CSC Dumbrăvița și-a încheiat campania de achiziții. Adrian Zaluschi, anunțat oficial la echipa din Timiș

Anda DELIU 31 Jan. 2023, 16:38 Liga 2
CSC Dumbrăvița și-a încheiat campania de achiziții. Adrian Zaluschi, anunțat oficial la echipa din Timiș

În ultima zi a lunii ianuarie, CSC Dumbrăvița și-a definitivat complet lotul în mod oficial, căci practic, lucrurile sunt așezate deja din săptămâna reunirii, semn al stabilității clubului alb-verde.

Oficialii au fost mai timorați să anunțe și semnarea contractelor, fapt pentru care abia azi, 31 ianuarie, s-a oficializat sosirea lui Adrian Zaluschi, jucător care se prăgătea cu echipa încă din 16 ianuarie.

Adrian Zaluschi a semnat cu CSC Dumbrăvița după despărțirea de Poli Timișoara

Zaluschi a plecat de la Politehnica amiabil, dar contractul s-a reziliat la comisii. Fotbalistul a fost declarat liber de acum două săptămâni, dar dumbrăvițenii au așteptat rezolvarea problemelor birocratice pentru a anunțat mutarea, una care nu mai are niciun element de noutate.

În vârstă de 33 de ani, mijlocașul de creație a jucat la nivel de seniori la Poli Timișoara, ACU Arad, Millenium Giarmata, UTA, Ripensia Timișoara, ACS Poli, Dunărea Călărași, Minaur Baia Mare și Poli Timișoara. La formația alb-violetă din eșalonul secund a sosit în vara lui 2021, iar iarna aceasta, cu oferta mai bună a dumbrăvițenilor pe masă, a acceptat-o.

  • În 8 meciuri din 16 posibile a jucat Adrian Zaluschi pentru Poli Timișoara în actualul sezon, 365 minute, și a înscris 1 gol, în 1-2 acasă cu Metaloglobus.

Mare speranță la nivel juvenil, a suferit o accidentare gravă

În eșalonul secund, Zaluschi are 114 meciuri și 7 goluri marcate, iar în prima ligă, cu ACS Poli a bifat trei partide și un gol.

A fost considerat unul dintre cei mai talentați juniori ai Timișoarei născut în 1989. Anul 2014 a reprezentat însă un punct de cotitură pentru mijlocaș. El s-a lovit foarte tare la cap la un meci disputat de UTA la Bistrița. I s-a montat o placă de titan la cap, în urma loviturii foarte serioase pe care a suferit-o. Diagnosticul de atunci a fost unul crunt, de triplă fractură craniană, dar, până la urmă, jucătorul a reușit să revină în activitatea sportivă, chiar dacă nu a jucat suficient la nivelul primei ligi, dacă ținem cont de talentul său nativ și calitățile tehnice.

Cinci transferuri pentru CSC Dumbrăvița iarna aceasta

Altfel, planul lui Cosmin Stan pentru transferuri a reușit, în mare parte, cu toate că nu au avut succes cu Cristian Gavra, convins de cei de la Poli Timișoara să-i aleagă pe ei.

Au semnat M’hammed Salhi Ouadie (Șoimii Lipova), Abdoulaye Niakate (CFR Cluj 2), Alexandru Capătă (Progresul Pecica) și Alexandru Piftor (Ripensia).

Echipa timișeană, aflată acum în cantonament pe plan local, nu mai caută alți fotbaliști, considerând că totul merge așa cum trebuie. Alb-verzii joacă miercuri după-amiază un amical cu Șoimii Lipova, la Pișchia, o comună din nordul Timișoarei. În această iarnă a mai jucat amicale cu UTA U18 (scor 4-1) și Gloria Lunca Teuz Cermei (scor 3-2), ambele disputate pe stadionul Motorul din Arad.

Anda DELIU 31 Jan. 2023, 16:38 Liga 2
Pe aceeași temă