi am tratat jocul foarte serios şi am reuşit să câştigăm cele trei puncte.

Sunt fericit efortul şi concentrarea băieţilor. Este o competiţie a surprizelor, dar nu doream să fie la noi o surpriză. Îi felicit pe jucători şi important este să ne refacem pentru meciul de vineri.

Echipa Zalăului mi s-a părut foarte competitivă, agresivă. Noi am început bine jocul şi am ştiut slăbiciunile adversarului nostru. Ştiam că vor să ne atace şi i-am prins de vreo două ori pe contraatac la început şi am marcat. Am primit gol pe final de repriză, ceea ce nu era permis.

Eram mai liniştiţi dacă intram cu 3-0 la pauză. La 3-1 am avut ceva emoţii. Dar, Zalăul este o echipă foarte bună şi sper să promoveze în Liga a 2 -a”, a spus Dorinel Munteanu, conform Sportul Sălăjean.

SCM Zalău, duel cu FCU Craiova FC în etapa a 2-a de Cupa României 

SCM Zalău este una dintre echipele din Liga 3 prezente în grupele Cupei României, iar performanța este și pentru ea una care îi dă încredere și o face să spere că poate promova, în sfârșit, în Liga 2.

A fost repartizată în Grupa C, alături de FCU Craiova FC, FCSB, SC Oțelul, Dinamo și FC Bihor Oradea și va mai întâlni FCU Craiova FC (acasă) și FC Bihor Oradea (acasă) în următoarele două etape.

Clasamentul Grupei C în acest moment:

  1. SC Oțelul – 3 puncte (un meci)
  2. FCU Craiova FC – 1 punct (un meci)
  3. Dinamo – 1 punct (un meci)
  4. FCSB – 0 puncte (fără meci)
  5. FC Bihor Oradea – 0 puncte (fără meci)
  6. SCM Zalău – 0 puncte (un meci)

SCM Zalău, locul 1 în Seria 10 din Liga 3

În Liga 3, în cele cinci etape scurse, SCM Zalău a învins Lotus Băile Felix (2-0, în deplasare), Victoria Carei (3-0, acasă), Minerul Ocna Dej (2-1, în deplasare), CSM Sighetu Marmaţiei (scor 2-0, în deplasare) și Crişul Sântandrei (1-0, acasă). În etapa a 6-a va întâlni Sănătatea Cluj, în deplasare, locul 5 din 10 echipe, cu 7 puncte.

SCM Zalău e pe locul 1 în Seria 10 din Liga 3, cu 15 puncte, urmată de Olimpia Satu Mare, locul 2, 10 puncte, și Lotus Băile Felix, locul 3, tot 10 puncte.

Foto: SC Oțelul Galați

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-grupelor-progresul-pecica-petrolul-incepe-de-la-ora-1400-sase-meciuri-au-loc-astazi-in-a-doua-zi-cu-meciuri-din-prima-etapa-19286426

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-va-termina-sezonul-la-steaua-19286434

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-inceput-lucrarile-la-noul-stadion-din-targoviste-19286392

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-grupelor-scm-zalau-joaca-in-meciul-de-deschidere-al-etapei-1-acasa-cu-sc-otelul-galati-alte-doua-partide-au-loc-astazi-la-voluntari-si-bucuresti-19286292

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/oltenii-de-la-u-craiova-sunt-ingroziti-ca-vor-juca-la-tunari-19286359

Andrei PASCU 27 Sep. 2023, 14:44 Cupa României
Pe aceeași temă