SCM Zalău nu vrea să mai rateze promovarea încă un sezon. Primele trei achiziții, jucători care au trecut prin Liga 1

Mircea OGLINDOIU 24 Jul. 2024, 12:00 Liga 3
SCM Zalău nu vrea să mai rateze promovarea încă un sezon. Primele trei achiziții, jucători care au trecut prin Liga 1

Reunită din data de 15 iulie, SCM Zalău l-a reconfirmat pe Cristian Lupuț în funcția de antrenor principal și a perfectat primele transferuri pentru noul sezon de Liga 3, ediția 2024-2025.

La echipa din Sălaj au ajuns severineanul Răzan Alexandru Mogoș (mijlocaș, 22 ani, ex CSM Alexandria), orșoveanul Gabriel Fulga (atacant, 20 ani, ex Unirea Dej) și slătineanul Adrian Romeo Niță (atacant, 21 ani, ex CSM Cetatea Turnu Măgurele).

Alexandru Mogoș, Gabriel Fulga și Adrian Niță, primele achiziții ale Zalăului pentru noul sezon de Liga 3

Toți trei au bifat meciuri în Liga 1, chiar dacă în ultima perioadă au evolua la nivel inferior. Dacă Mogoș a jucat, în prima parte a sezonului precedent, două partide pentru Politehnica Iași, Fulga și Niță se pot lăuda cu trei, respectiv cinci prezențe la FCSB, în sezonul 2020-2021.

Pe lângă cei trei, SCM Zalău i-a prelungit contractul severineanului Samuel Zimța, mijlocaș care în partea a doua a sezonului 2021-2022 a evoluat în Republica Moldova, la Zimbru Chișinău, dar și muntenegreanului Stefan Nikolic.

SCM Zalău s-a despărțit în schimb de portarul Bogdan Miron, de fundaşul muntenegrean Predrag Kascelan, de mijlocaşii Sebastian Culda și Alex Micle sau de atacanții Raoul Cristea și Sergiu Pop.

”Am adus câțiva jucători cu experiență la nivel de Liga a 2-a, jucători tineri care sper că ne vor ajuta să ne atingem obiectivele pe care ni le-am propus. Sperăm să avem un parcurs la fel de bun, cum l-am avut cel de sezonul trecut. Ca prim obiectiv este calificarea în play-off, pentru că o echipă ca Zalăul trebuie neapărat să țintească spre primele locuri. Dar, până atunci, va trebui să muncim, să stabilizăm lotul pentru că au plecat câțiva jucători. Încercăm să combinăm jucători mai tineri cu jucători cu experiență, să construim un lot la fel de competitiv ca cel de anul trecut”, a spus Lupuţ, citat de Sportul Sălăjean.

”Pe Niță îl văd că pe cea mai mare speranță a academiei noastre. E născut în 2003, e mai mic și decât Ianis Stoica. Va ajunge un fotbalist de care se va auzi, vă spun asta cu certitudine! A subordonat deja Dinamo la categoria lui de vârstă. O să auziți de el!”, spunea Mihai Stoica, în urmă cu 5 ani despre jucătorul care după ce a impresionat cu evoluția sa la Turris Oltul Turnu Măgurele, în prima parte a sezonului 2020/21, apoi nu a mai rupt gura târgului pe unde a mai jucat, la FCSB, Unirea Constanța, pentru scurt timp a fost la CSM Slatina și apoi la Cetatea Turnu Măgurele.

Vlad Fărăgău, junior de la ”U” Cluj, și Mihai Codreanu, de la Farul Constanța, sunt alte noutăți ale echipei din Zalău, potrivit Sportul Sălăjean.

În plus, din informațiile Liga2.ro, la antrenamentele conduse de Cristian Lupuț a ajuns și mijlocașul Răzvan Matiș, ultima dată la Chindia Târgoviște, în Liga 2.

Gabriel Vașvari, numit director sportiv la SCM Zalău

SCM Zalău a câștigat detașat Seria a 10-a a Ligii 3, însă în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2 a pierdut dubla manșă cu Unirea Ungheni, a doua clasată din Seria 9, după 0-3 la Ungheni și 1-1 la Zalău. Trupa din județul Mureș avea să promoveze apoi în Liga 2, după ce în faza finală a învins și Gloria Bistrița Năsăud.

În această vară, clubul l-a numit ca director sportiv pe Gabriel Vașvari, retras din activitatea de fotbalist, iar ca antrenor cu portarii a fost instalat Constantin Bădan.

Foto: Sportul Sălăjean

Mircea OGLINDOIU 24 Jul. 2024, 12:00 Liga 3
Pe aceeași temă